![]() |
|
farların aydınlatması yetersiz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
statistican ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Şubat - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2011 Konum: /38/34 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 Saat 08:37 |
arkadaşlar benim 406 nın sağ farının camı kirli gibi hafif sararma var ama lambaları falanda yeni
yolu aydınlatmıyor,ne yapmamı önerirsiniz güçlü xenon mu yaptırsam,maliyetleri ne kadar oluyor...
ve birde xenon muanede sorun yapıyo mu?
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Orjinal farlara xenon lamba takilmasi dogru degil cunku merceksizler. Bu sekilde xenon uygularsaniz trafikte tehlikeli durumlar yaratirsiniz. Eger farinizin sadece cami kirlenmis ise silmenin yolu var. Forumda aratmaniz yeterli olacaktir.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
megiuarsın sitesine gir plastx diye bir ürünü var sararan far camlarını tertemiz yapıyor tavsiye ederim.
yapacaksan el ile çok zor ama bir matkap vs ucuna bez/sünger vs takarak yapabilisin.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
dostum hem o farını temizlettir hemde far ayarı yaptır. farların aşağıda kalmıştır rot balanscılarda far ayar makinesi var götür birine yaptır 10 tl bedeli var. farıda tanesi 50tl ye pırıl pırıl yapıyorlar. xenonda taktır ohh mis gibi
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
xenon muayeneden geçiyor
|
|
![]() |
|
statistican ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Şubat - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2011 Konum: /38/34 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
![]() ![]() ![]() ![]() |
far ayarı yapıldı düzgünde, temizleyim bakalım bi... xenon merceksiz nıye tehlikeli onu anlamadım...
ben zaten şehir içi en aşağı indiriyorum farları kimsenın gözüne far tutmam :))
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
xenon ışıklar halojenler gibi değildir. normalde orjinal fardaki halojen ampul farın içindeki tasın dışına taşmadığı için yolda kimseyi rahatsız etmez.
halojen yani merceksiz fara xenon uygulaması yaparsan yaktığında far halojen olduğu için ışık çok fazla dağalır. sadece yolu aydınlatacağına dağ taş ne varsa her yeri aydınlatır. dolayısı ile karşıdan gelenin gözünü aldığı gibi kesilme çizgisi belli olmadığı için ayarda yapılmaz.
eğer farın mercekli olsaydı xenon taktığında mercek ışığın dağılmasını engellediği için bir araya toplar, içindeki perde sayesinde sadece önünü aydınlatır yukarıyı aydınlatmadığı için karşıdan gelenin gözünüde almaz ve far ayarı çok rahat yapılır. Far ayarı yapıldığı için muayenede de ayarı rahat kontrol edildiği için sıkıntı olmaz.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
merceksiz olmaz yani ... ozaman ben temizleyim abi farı aydınlattığı kadar artık...
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
eski konularda arama yaptım zımpara silikonlu cila işi aklıma yattı ,temel maksat üst yüzeyi soymaksa..porçöz kullansam olurmu acaba azcık :)
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |