![]() |
|
Aracım kalkışta ön kısım titreme yapıyor (ÇÖZDÜM) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ercan_g ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 21:08 |
arkadaşlar yaklaşık bir yıldır böyle bir sorunla başbaşayım. aracımı devirli yada devirsiz kaldırdığımda aracım titreme yapıyor aşırı derece. bi servise gittim. sağ sol salınca. diskler. şansuman takozu. sağ sol ask ve debriyaj setini değiştirdim sorun gene aynı nedendir acaba. özellikle yokuşlarda ve direksiyonu sağa yada sola tam kırdığımda kalkışlarda yapıyor.
Düzenleyen ercan_g - 10 Kasım 2011 Saat 11:00 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sağa sola dönerken tak tak tak ses yapıyosa akis başlarından yapar.ama kalkarken sallama olayı genelde debriyaj balatasından olur.yolda giderken belli bir devirde sallama yapıyosa motor veya şanzuman takozlarından yapar.
|
|
![]() |
|
ercan_g ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
hocam ön takımı değiştireli 2 ay bile olmadı :S ama gene aynı
|
|
![]() |
|
peki iç akis başlarına baktırdınızmı akis lalelerine falan çünki bu ilk kalkışta yapıyosa sıkıntı yürüyenden ve debriyaj balatasından başka bişey olamaz.hatta dediğiniz şekilde sallamayı debriyaj yapar ve zaten debriyajdan olsa geriye ve birinci vitese zor geçer oradan bilirsiniz.
|
|
![]() |
|
hocam aks komple set olarak değiştirdim. debriyaj setide komple sıfır orj. aklıma motor takozu geliyor :S ama emin değilim
|
|
![]() |
|
onu test etmekte kolay aracın ilk marşına bastığınızda motor biraz sallar yada arabanın el frenini çekip debriyajı kurtarırsanız motor biraz fazla esner.motor takozlarını ve şanzuman takozlarını rotçuya götürerek öğrenebilirsin.levyeyle esnetince çatlak kopuk varsa görünür.tekrar geçmiş olsun bir baktırın 10lira verin takozlar bozulmuşsa en azından onu öğrenmiş olursunuz.
|
|
![]() |
|
hocam senin dediğin gibi yapıyorum el freni çekip kalkmaya çalışyıorum :D arabanın arkası yere sıfırlanıp kaklıyor baya bi american filimlerindeki araçlar gibi zıplıyor sanki :D
|
|
![]() |
|
arabayı el freniyle sabitleyip kalkar gibi yapınca küt küt ses geliyosa büyük ihtimalle şanzuman kulanları veya motor kulakları dediğim gibi rotçu levyeyle bi kotrol etsin olmazsa değiştirirsin kısa süren bi işlem.
|
|
![]() |
|
başka yorumu olan var mı arkadaşlar :(
|
|
![]() |
|
arkadaşlar yupppiii :D çözdüm kalkışta gelen ses kayboldu. aracımın içine benzin kokusu aşırı derece geliyordu bu benim için daha önemli idi ve dün egsozcuya gidip egsozu değiştirmek istediğimi söyledim adam son susturucu abartı olsun mu dedi evet soba borusu gibi büyük olsun dedim :d neyse egsoz değişimi yapıldı. manifolt çıkışından itibaren komple değişim yapıldı. araçla test sürüşüne çıktım ve dikkatimi ön takımdan gelen ses çekmişti çünkü artık gelmiyordu :D sanırım manifolt çıkış takozu sıkıntılı idi ama artık arabamda tık yok ancak alt geçişlerden devirli bir çekilde geçerken bana yol verenler oluyor :D soba borusundan dolayı :D:D
|
|
![]() |
|
yok ancak alt geçişlerden devirli bir çekilde geçerken bana yol verenler oluyor :D soba borusundan dolayı :D:D[/QUOTE]
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Öncelikle geçmiş olsun ama dikkat edin o geçişlerin sonunda Kırmızı-Mavi ışıklı canavarlar sobayı fena ateşe veriyor
![]() |
|
![]() |
|
DRIVER34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2011 Konum: İST, 4.Levent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 324 |
bende de aynı sorun var artık önemsemiyorum 80000 bakımda ne var ne yok yapılacak artık...
|
|
![]() |
|
hocam :D o zaman hemen boşa alıyorum vitesi ses çıkmıyor :d:D özel el yapımı susturucu .d
|
|
![]() |
|
arkadaşlar düzeltiyorum ses aracın kataliktik konvertöründen geliyormuş egzozcu öyle dedi. benim aracıma ait eski katalizatörü parçaladığında içindeki taşların kırıldırığı söyledi atık oldu yani eski egzoz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |