![]() |
|
106 XR çözülmeyen tıkırtı. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
moonlord ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 Saat 01:12 |
1998 model 106 XR aracım var. Uzun süredir gelen bir tıkırtı mevcut. Tıkırtı çok düşük devirlerde ve bozuk yada kilitli taş olan yollarda geliyor. Bu tıkırtıyı gaz pedalında hissediyorum ve bariz şekilde duyuluyor.
Bir kaç ustaya götürdüm saatlerce baktılar. Kimi bulamadı, kimi şanzuman dedi, kimi direksiyon kutusu dedi. 6 ay önce triger, baskı balata, aks körükleri ve yay değişimlerini aynı anda yaptırmıştım. Sabah girdi akşam çıktı ve bu ses oluşmaya başladı. Aracın üzerinde uydurma yay vardı. Bende orjinal diye aldığım yayları takınca ön taraf çöktü ve sürtmeye başladı. Acaba bu yaylar ses yapıyor olabilir mi? Çünkü önceki yaya göre ince. Daha önce buna benzer bir konu açılmış ancak sonuç yazılmamış.
|
|
![]() |
|
moonlord ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fikrinizi olsun yazın
![]() |
|
![]() |
|
erginturut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2014 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erginturut
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam pedala kadar vuruyorsa büyük ihtimal direksiyon kutusunda boşluk vardır.ama fren merkez kaliperlerinde boşluk olup olmadığına bi baktırmanı tavsiye ederim
|
|
![]() |
|
erginturut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2014 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erginturut
tıkırtı geldi anda fren pedalına hafif basarak dene tıkırtı kesiliyorsa fren kaliperlerindendir
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
90 100 arası titreme sağa sola çekme var mı ?
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
Pedala basarak dener sonucunu yazarim. Direksiyonu sağa sola cevirince tikirti gidiyor. 90-100 değilde 120 ve sonrasında titreme var ama sağa sola çekme yok.
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Tıkırtı dedigini kapı gicirtisina benziyosa bugün benim başıma geldi. Bi kac gündür fena ses geliyodu dediğim şekilde teker yerinden çıkacak sanıyordum o derece. Bugün gittim rotillere su girmiş bosaltip yaglayinca geçti . Bi baktır istersen. Ankara da kazim karabekir caddesinde Tuncay Rot balans var. Benim adımı söylersen yardımcı olurlar. Yanlış anlaşılma olmasın niyetim reklam falan değil basit bi dükkan zaten maksat işiniz görülsün
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
Yok kapı gicirtisi gibi değil. Sanki bi boşluk var gibi.
|
|
![]() |
|
necii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
- 106 xR 4 kapı, Benim sağ önden ses geliyordu ' böyle hurdacıların el arabasının yağlanmamış hali gibi ' vik vik ... Sök tak yaptık, düzeldi.
- Bahsettiğin tıkırtılar benim araçdan da geliyor, öndüzene baktırdım körükler değişcek dedi başka bişey yok dedi, direksiyon kutusu diyen var vs... ' çok kurcalamadım tehlike arz eden bişey yoktu baktığımızda... ' sorunu çözünce burda paylaşırsan sevinirim... |
|
106 xRs
twitter/djneCii facebook/djneCii |
|
![]() |
|
Fren pedalına basarak denedim ses kesilmiyor. Umarım çözebiliriz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |