![]() |
|
baskı balata |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 Saat 19:03 |
merhaba aracımı çok az bir rampada ( normalde fark edilmeyecek kadar %3 kadar) bıraktığımda aracı stop edip vites de iken ayağımı debriyajdan çekince araç 5-8 cm geriye gidiyor. Bunun sebebi sizce nedir. çevremdekiler baskı balata değişecek diyor araç 3 yıldır bende baskı balata en son ne zaman değişti bilmiyorum. Çok dik yokuşlarda da yapıyor ancak en fazla 8 cm kaçıyor. Bu büyük soruna neden olur mu? bu konuda fazla bilgim yok. Tesekkürler
|
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam o tam olarak öyle anlaşılmaz yanıltıcı olmuş baskı balatanın bıttığını anlamak için farklı bır çok metod var.Debriyajı kavramaya tam ayarlayamadığınız zaman gaz vermek ıçın frenden ayağınızı çekince araç gerı kaçar gaz verdığınız anda toparlar ve kalkar yanı sağlam balatada bile tam kavramaya getirmediğiniz takdirde debriyajı az da olsa yıne geri kaçıcaktır kavramayla alakalı bir durum o benim bildiğim metodlar bunlar.
-Çok yukarda kavrıyorsa -Vites geçişlerinde zorluk varsa -2 veya 3. viteslerde kalkmaya çalıştığınızda stop etmiyorsa -Devir yükseliyor ancak hız artmıyorsa -Debriyaj Eskisine göre sertleşmişse -Araba zor kalkıyorsa zor haraket ediyorsa Bu maddleri gözlemleyerek bir sonuca varabılırsınız ve son olarakta usta kontrolunden sonra değişime gidebilirsiniz kolay gelsin. |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herkesin kendine göre bir yöntemi var. ben el freni çekik şekilde 1.vitese atıp kalkış yapmaya çalışırım. eğer aracın arkası yere yapışıyor ise debriyaj balatası sağlamdır. (tabi tamamen çekmiyoruz ayağımızı debriyajdan ). muayenede böyle test ediyorlardı oradan gördüm.
![]() |
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |