![]() |
|
2.el aracı alıp satmak çok sıkıntılı .. :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
Duhan_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2019 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2019 Saat 00:37 |
||
Mevcut olan aracımızı satmak için 2 siteye ilana koyduk cumartesi günü biriyle görüştük pazarlığımızı yaptık. araca bakmak istedi yanında sözde motor ustası birini getirdi. baktı inceledi güzel araba dedi km henüz 85 binde fiyat kıracak ya bunun tirigeri değişmesi lazım uzun yolda şöyle olur böyle olur demeye başladı arka silecek kırık bunu sen yaptır şöyle böyle dedi pazartesi exspre gidelim ordan notere gideriz dedi ayrıldık ama içime bir kurt düştü adam biraz kaypak bir tip.. neyse babam dediki oğlum bu adamla açıp konuşalım exsper parasını kim ödeyecek soralım dedi açtık adam diyor ki arabada bir şey çıkarsa exsper masrafı size ait biz diyoriz ki arabamız hatasız adam doktora gidiyor sağlamım diyor doktor diyor ciğerleri iflas etmiş 8 yaşında araba bin tane parçası var biryerinde bir şey çıkarsa ben ne diye exsper parasını ödeiyim + adam illa kışlık lastikleri de olacak diyor biz vermek istemiyoruz. adam kesin net konuşmuyor neyse biz bakalım size geri döneriz dedik adam bize hiç güven vermedi ayrıca exsper için biz neden senin ayağına gidiyoz satıcı alıcının ayağına gitmez 1 saat sonra aradım dedim biz satmıyoruz vazgeçtik 2. el arabayı almak da satmak çok sıkıntılı çok değişik tiplerlle muhatap oluyon çeşit çeşit insanlar iyi niyetli mi kötü mü bilmiyon 2. el aracı almak da satmak çok sıkıntılı nacizene acı tecrübemi paylaştım.... :(
|
|||
![]() |
|||
fkundak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
En güzelini yapmışsınız, çünkü muhatap olduğunuz insanlar muhtemelen sizi yoracaklardı.
Zaten alacak adamın hali tavrı başka oluyor
|
|||
![]() |
|||
Duhan_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2019 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
||
AYNEN hocam haklısın alacak olan adam 3 -5 bakmaz pazarlığı eder notere gider alır bu kadar biz 10 -15 gün önce enişteme bir araba aldık tokata gittik enişteme 97 model opel astra aldık bir tane mhendis den gittik adamla buluştuk konuştuk zaten daha önce pazarlık etmiş enişltem adamla konuştuk sohbet ettik adam çok iyi niyetli biriydi tokatta bahçesi varmış gelin sizi oraya götüreyim meyve toplayın şöyle böyle dedi baya konuştuk Allah herkesin karşısına aklı başında iyi niyetli insanlar çıkarsın...
|
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
||
Çakallık yapılmaya çalışıldığını anladığım anda alışverişi keserim,en doğru olanı yapmışsınız.Hayırlı müşteri çıkar mutlaka.
|
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
||
Valla ben araba alırken eksper muhabbeti bile yoktu bir kaportacı bir motorcu gördü sorunsuz dediler aldık. Eksper e götürecek adam da parayı kendi verir. Niye? Çünkü hizmeti sen talep ediyorsun. Çakallığın alemi yok. |
|||
![]() |
|||
||
aynen arkadaşlar yıldım vallaha yıldım bu tip adamlarla uğraşmaktan bu bizim 2. aracımız biz bunuda bundan öncekini de opel bayisinden aldık ne exspre soktuk ne motorcuya götürdük ne boyacıya güvendik aldık pişmanmıyız değiliz sorunsuz bindik ufak tefek sıkıntılar oldu illaki bu tarz işlerde her zaman iyi niyetli olmak lazım naçizane düşüncem...
|
|||
![]() |
|||
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
||
doğrudur usta haklısınız ama biz alınca adamlar kendilri exspertiz yapmışlardı ona baktık aldık + oranın sahibi bizim pederin arkadaşıydı....
|
|||
![]() |
|||
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Buyrun |
|||
![]() |
|||
emrahi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
||
Adam fırıldak birine benziyormuş, muhabbeti kesmeniz iyi olmuş ancak
"adam diyor ki arabada bir şey çıkarsa exsper masrafı size ait biz diyoriz ki arabamız hatasız " adamın burda haklı olduğunu düşünüyorum. 12 saat yol gittim adamın temiz dediği arabanın sol kapılar boyalı çıktı, exper masrafı ve yol param o adama haram zıkkım olsun dedim döndüm.
|
|||
![]() |
|||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
||
Bunlar çok normal şeyler aslında. Yazılanları okuyunca ekspere kimse gitmiyor anlamını cıkardım ben. Araç kaç yıldır sizde en son trigerini ne zaman değiştirdiniz tabiki bunu soracak adam size, değişmediyse fiyattan kıracak. Ekspere tabi ki götürecek. Siz aracın ilk sahibi misiniz? gidip bayiden alınan araçlar bile boyalı çıkıyor. Bence burada haksız olan sizsiniz. Olması gereken sıralama budur. Satıcının belirlediği yerde buluşulur araca bakalır pazarlık yapılır expere gidilir satıcının aksini söylediği bir şey cıkarsa alıcı ya vazgecer experi satıcı öder yada fiyattan kırılır alıcı exper parasını öder arabayı satınalır.
|
|||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|||
![]() |
|||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
||
Bununla ilgili başımdan gecen olay şu şekildedir.
Otomatik palio için samsunda biri ile fiyatta anlaştık. Dediki araçımda birparca boya var, 1 parçada değişen var dedi. cizikleri güneşyanıkları ufak tefek vuruklarıda vardı onları dert etmedim. Fiyatta anlaştık. Gaziantepden Samsuna gideceğim. Yaklaşık 12 saat yol. Elamana dedimki ben sana kapora göndereyim sen orda experi yaptır birşey cıkarsa exper paramı ve kaporamı geri gönderirsin dedim. O da tamam dedi birşey cıkmaz dedi. İStediğim yerde exper yaptırabilirmiyim dedim yaptırabilirsin dedi. Az cok samsunu bilirim sağlam bildiğim bir yerde OTORAPOR da randevu aldım satıcıya söyledim götürdü. Bİliyosunuzdur orda paketler var ben full paket sectim 300 tl. Satıcı bana dedi 2006 model hiçbir özelliği olmayan palio için bu paket cok değilmi dedi. Bende cok değil dedim iyice bakılmasını istiyorum ben dedim. Elaman aracı götürdü 3 parca değişen cıktı kaput dahil boyalı cıktı direklerde boya cıktı vs vs. Ama motor güzel cıktı otomatik şanzumanı güzel tabi bunlarda şans biraz experde %90 motor performansı cıkıpda notere giderken motor kitleyen arabada gördüm:). HEr neyse elamana dedim ozaman kaporamı ve exper ücretimi geri gönder dedim. Yan yatmaya başladı bu paket bu arabaya fazla bilmem ne, ne gerek vardı buna ben alıcıyım kardeşim istediğim yere götürürüm sen malına güvenmiyorsan söyleseydin başta benim aracımda sorun var ben gitmem expere diyeydin vermeyeydim. Sonra başladı hakkımı helal etmem bilmem ne aldım paramı geri alamayadabilirdim. Demem o ki hocam aracın ilk sahibi bile olsanız bayiden boyalı değişenli cıkma olasılığı var. o nedenle satmaya karar verdiğinizde önce gidin siz bir expere sokun ki aracınızda ne var ne yok bilesiniz.gelen alıcıya gönül rahatlığı ile istediği yere götürebilirsin diyesiniz.
|
|||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |