![]() |
|
"Low Engine Oil Pressure" |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
deadlyff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2015 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2015 Saat 21:59 |
Merhaba, forumda düşük yağ basıncıyla alakalı birçok konu ve sayfa okumama rağmen karşılaştığım aynı problemle alakalı bir çözüme ulaşamadım. Bugün aracı kullanırken 4-5 defa ard arda istop ettirmem ve fren-gazda sert kullanmış olabileceğim sebebiyle araçta düşük yağ basıncı uyarısını aldım. 3-4 saat ustanın uğraşması ve maddi kulfete rağmen araç yine de düzelmedi. Aracın yağ filtresi ve yağ mişörü değişti aracta sızdırma ya da içte yağ akıntısı yok, fakat uzun yolda uzun sure kullanılınca sadece frene basıldığı zaman uyari veriyor, gaza basıldığında ve belirli bir hızın üstündeyken uyari kayboluyor, eğer problemi cozduyseniz onerilerinizi paylasirsaniz çok yardımcı olursunuz, zira gereksiz ve yanlış tamiratlarla para ve vakit kaybetmek istemiyorum, teşekkürler.
|
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu sorunun birden fazla kaynağı var ama ilk yapman gerekenler arasında aracı kullanmamak var.
Yağ pompası hasar gördü yağı yeterli seviyede pompalayamıyor Yağ basınç müşürü doğru ölçüyor olsa bile ECU ile iletişim hatası var Yağın viskozitesi gerekenin altına düştü Güvendiğin bi ustaya baktırmanda fayda var. Yağın basıncını dışarıdan bir cihazla ölçebilecek bi tamirci bulmanı öneririm. Sıralamayı; yağ basıncını ölçmek- yağı değiştirmek diye yaparsan daha az maliyet ve erken teşhis yapacağını düşünüyorum. inşallah kötü bişey çıkmaz
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
zalim722 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2015 Konum: BAKIM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam benimm ki 3 aydir bu hatayi verdi bir turlu duzelmedi ustaya gosterdim yag pompasindan degil degil dedi tupte sorun var dedi tup ayari yaptim adam zavoli tup takmis atiker bobini takmis ondan rolantasi dusuyor arabanin arac yag basinci dusuk ve istop ediyor zavoli bobininpahali oldugu icin degistirmedim sorun drvam ediyo
|
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 aydır bu şekilde ise ustanı değiştir hocam. Tüpten dolayı rolantinin düşük olması ve bu yüzden bu sorunu yapması senin motoru yağsız bırakıp aşınmaya sebep olacağın gerçeğini değiştirmez. Yağ konusunda kesinlikle taviz vermem çünkü motorun kanı içinde dolaşan yağdır. Öyleki hangi yağı koyarsam koyayım 5000 de o yağı dökerim. Bu bende geçmişten kalan bi takıntı. Sorun o değildir diyen ustaya sorunu sor, sonrada söylediği sorunu çözmesi söyle. Çözemediyse zorlama değştir ustanı. Tanıdık arakdaş akraba olması bişey değiştirmez. Eğer o motor yatak sararsa bunu senödersin o usta değil. Sorunun ciddi bi sorun ve tahminlerle idare etmek yerine kesin sonuç alana kadar uğraşmanı öneririm
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |