![]() |
|
Peugeot 307 HDİ 110 HP Alırken Dikkat Edilmesi Ger |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
RazorTR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2015 Saat 16:19 |
Merhaba arkadaşlar. Peugeot 307 dizel bakıyoruz 1.6. 150.000 KM'de bulduk bir tane. Sahibi motorda sorun yok diyor. Herşey güzel diyor.
Bu aracı alırken nerelerini kontrol etmeliyim, dizel motorun temizliği nerelerden anlaşılır. Turbo nasıl kontrol edilir. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. (: Aracı alırsam sık sık buralardayım artık.
|
|
![]() |
|
usta42 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2014 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardesim dizel turbo hakkinda bilgim yok fakat 307 genel olarak elektriksel problemlere dikkat et
|
|
![]() |
|
RazorTR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Nereleri kontrol edebilirim bu konuyla ilgili. Nereye nasıl bakmalıyım hocam.
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Öncelikle sağlam bi ekspertiz yaptırın. Bilgisayara baglattirin herhangi bir hata kodu var mi yok mu ona baktirin.. Eğer temiz binilmisse zaten 150 bin km çok değil.. Turbo ise ötme var mi yok mu ona bakabilirsiniz...
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
Alacağım yerde yetkili servis yok. Herhangi bir elektrikçiye götürsem bakabilir mi hatalarına filan?
Turbo ötmesi nasıl belli olur.
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Özel servisler var onlar bakar
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Sadece 307 için değil genel tavsiyede bulunayim. Baskı balatanin ne durumda olduğuna baktirin bitikse 500 tl size masrafi olur. Triger ne zaman değişmiş eğer eski ise 400 civarı masraf tutar. Arkadaş yukarda bahsetmiş turboyu kontrol ettirin dizel araçta çok önemli. peugeotlarin genel problemi Com 2000 i yani far sinyal kolunu kontrol edin. Farları açın sağa sola sinyal verin farda kapanma var mi veya far açıkken korna çalıyor mu kontrol edin. Eğer arızalı ise yine masraflı olur. Arka koltuğun oturma kısmını kaldırın plastik kapağı çıkarın mazot sızıntısı var mi kontrol edin.( benzinlilerde olan bir durum ama dizel d nasıldır bilmiyorum).yani iyi bir motor ustası ve elektrikçi görse iyi olur.
|
|
![]() |
|
Talip hocama aynen katılıyorum o com 2000 zimbirtisindan bende sorun yaşadım :)
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
|
![]() |
|
usta42 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2014 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
Arkadaşlarım dedigi gibi com 2000 arizasi arizali ise 400 tl filan merkezi kilit sistemi camlar bilgi ekrani ariza yaziyormu sadece kontrol amacli bakman icin arizali olacak diye bir sey brn ben 307 110 kullaniyorum benzinli aracimdan memnunum yazdiklarimiz seni aracdan sogutmasin 307 geri vitesde kontrol et biraz zor gecer normal bir sey ama cok zor gecerse baski balata problem olabilir.kardesim araba isi pazardan karbuz almaya benziyor pazarda ne kadar bakarsan bak ellersen elle eve gelip kesip yemedikce anlasilmiyor arabada kullanmaya basladikca anliyorsun yani biraz sans isi
|
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
aracı stop ettirdiğin zaman garip bir sallanma var mı ya da çalıştırırken garip bir sarsıntılı çalışma var mı ona bak, varsa 1500 liradan aşağı çıkamazsın, baskı balata ve volant vs.
Motoru aç, egsoz ısı kalkanı var, çok çabuk eskiyor, onlara bak, titreme vs yapıyormu, aluminyum olan parçalar, 400 liraya yakın tutar.
|
|
![]() |
|
Kardesim birde 20.000-30.000 tl para vereceksin kimseye guvenme sahipinin iyi filan dedigine kimse satacagi malini kotulemez yasadigin yer kucuk bir yerse altla merkeze git 150 expert 100 yakit tutar begenmesen bile zarar sayma
|
|
![]() |
|
Yazdıklarınızın hepsini not aldım. Küçük bir ilçede araç. Merkeze gel yakıt masrafın neyse vereyim burada baktıralım dedim. İş yerinden izin alamayacağını, istediğim ustayı alıp gelip gösterileceğimi söyledi. Orada sanayiye bakacam artık, servis görürsem sokacam checkupa. Ama orada da tam olarak bakmıyorlar boştan yere para gidiyor diyor bir çok kişi.
|
|
![]() |
|
MoBiLeHaCKaR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2015 Konum: iSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MoBiLeHaCKaR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Denk gelirse bir 307 de ben almak istiyorum temiz birşey buluruz inş.
|
|
![]() |
|
mrkync ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
dostum 2005 model peugeot 307 1.6 110 beygirlik arac sahibiyim. alirken bence bakman gereken yer sigorta kutulari. ic sigorta kutusu hemen sofor tarafinda sol altta oraya bak. o bolumde cok fazla kablo ekleme kesme varsa ve motor kismindaki sigorta kutusunda sonradan baglanmis kablo varsa o araca yaklasma derim. elektrik aksami ile oynanmis peugeotlarda cok degisik sorunlar cikiyor. bir gun arac elektrikle ilgili bir hata verirken arac ayni sorundan baska bir gun farkli bir hata verebiliyor. diger sorunlar bir sekilde halledilebiliyor ancak elektriksel sorunlari herkes halledemiyor.
|
|
![]() |
|
MoBiLeHaCKaR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2015 Konum: iSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MoBiLeHaCKaR
Verdiginiz bilgiler icin bende cok tesekkur ederim zira bende artik bir 307 alicam sanirim ins nasip olursa .))
|
|
![]() |
|
ARDADOGAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ARDADOGAN
hiç kafanı yorma uzakta olsa git bir yetkili servise kafan rahat olsun ikigün sonra birşry olduğunda ben baktığımda yoktu diyen biri ile karşılaşmazsın nede olsa elektronik araba motor testine sokarlar motor % kaç çıkar ortaya değişen varmı yokmu a dan z ye herşey cıkar ozaman belli olur ak koyun kara koyun..
|
|
SEZARIN HAKKINI SEZARA VERİCEKSİN
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |