![]() |
|
Özel Otomobillere de Kış Lastiği Zorunluluğu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet açıp bakacaklarını bende sanmıyorum ama belli de olmaz.
Herşeyden önce kendi güvenliğimiz için 4tanesine de takmamız gerekir. Gerçekten çok faydasını gördüm ben. Bu arada resmi gazetede yayinlanan yönetmeliğin ilgili maddesi MADDE 6 – (1) Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur. (2) Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler, kış lastiği yerine geçer. (3) Araçta patinaj zinciri bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. (4) Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde kış lastiği diş derinliği 4 mm’den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda kış lastiği diş derinliği 1,6 mm’den az olamaz. Diş derinliği lastik sırtının ortasına en yakın dişlerden ölçülür. |
|
![]() |
|
tired06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2017 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok doğru bi karar bence
öyle insanlar varki adamın lastiğiyle yazın binmez normal bi insan adam o lastikle o karda trafiğe çıkıyor ve bu yüzden trafik kitleniyor gidemiyor lastii yüzünden hop hep beraber kal yolda güzel bi karar faydalı olur herkese
|
|
![]() |
|
uzunca961 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu zorunluluk hikaye çıktı haberiniz olsun. Ben de kış lastiği aldıktan sonra öğrendim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |