![]() |
|
Marş problemi hk yrd? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
edro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2021 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2022 Saat 14:25 |
Arkadaşlar 206 1.4 hdi aracım var 2004 model.
1.5 ay önce park ettikten sonra geldim basıyorum marş almıyor. Hiç tepki de vermiyor ama farlar falan yanıyor aküye bakınca da gösterge yeşil gözüküyor. Vurdurduk çalıştı araba ama arada yine yaptı aynı problemi, servise götürdük aküden dediler değiştirdiler ve 1.5 aydır takır takır çalıştı. Dün yine bir yere gittim park ettim işime hallettim geldim araç yine marş almıyor. Sıfır akü takıldığı halde aynı problemi yaptı. Vurdurunca çalışıyor neden olabilir. Marşa basınca hiç bir tepki yok ses titreme ya da gösterge ışıkları gidip gelsin vs hiç bir şey yok. Neden olabilir fikri olan var mı?
|
|
![]() |
|
bulutes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2022 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marş dinamosunun kömürleri bitmiş olabilir belki bir elektrikçiye gösterin isterseniz.
|
|
![]() |
|
arifbsrn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba. arkadaşın dediğin gibi marş motorunun kömürleri bitmiş olabilir.
veya yakın zamanda başıma bela olan marş otomatiğinden de olabilir. yine aynı sıkıntıyı yaşadığında aşağıda resimde tarif edeceğim yerde marş motoruna uzun bir sopa veya demirle vurup dene bakalım çalışacak mı kırmızıyla işaretlediğim yerden aşağı bakınca gri yada siyah renkte parlak yuvarlak bir parça (mini bir tüp gibi) o parçaya bi kaç defa tıklat ve marşı tekrar dene. ![]() üstten bakınca göreceğin marş motoru ve otomatiğin asıl hali bu. senin üstten göreceğin ve üstüne tıklayacağın parça da kırmızı ile işaretli olan. ![]() Düzenleyen arifbsrn - 15 Eylül 2022 Saat 10:14 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |