Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TÜV TURK MUAYENESİ BİLGİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TÜV TURK MUAYENESİ BİLGİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TÜV TURK MUAYENESİ BİLGİ
    Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 Saat 21:51

ARKADAŞLAR MERHABA...

1 Muayeneye gelirken araç ruhsatınızı yanınızda getiriniz. Ruhsatınızda yeni muayene tarihini yazacak bos yeriniz var mı kontrol ediniz? Yok ise en yakın Soförler Cemiyetinden Ek-1 Belgesi alarak istasyonlarımıza geliniz.

2 Geçerli bir Trafik Sigortanızın olup olmadıgını kontrol ediniz. Sigortanızın geçerlilik tarihi sona ermis ise yenisini düzenleterek muayeneye bununla geliniz.

3 Vergi borcunuz, ödenmemis trafik ceza veya OGS borcunuz var ise ödemelerinizi yapınız. stasyonlarımıza geldiginizde Maliye Bakanlıgı sisteminde borcunuzun görünmemesi gerekmektedir. Borç sorgulamanızı T.C. Maliye Bakanlıgı'nın www. gib.gov.tr internet adresinden kendiniz de yapabilirsiniz.

4 Aracınızda LPG var ise ruhsata isli olmalıdır. LPG durumunuz tescil belgesine islenmis ise düzenlenme tarihi 1 ayı geçmemis "Gaz Sızdırmazlık Test Raporunu" beraberinizde getiriniz. Eger tescil belgesine islenmemis ise öncelikle bu durumu trafik tescil belgesine isletmeniz gerekmektedir.(Bkz. Madde 12)

5 Egzoz emisyon geçerlilik süresini kontrol ediniz. Geçerli bir egzoz emisyon ruhsatının olmaması durumunda bunun muayenede agır kusur olarak degerlendirilecegini belirtmek isteriz. “Egzoz gazı emisyon ölçümü " yaptırabileceginiz TÜVTURK istasyonlarını internet sayfamızdan veya Çagrı Merkezimizden ögrenebilirsiniz.

6 Ruhsatta yazan araç bilgileriniz ile (sasi no, yakıt türü, renk vb.) mevcut durumu karsılastırarak kontrol ediniz. Farklılık var ise tespit amacıyla ilk maddede bahsedilen Ek-1 belgesini alarak TÜVTURK'e geliniz. Tespit isleminden sonra Trafik Tescil subesine giderek durumu tescil belgesine isletebilirsiniz. Araç ekipmanlarınız tam mı? Kullanılabilir durumda ve araç cinsine uygun yangın tüpünüz var mı? ilk yardım

MUAYENE ÖN HAZIRLIK KONTROL LSTES

Muayene öncesinde kendi kendinize yapacagınız asagıdaki basit kontroller ile araç muayenesine kabul ve araç

muayenesi esnasında hızlı ve kolay sekilde muayene isleminizi tamamlayabilirsiniz.

7 İlkyardım çantası tam mı? 2 adet üçgen reflektör bulunmakta mı? Traktör, kamyon ve tırlara uygun arka isaret levhası takılı mı? Bunları kontrol ediniz.

8 Aracınızın tüm arka ve ön ısık sisteminin, sinyallerinin ve iç aydınlatma sisteminin çalısır durumda oldugundan emin olunuz.

9 Emniyet kemerlerinin aracın orijinal fabrika çıkısındaki gibi tam ve çalısır durumda oldugunu kontrol ediniz.

10 Ön ve arka cam yıkama sistemlerinin çalısır durumda ve aynalarınızın eksiksiz oldugundan emin olunuz .

11 Minibüs ve otobüslerde acil çıkıs levhalarının ve yeterli acil çıkıs çekicinin oldugundan emin olunuz.

12 Aracınızda ruhsata islenmemis bir tadilat var ise, öncelikle bu tadilatı ruhsata isletmeniz gerekmektedir. Bu

durumda TÜVTURK’e tadilat sonrası muayenesi için gelmeniz gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene için

gelirken; Tadilatla ilgili yetkili bir mühendise çizdirilen onaylı tadilat projesini, Soförler Odası'ndan alacagınız

Ek-1 Belgesini, araçta LPG dönüsümü yaptırdıysanız “Gaz Sızdırmazlık Raporunu” ve araç ruhsatınızla,

trafik sigortanızı da beraberinizde getirmeniz gerekmektedir. Bu durumda aracınız Tadilat Sonrası

Muayeneye girecek ve bu sekilde Periyodik Muayenesi de yapılmıs olacaktır.

13 Aracınızın boyutlarının yani genislik, yükseklik ve uzunlugunun Karayolları Trafik Yönetmeligi'ne uygun olup

olmadıgını kontrol ediniz. Yönetmelik geregi araçlarda maksimum genislik: 255 mm. iken frigorifik araçlarda

bu ölçü 260 mm.e kadar kabul edilmektedir. Maksimum yükseklik ise 400 mm. olmalıdır. Bu sınırların

üzerindeki ölçülere sahip araçlar kusur alacaklar, ancak bir defaya mahsus olmak üzere muayeneden

geçebileceklerdir.

BURAYA KADAR HERŞEY TAMAM ARKADAŞLAR FAKAT Bİ SORUN VAR (RUHSATTA BENZİN TİPİ DİZEL AMA ARAÇ 206 BENZİN) BÖYLE Bİ HATA YAPMIŞLAR BUNUN İÇİN EK-1 DOLDURMAM GEREKİYORMUŞ..

EK-1 DOLDURARAK MI GEÇECEĞİM MUAYENEDEN YOKSA EK-1 DOLDURUP RUHSATI YENİLETTİKTEN SONRA MI GEÇTİ ONAY BELGESİ ALICAM ??

Düzenleyen tigerland - 13 Eylül 2010 Saat 21:56
Yukarı Dön
BuRÇaK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Temmuz - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BuRÇaK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 Saat 23:37
sanırım EK1 ile orda geçiyorsun muayeneden ama Tuvturk sitesinde çağrı merkezi numarası var orayı arayıp kafana takılanı sor. Ben öyle yapmıştım.
Bence önce bilmiyormuş gibi git. Zaten önce evraklları bırakıyorsun sana EK1 doldur gel derlerse doldurursun. Çağrı merkezi ruhsat değişecek derse yapacak bişi yok. Şubene gideceksin. 46 tl ye değişeceksin. Benim ruhsattada hatalar vardı ama üzerinde değiştirip hemen verdi ppolis ve değişiklik yapıldığı belli bile değil bende anlamadım nasıl yaptılar ama işi biliyolar. Fatih şubede 10 dkda yaptılar ama arşivden dosya geliyo değişiklik için. Biraz onu bekliyosun. arşiv aynı binadadır genelde.
Yukarı Dön
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 Saat 23:54
tabi sadece ruhsatla iş bitecekmi bakalım başka neler çıkartıcaklar:S
Yukarı Dön
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 Saat 16:30
ARKADAŞLAR BUGÜN TÜVTURK e gittim herşey tamam sorun aracımda spor yay olması AĞIR kusur olarak belirtildi ve geçemdim.
Görevli: Aracın arka yayları kesilmiş ve önlerde

- yanlışınız var arkada yay yok arkalar torksiyondur.

Görevli: tekrar bakalım. ***** usta arkalar torksiyonmuş

Görevli Usta: Torksiyonsa yükseltsin öyle gelsin önlerde de yaylar kesilmiş.

-Hayır kesilmedi spor yay takıldı.  

Görevli Usta: Bu araca 2 kişi otursun bu araç yere değer

-Hayır abi değmez gel 5 kişi binelim serttir yaylar:)

Görevli usta: sen yayları değiştir 1 karış kadar yukarı kaldır arabayı öyle gel....

DİYOLOG BUDUR ARKADAŞLAR.. TÜVTURK MERKEZİ ARADIM ŞİKAYET KAYDI OLUŞTURDULAR.
ADAM DAHA ARKALARDA YAY MI TORKSİYON MU ONU BİLMİYO SİLECEKLERE ÇANTAYA BAKTI ALTINA BAKTI AÇIK HAVA FİLSTRESİNE BİŞEY DEMEDİLER ÜZERİNDEYDİ GERÇİ XENONLARDA VARDI FAR SİS ZATEN ONLAR HAFİF KUSUR
Yukarı Dön
albayyy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 Saat 16:50
selam arkadaslar bır konu hakkında bılgınıze ıhtıyacım var ben ıkı ay once 206 hdı van arac aldm aldıgım kısı arac ruhsata ıslı demıstı fakat ruhsatın ıkıncı sayfası adamda yoktu aracı bu sekılde ankaradan aldım ıst la kaydettırdım ek bılgıler kısmınada yandan camlı cıft sıra koltuklu yazdırdım sımdı onıkıncı ayda muaynem var muayne esnasında sıkıntı cıkartırlarmı bılmıyorum proje olayı falan ıkı aydır uykularım kacıyor yardımınıza ıhtıyacım var benı aydınlatın lutfen :) NOT aldım kısı bana ruhsata ıslı demıstı egerdegılse benı ara ve ana avrat olyına gırdemıstı fakat benım kafama fecıı bır sekılde takılıyor bu konu
albayyy
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 Saat 17:13
kardeş acaba 307 1.6 hdi nin motor nosunu nasıl okuyorlar servis 2 parça sökerek okuyorda
Yukarı Dön
albayyy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 Saat 17:14
hıc bır bılgım yok dostum yaa
albayyy
Yukarı Dön
albayyy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 Saat 17:14
arkadaslar bırde arka cam stıkırını nerden bulabılırım
albayyy
Yukarı Dön
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 Saat 17:19
Orjinalini yazan: polatkaptan polatkaptan Yazdı:

kardeş acaba 307 1.6 hdi nin motor nosunu nasıl okuyorlar servis 2 parça sökerek okuyorda
BENDE MOTOR NOSU OKUNAMDI HAFİF KUSUR YAZIYOR
Yukarı Dön
northmoon Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı northmoon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 Saat 20:52
ilk gidişde internette baktığım halde 1.50 kuruş borç çıktı vergi borcu 1.50 kuruş yüzünden o kadar zamanım boşa gitti arabayı muayneye sokmadılar sonra 1.50 kuruşu ödedim gene gittim arka frenler %30 dan fazla tutuyormuş ağır kusur dediler gittim arka merkezler  değişti tüv le anlaşmalı bir fren servisinde yaptırdım raporda verdiler bakalım bu sefer ne çıkacak pazartesi nasipse gene gidecem bu seferde gözünün üstünde kaş var derlerse hiç şaşırmam :)
Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever
Yukarı Dön
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 Saat 00:01
bugün gittim ve geçtim aracı kaldırma çaprazladım ustayı çağırdım geldi baktı sürtme yok dedi bizde içerde test edelim yalnız sürterse paran yanar dedi tamam dedim 2 tane yüksek takoza çıkardılar sürtme yok ve vizeyi aldım arkadaşlar :)) masraftan kurtulduk :)

Düzenleyen tigerland - 23 Eylül 2010 Saat 00:02
Yukarı Dön
alpbeyazı Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alpbeyazı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 Saat 00:34
Orjinalini yazan: polatkaptan polatkaptan Yazdı:

ön camın sol alt köşesinde yazması lasım..dışardan bakmak gerekiyor..benim ön camın sol alt kısmında uzuncana bi numara mevcut...
TesadÜfeN GeldİK, mEcbuRen yaŞıyOrUZ...

BEYLERBEYİ/İSTANBUL

0RH+
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 42 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4401 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3658 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 942 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 211 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1755 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 35970 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 105290 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2385 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 31872 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54236 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1226 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18465 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2504 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 495 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 447 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16990 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2156 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2200 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3943 14 Buketstlmş
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English