Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 106 Quicksilver SES Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

106 Quicksilver SES Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Njuie Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Njuie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 106 Quicksilver SES Sorunu
    Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 20:34
Selamlar Herkeze arkadaşlar benim büyük bi sorunum var bana göre burayada yazmaya bilgili kişilerden fikir almaya geldim. Öncelikle durumu anlatıyım 106 Quicksilverim Ankara'da Oturmaktayım yalnız aracımdan şikayetciyim 3. günüm sanayi sanayi gezmekten bıktım baya masraf yaptım hala çözülmedi sorunum gelelim durumumuza aracımda ses sorunu var önce vites geçişlerinde tok tok tok diye ses geliyordu onu hallettik yalnız düz yolda vites boşta iken bile tok tok tok vurma sesleri geliyor kimse çözemedi sorununu her kafadan farklı bir ses çıkıyor eğerki bugun dediklerini yapsaydım rahat 1.5 - 2 BİN lik olurdum inanılmaz moralim bozuldu en son servise götürdüm adamlar arabayı sabah bırak akşam al bu sorunu hallederiz diye garanti verdiler ama yüksek fiyat çektiler düz yolda boş viteste tok tok tok sesinin sorunu sizce nedir yada gerçekten bu işi halledebilicek birileri varmıdır bana bi yardımcı olursanız çok sevinirim aracımı yeni aldım sayılır kullanıcak heves bırakmadılar gerçekten.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 21:06
Orjinalini yazan: Njuie Njuie Yazdı:

Selamlar Herkeze arkadaşlar benim büyük bi sorunum var bana göre burayada yazmaya bilgili kişilerden fikir almaya geldim. Öncelikle durumu anlatıyım 106 Quicksilverim Ankara'da Oturmaktayım yalnız aracımdan şikayetciyim 3. günüm sanayi sanayi gezmekten bıktım baya masraf yaptım hala çözülmedi sorunum gelelim durumumuza aracımda ses sorunu var önce vites geçişlerinde tok tok tok diye ses geliyordu onu hallettik yalnız düz yolda vites boşta iken bile tok tok tok vurma sesleri geliyor kimse çözemedi sorununu her kafadan farklı bir ses çıkıyor eğerki bugun dediklerini yapsaydım rahat 1.5 - 2 BİN lik olurdum inanılmaz moralim bozuldu en son servise götürdüm adamlar arabayı sabah bırak akşam al bu sorunu hallederiz diye garanti verdiler ama yüksek fiyat çektiler düz yolda boş viteste tok tok tok sesinin sorunu sizce nedir yada gerçekten bu işi halledebilicek birileri varmıdır bana bi yardımcı olursanız çok sevinirim aracımı yeni aldım sayılır kullanıcak heves bırakmadılar gerçekten.

Videoya cekebilme imkaniniz varsa iyi olurdu. Ses hizla dogru orantili sekilde artiyor ya da azaliyor mu? Ayni ses donuslerde kesiliyor mu?

Düzenleyen koliva - 18 Nisan 2012 Saat 21:07
Yukarı Dön
Njuie Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Njuie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 21:20
Videoda çekebilirim yarın sıkıntı değilde ses hıza veya dönüşlerde artma , azalma gibi bişey yapmıyor. Sadece vitesi atıyorsun debrajdan ayagını cekıyorsun ınceden tok diye ses geliyor sankı bi parça bir parçaya vuruyor gibi. vites atınca geliyordu onu kestik debrajdan ayagını cekınce geliyor onu kimse bulamadı. Motor kulagı dediler değiştirdim sag sol , şanzuman kulagı dedıler degıstırdm rotlar tablalar sorunlu dedıler 3 4 tane rot balanscıya gittim aracında hiçbişey yok dediler ön takım iyi durumda direksiyon kutusundan şüpheleniyorlar şimdide iyi masraf ettim aracıma boş yerede masraf yapmak istemiyorum artk
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 21:24
Bir bak bakalim ses sunun gibi mi?

Yukarı Dön
GiTaRRa Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GiTaRRa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 23:03
quıcklerde direksiyon sorunu vardır ancak olmayadabilir.hafif çukurlu yollarda o ses geliyor ise akslardan gelebilir....direksiyondan gelebilir.....Z rotundan gelebilir.....arabanın altına eğil bide amortisörleri kontrol et yağ salmışsa patlamıştır ondan gelebilir....son birşey daha araç park halindeyken çalışır vaziyette iken sağdan soldan aşayığa bastır yüklen çamurluklara yüklen bırak yüklen bırak o sesi duyuyorsan aynı ses ise paylaş ona göre ilaç yazılsın..
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA
Yukarı Dön
Njuie Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Njuie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 Saat 01:46
Aynen video'daki ses bu ses biraz tok veriyor birebir aynı diyebilirim. Aracı 3 5 kişiye daha gösterdim az önce biraz sürat yaptık direksiyon 120 130 dan sonra sallıyor biraz gaz kesince bu sesi vermeye başlıyor sanırım sorun bu sizce nedir durum ? ama dediğim olaydaki ses durur vaziyette aynen videodaki ses.
Yukarı Dön
mehmet82 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmet82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 Saat 09:42
arkadaslar hepınıze selamlar ben bursadan mehmet benımde peugeot 106 Quicksilver aracım var ve hemen hemen aynı sorunu yasıyorum ozellıkle 1. ve 2. vıteslerde debriyajdan ayagımı bıraz hızlı kaldırınca tok dıye bı ses yapıyo yaklasık 1 aydır cekıyorum bu sorunu dun gozterdım tamırcıme motor takozundan oldugunu soyledı ve soktuler o anda parcayı bulamadım takoza pul koyup tekrar taktılar ama ses hala var eksozda carpıyo olabılır demıslerdı on takımdanda ses gelıyor sorun ne olabılır acaba bulana kadar bırsuru parca degıstırmek ıstemıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım tesekkurler sımdıden ..!
Yukarı Dön
Njuie Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Njuie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 Saat 16:57
Benim aracımın motor kulakları şanjuman kulagı değişti ses halen aynı. Ustanın birisi Rot kolu burcu diyor bi ona elletmedim bide direksiyon kutusunda boşluk var diyorlar bıktım ama o ikiside değiştimi ses düzelmezse ne yapcagımı bılmıyorum. Ayrıca sadece vites aralarında değil boşa alıp salla yokuş aşşağı cukurlardan geçerkende o sesi alıyorum

Düzenleyen Njuie - 19 Nisan 2012 Saat 16:58
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 Saat 17:00
Eger aynen videodaki gibi ise oradaki sorun suspansiyonun alt baglanti noktalarindandi. Bu sesin gelebilecegi pek cok yer var. Tam olarak ne zaman ses yaptigini belirtebilirseniz ya da bir video cekebilirseniz daha isabetli yorumlar yapilabilir.
Yukarı Dön
Njuie Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Njuie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 Saat 13:49
Sanayiye götürmek istemiyorum artık aracımı boş yere masraf yaptırıyorlar kimse bişey çözemedi özel pejo servise verdim haber bekliyorum bakalım ne olucak haber bekliyoruz
Yukarı Dön
KuzuX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KuzuX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2014 Saat 21:10
Beyler sıkıntı neydenmiş geçtimi ?
Yukarı Dön
hakan027 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakan027 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2014 Saat 21:49
arkadaslar aynı sorun bendede var ama bu sesler ya dıreksıyon kutusundan yada akslar da kı bosluktan yapıo motor kulaklarını vede on eksoz spıralıne bakın takozlar eskıyınce motor asagı dogru hafıten salıyo   eksoz spıralıde vıraj demırıne  oturma yapabılıyo 

Yukarı Dön
serdaralısan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdaralısan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 Saat 16:03
valla arkadaşlar aynı ses benimkindede var eski tamirciyim aracım satılık geçen biri geldi gösterelim al götür göster dedim ses geli ön amortisörler alt tablalar değişmesi lağzımmış fiyattan düşersen alırım dedi yanıma bindirdim giderken direksiyonu üst kısımdan yukarı doğru kastım ses kesildi kasmayı bırakınca ses geliyordu adam 15 tl düşerim dedim direksiyonun tıkırtı burcu aşınmış adama 600 tl masraf çıkarmışlar serviste kimse gidelim dedim götürdüm adamlara tıkırtı burcu sadece deyince onlarda değiştir komple bakım yaptırırırsan demiştik dediler satmadım tıkırtı burcuna bakın bunların hepsinin sıkıntısı o plastik parça aşınıyor ötüyor sonra yüksek süratta boşa atınca birde kuyu olan yerlerden geçince çok duyulur
change
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 24 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 306 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34041 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103289 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 564 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29924 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53084 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1066 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 16647 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 570 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 429 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 385 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16918 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1053 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 514 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3897 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 978 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3179 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34647 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1979 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English