![]() |
|
Yakıt tüketimi sorunu?! (11 litre/100 km) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lukhan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2022 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2022 Saat 02:32 |
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 4 ay önce 2008 model Peugeot 308 sahibi oldum (otomatik). Araç benzinli. Ben araçtan çok fazla anlamam, o sebeple aracı alır almaz ustaya götürüp ekspertizde çıkan eksiklikleri giderttim. (Yani yakıtın bariz bir şekilde fazla gitmesi için herhangi bir şey bulunmadı demek istiyorum)
Bu forumda araştırdığım kadarıyla benim aracımda yakıt tüketimiyle alakalı bir problem olduğu sonucuna vardım. Şehir içi 100 km'de 11 litre civarı Şehir dışı 100 km'de 7 litre civarı yakıyor. Bu ölçümleri aracı aldığımdan beridir sürekli olarak yapıyorum ve hep bu civarda seyrediyor. Sebepleri neler olabilir? Uzun yıllardır araç sürerim bundan önce Ford Fiesta, Toyota Auris sürdüm, bu tarz problemlerle karşılaşmadım. Yani sürüş şeklimle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çok teşekkür ederim çok sağ olun arkadaşlar.
Düzenleyen lukhan - 27 Şubat 2022 Saat 02:33 |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba
Araç ağır teknoloji eski fabrika verisi de şehir içi 10-11 lt civarındadır.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Malesef tüketim değerlerini normal. şanzuman eski tip dpo al4 4 ileri manuel olunca yakıt tüketimide yüksek oluyor. çok fazlada düşmez yaza doğru 1-3 litre arasında kullandığınız bölgeye ve trafiğe göre düşer sadece. arkadaşımda aynı aracın thp motor tip olan oda şehir için 7-8 litre civarı yakıyor. ümit köyede oturuyor yolların düz olması onun için avantaj
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
lukhan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2022 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Çok teşekkürler yorumlarınız için. En azından içim rahat etsin o halde. Diğer türlü acaba bir sıkıntı var da ondan mı kaynaklanıyor diye endişe ediyordum. Teşekkürler tekrardan.
|
|
![]() |
|
tyanaarge ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2022 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tyanaarge
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracında lpg yok ise lpg taktır ben taktırdım şimdi kafam rahat ciddi manada yakıt sarfiyatında azalma var tavsiye ederim.. lavato obd 2 kit takıldı..
|
|
![]() |
|
dr.sergio ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dr.sergio
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilenler bilir, 1.6 thp ve 4 ileri otomatik kombinasyonu nice hayatlar söndürmüştür ekonomik olarak. 2009 model 1.6 THP 4 ileri otomatik benzinli aracımla İstanbuldan İzmir'e yarım depo geldim. Yaklaşık 480 - 500 km. İstanbul Esenler - İzmir Bornova arası. Ücretili yoldan geldim. Karşıya feribotla geçtim. Hız sabitleme açık 90-100 arası. Yola çıkmadan önce sürekli istanbul trafiği, 1700 km ortalaması 11,4 litreydi. İzmire vardığımda 9.8'e kadar düşürmüştüm. Dönüş yolunda rampanın ve ağırlığın tüketime ne kadar fark ettirdiğini de deneyimledim. Dönüş yolunda araba yüklü ve ağırdı. Ayrıca İzmir - İstanbul dönüşü daha çok rampalı. Tüketim bariz bir şekilde arrtı. dönüşte 3/4 depo yaktım. Yani gidiş yaklaşık 500 tl (tam depo 1000 TL civarı) dönüş yaklaşık 750 tl. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |