![]() |
|
106 Quicksilver SES Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Njuie ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: Öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 20:34 |
Selamlar Herkeze arkadaşlar benim büyük bi sorunum var bana göre burayada yazmaya bilgili kişilerden fikir almaya geldim. Öncelikle durumu anlatıyım 106 Quicksilverim Ankara'da Oturmaktayım yalnız aracımdan şikayetciyim 3. günüm sanayi sanayi gezmekten bıktım baya masraf yaptım hala çözülmedi sorunum gelelim durumumuza aracımda ses sorunu var önce vites geçişlerinde tok tok tok diye ses geliyordu onu hallettik yalnız düz yolda vites boşta iken bile tok tok tok vurma sesleri geliyor kimse çözemedi sorununu her kafadan farklı bir ses çıkıyor eğerki bugun dediklerini yapsaydım rahat 1.5 - 2 BİN lik olurdum inanılmaz moralim bozuldu en son servise götürdüm adamlar arabayı sabah bırak akşam al bu sorunu hallederiz diye garanti verdiler ama yüksek fiyat çektiler düz yolda boş viteste tok tok tok sesinin sorunu sizce nedir yada gerçekten bu işi halledebilicek birileri varmıdır bana bi yardımcı olursanız çok sevinirim aracımı yeni aldım sayılır kullanıcak heves bırakmadılar gerçekten.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Videoya cekebilme imkaniniz varsa iyi olurdu. Ses hizla dogru orantili sekilde artiyor ya da azaliyor mu? Ayni ses donuslerde kesiliyor mu? Düzenleyen koliva - 18 Nisan 2012 Saat 21:07 |
|
![]() |
|
Njuie ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: Öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Videoda çekebilirim yarın sıkıntı değilde ses hıza veya dönüşlerde artma , azalma gibi bişey yapmıyor. Sadece vitesi atıyorsun debrajdan ayagını cekıyorsun ınceden tok diye ses geliyor sankı bi parça bir parçaya vuruyor gibi. vites atınca geliyordu onu kestik debrajdan ayagını cekınce geliyor onu kimse bulamadı. Motor kulagı dediler değiştirdim sag sol , şanzuman kulagı dedıler degıstırdm rotlar tablalar sorunlu dedıler 3 4 tane rot balanscıya gittim aracında hiçbişey yok dediler ön takım iyi durumda direksiyon kutusundan şüpheleniyorlar şimdide iyi masraf ettim aracıma boş yerede masraf yapmak istemiyorum artk
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bir bak bakalim ses sunun gibi mi?
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
quıcklerde direksiyon sorunu vardır ancak olmayadabilir.hafif çukurlu yollarda o ses geliyor ise akslardan gelebilir....direksiyondan gelebilir.....Z rotundan gelebilir.....arabanın altına eğil bide amortisörleri kontrol et yağ salmışsa patlamıştır ondan gelebilir....son birşey daha araç park halindeyken çalışır vaziyette iken sağdan soldan aşayığa bastır yüklen çamurluklara yüklen bırak yüklen bırak o sesi duyuyorsan aynı ses ise paylaş ona göre ilaç yazılsın..
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
Aynen video'daki ses bu ses biraz tok veriyor birebir aynı
diyebilirim. Aracı 3 5 kişiye daha gösterdim az önce biraz sürat yaptık
direksiyon 120 130 dan sonra sallıyor biraz gaz kesince bu sesi vermeye
başlıyor sanırım sorun bu sizce nedir durum ? ama dediğim olaydaki ses
durur vaziyette aynen videodaki ses.
|
|
![]() |
|
mehmet82 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: orhangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
arkadaslar hepınıze selamlar ben bursadan mehmet benımde peugeot 106 Quicksilver aracım var ve hemen hemen aynı sorunu yasıyorum ozellıkle 1. ve 2. vıteslerde debriyajdan ayagımı bıraz hızlı kaldırınca tok dıye bı ses yapıyo yaklasık 1 aydır cekıyorum bu sorunu dun gozterdım tamırcıme motor takozundan oldugunu soyledı ve soktuler o anda parcayı bulamadım takoza pul koyup tekrar taktılar ama ses hala var eksozda carpıyo olabılır demıslerdı on takımdanda ses gelıyor sorun ne olabılır acaba bulana kadar bırsuru parca degıstırmek ıstemıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım tesekkurler sımdıden ..!
|
|
![]() |
|
Benim aracımın motor kulakları şanjuman kulagı değişti ses halen aynı. Ustanın birisi Rot kolu burcu diyor bi ona elletmedim bide direksiyon kutusunda boşluk var diyorlar bıktım ama o ikiside değiştimi ses düzelmezse ne yapcagımı bılmıyorum. Ayrıca sadece vites aralarında değil boşa alıp salla yokuş aşşağı cukurlardan geçerkende o sesi alıyorum
Düzenleyen Njuie - 19 Nisan 2012 Saat 16:58 |
|
![]() |
|
Eger aynen videodaki gibi ise oradaki sorun suspansiyonun alt baglanti noktalarindandi. Bu sesin gelebilecegi pek cok yer var. Tam olarak ne zaman ses yaptigini belirtebilirseniz ya da bir video cekebilirseniz daha isabetli yorumlar yapilabilir.
|
|
![]() |
|
Sanayiye götürmek istemiyorum artık aracımı boş yere masraf yaptırıyorlar kimse bişey çözemedi özel pejo servise verdim haber bekliyorum bakalım ne olucak haber bekliyoruz
|
|
![]() |
|
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Beyler sıkıntı neydenmiş geçtimi ?
|
|
![]() |
|
hakan027 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
arkadaslar aynı sorun bendede var ama bu sesler ya dıreksıyon kutusundan yada akslar da kı bosluktan yapıo motor kulaklarını vede on eksoz spıralıne bakın takozlar eskıyınce motor asagı dogru hafıten salıyo eksoz spıralıde vıraj demırıne oturma yapabılıyo
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla arkadaşlar aynı ses benimkindede var eski tamirciyim aracım satılık geçen biri geldi gösterelim al götür göster dedim ses geli ön amortisörler alt tablalar değişmesi lağzımmış fiyattan düşersen alırım dedi yanıma bindirdim giderken direksiyonu üst kısımdan yukarı doğru kastım ses kesildi kasmayı bırakınca ses geliyordu adam 15 tl düşerim dedim direksiyonun tıkırtı burcu aşınmış adama 600 tl masraf çıkarmışlar serviste kimse gidelim dedim götürdüm adamlara tıkırtı burcu sadece deyince onlarda değiştir komple bakım yaptırırırsan demiştik dediler satmadım tıkırtı burcuna bakın bunların hepsinin sıkıntısı o plastik parça aşınıyor ötüyor sonra yüksek süratta boşa atınca birde kuyu olan yerlerden geçince çok duyulur
|
|
change
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |