![]() |
|
Peugeot 206 Hava Filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bu ürünü ben 100 TL ye almıştım Belli bir markası yok.OEM bi ürün diye biliyorum Senin aracın kelebek boğazı radyatorun onunde bu nednele tam uymus olabilir fakat bendeki arka kısımdaydı,öne dogru getırmem gerekıydo bu nedenle dırsek borunun kıvrımı tam yetmedıgı ıcın kesme ıslemı yapmak durumunda kaldım.Bunu goz onunde bulundurmanız acısından soyluyorum Ilk etapta APEXI hava fıltresı ıle kullandım daha sonra ve suanda SIMOTA ıle kullanıyorum.Verım alıyomuyum bılemem ama ses aldıgım kesın 300 TL yuksek bı rakam,ben olsam bu meblayı yazılım ıcın degerlendırırdım Hava fıltresını sıs farının arkasına kadar ındırmıstım yazın Kıs geldıgınden bır boru cıkarıp bıraz yukarıya cektım ve ek spıral bır boruyla havayı dırek fıltreye getırdım Bence bu veya 206 ıcın ozel tasarlanmıs kıtten alınması daha mantıklı olucaktır.Sımotanın vardı Yada eger bulabılırsen karbon kutu ıcı hafa fıltresı alman daha guzel olur ama orj sımota olmasına dıkkat etmen gerekecek |
|||
![]() |
|||
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ürün elime ulaştı. ilk resmi bu fakat son resmi yok çünkü ürün 96 ve üstü için uyumlu yani, yağ bölümünden gelen boru için bir girişi mevcut değil... ilk kutudan sonra takıp bir dur attım... çalışmada sıkıntı yok performansta hissedilir bir artış var, ses de bekleneni almadım(kendi borusunu kullanmadığım için muhtemelen) şimdi ise tekrar paketledim ve geldiği gibi gidiyor :)
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
||
yağ çıkışı için zaten orda ekstra krank filtresi var, borunun ucuna onu takacaksın, filtre borusuna takmayacaksın.
|
|||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|||
![]() |
|||
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
||
bir de alttan gelen hortum var... krank filtresi olarak oraya takacağım diye biliyorum onu ?
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
||
araca filtre taka bilmek için verilen 200-250-300 tl ler çok buyuk rakamlar.bence 3te 1 fiyatına pimaşla kendi kitinizi yarata bilirsiniz.hem ses hem performans...:)
|
|||
110hp 1020kg
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
||
iade ettim zaten.. 16valf ile uyumlu olanı yollamışlar :)
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
||
önemli olan borunun sizin araca uyumu.yani 16v nin filtre borusuda sizinkine uyar kanısındayım.neresinden sorun yaşadınız.bence yapmanız gereken 70lik L silikon hortum ucuna 70lik pimaşla uzatın motordan uzak olabildigi kadar.ucunada kaliteli bir filtre yeterli olur.maliyeti 100 tl yi geçmez.
|
|||
110hp 1020kg
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
||
8valf motorda bir büyük 2 küçük giriş var ama 16v olanda ise bir büyük bir küçük giriş var. büyük girişe filtreyi küçük girişe ise krank filtresi takılıyor ama benim aracımdaki 3. giriş için büyük girişte yer yok :) sıkıntı boru farkıydı. birde motor yerleşiminden dolayı takınca da emanet gibi durdu. o kadar para verince tam oturmayacaksa hiç gereği yok
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
dostum şu bir büyük giriş 2 küçük giriş olayından birşey anlamadım.senin aracın kelebek çapı 60lık gelen aparat 70 likse uygun bir silikon hortumla sorun çözülür.küçük giriş dedigin krank havalındırmasıysa burayada uygun ufak filtre takılır.3.giriş nerde ne için çözemedim.araç 1.4 8v dimi.sonuçta benim araçla aynı motor.3.giriş olayını aydınlatırsan sevinirim.
|
|||
110hp 1020kg
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
||
1.6 8v aracım.. şimdi kelebekten çıkar parçada bir alttan gelen hortum var bir ta yandan gelen hortum var... 3. giriş dediğim o
yani kelebekten sonra 2 hortum daha ekleniyor boruya
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
||
![]() buyur resim vereyim hatta :))
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||
roland garros eski aracım sana tavsiyem 300 civarı olan için boşa para vermiş olursun güzel bir filtre al 50-60 tl simota apexi vs. benim aldığım kiti arkadaşın dediği gibi monte edersin istediğin yere görüntüde güzel olur..
|
|||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|||
![]() |
|||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||
kelebekte çok kirli bu arada :)
|
|||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|||
![]() |
|||
||
dostum höönngg diyorum.bu boru nereye takılıyor.illa bir çaresi vardır ama burdan yorum yapamıyorum.senin filtre kutun direk kelebegin önünde dimi.bu modeli kullanan arkadaştan yardım alman daha mantıklı galiba.veya git bir eksozcuya kendi borunu yaptır.eksozcun ustaysa bu aparatları takıcagın girişler yapabilir kanısındayım.bu sefer maliyet 150-200 olur gibi.
|
|||
110hp 1020kg
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
||
kelebeğe de hiç dikkat etmemiştim o.O temizleteyim hemen bir.
kelebeğin önünden gidiyor klasik yerde yine. ama orada 2 adet küçük bağlantı daha var işte.. bunun yüzüne tam uyumlu filtre bulamadık :)
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
||
Aracınıza Filtre almadan önce Bu konuyu okumanızda Fayda var diyorum buyrun link...
|
|||
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|||
![]() |
|||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
||
kendi kitimi kendim yaptırmıstım sanayide, bahsettiginiz yag dönüsüm çıkışını kit üzerine baglamışlardı. aracın orj parcası gibi duruyor kitim. +3 hp aldıgımı test ettim aracı işlem öncesi ve sonrası dyno performans ölcümü yaptık. 206cc var bendede 1.6 motor. bi ara kit i ilana koymustum, aracı degistirecektim. sonra vazgectim. maaliyeti
300 tl olmustu, dyno test fln hersey dahil garantili is yaptım.
üniversel kitlerle ugrasma derim. aracından en verimli soguk hava alabilecegin
yeri bul açıları ölç biç ve kaliteli malzemeyi kullanın. amacın performassa tabi. ugrasırsan basarırsın kolay gelsin.
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
||
|
|||
![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |