![]() |
|
106 aracımın motoru yağ yakıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ozerpeker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozerpeker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2014 Saat 16:12 |
||
Öncelikle merhabalar. Foruma yeni katıldım.
4 ay önce aldığım aracım 106 XS. Aracı alacağım gün motorunu özellikle baktırmıştım ama artık araç sahibiyle organizemiydi bilmiyorum günahta almak istemiyorum ama araçta birşey olmadığını söylediler. Aracı aldıktan sonra babamın servisine getirdiğimde aracın yağ yaktığını söylediler. Moralim çok bozuldu ama benim her zaman kafamdaki felsefe şudur '' Allah kimseye altından kalkamayacağı yük vermezmiş'' buda kul yapısı bununda tamircisi ve çaresi de vardır diye düşündüm. Ben bu arabaya binmek istiyorum çünkü gözüme güzel geliyor araç. Dıştan görünüşü hurda olan 106 lardan değil. Aracım tek kapılı bir quick veya GTI kadar tatlı olmasa da yinede güzel aracım. Ben bu aracın motorunu yaptırmak ve binmek istiyorum. Siz ustalara soruyorum masrafım ne kadar olur büyük ihtimal motor yenilenecek. Aracımın şu anki performansı çok çok iyi aile aracımız olan otomatik 2004 model civic vtec 2 ile 0-100 yarışımızda hep geçtim:) Motor yenilenirse aynı performansı alabilir miyim? Ümraniye sanayide tanıdık usta var ona bırakmayı düşünüyorum aracı ama yinede siz ustalara sormak istedim. Sonuçta burası bu markanın forumu ve elbet fikirleri olan birileri vardır diye düşündüm. Biraz uzun yazma zorunda olduğumu düşündüm çünkü yeni üye oldum. Sadece bu konu için üye olmuş gibi olmamak için. Çünkü gerçekten bu forumda zaman geçirmek, yardım almak ve yardımcı olmak için üye oldum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. İyi forumlar.
|
|||
Peugeot 106 Quiksilver
|
|||
![]() |
|||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Öncelikle geçmiş olsun.. Benim 106 xr 1.4 motor, yağ yakıyordu geçen sene aşağı yukarı bu zamanlar segman atıldı 600 masraf çıkardı benim ustam. Beni de ustayla forumdan bir abim tanıştırdı sağolsun. Tabi avrupa yakasında. 600 liradan aşağı hiçbiyerin yapacağını sanmıyorum belki bugün gitsem benim ustada daha pahalı bir fiyat çıkarabilir üzerinden bir yıl geçti sonuçta ama hesabını 1000 TL olarak yap ki ekstra bişey çıkarsa onuda yaptırsın hazır tamire girmişken. Çıkmazsa cebinde kalır :)
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
ozerpeker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozerpeker
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ben 2.000 TL yi gözden çıkardım :) 600 TL bişey değilmiş ama sizinkisi sadece segman oluyor o yüzden ucuz galiba. Benim araç egzozdan koku verecek kadar yakıyor yağı. O yüzden sadece segman atarak kurtarabileceğimi sanmıyorum. Tabi benim düşüncem amatör olan düşünce. Buradaki ustalar ne yapılacağını daha iyi bilir. Yorumunuz içinde teşekkür ediyorum:)
|
|||
Peugeot 106 Quiksilver
|
|||
![]() |
|||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
||
Benimde egzostan feci koku geliyordu hemde bayağı beyaz çıkıyordu duman. iyi düşün iyi olsun :) komple motora girilirse masraflı olacağı kesin ama inşallah segman atar halledersiniz işi.. 200 kmde yarım litre yağ eksiltiyodu benimki yanlış hatırlamıyosam, zaten izmirden doldurdum istanbula geldim 600 km civarı sanırım minimum çizgisine inmişti..
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozerpeker
||
Üstad inşallah sizin dediğiniz gibi sadece segman atarak kurtarabiliriz. Ama şöylede düşünüyorum ya da kendimi teselli ediyorum bilmiyorum ama motorun diğer aksamları sıkıntılı olsa performansı bu kadar iyi olur mu ? Bazen 1. viteste 3000 devirde tutup gazı aniden köklediğimde araç resmen şaha kalkıyor aynı şekilde 2. ve 3. viteste bu şekilde. Sonrasında rüzgar tutmaya başlıyor biraz tabi ![]() Düzenleyen ozerpeker - 14 Şubat 2014 Saat 16:45 |
|||
Peugeot 106 Quiksilver
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozerpeker
||
Üstad inşallah sizin dediğiniz gibi sadece segman atarak kurtarabiliriz. Ama şöylede düşünüyorum ya da kendimi teselli ediyorum bilmiyorum ama motorun diğer aksamları sıkıntılı olsa performansı bu kadar iyi olur mu ? Bazen 1. viteste 3000 devirde tutup gazı aniden köklediğimde araç resmen şaha kalkıyor aynı şekilde 2. ve 3. viteste bu şekilde. Sonrasında rüzgar tutmaya başlıyor biraz tabi
![]() |
|||
Peugeot 106 Quiksilver
|
|||
![]() |
|||
||
Performansı için maşallahtan başka bişey diyemiycem :) benimki hem 1.4 tü hemde sakin kullanırım ben :) ama 1.6 xs onur abide var konuyu görünce yardımcı olacaktır performans vb. konularda.. ama mantıklı düşündüğümüzde performansından sen memnunsan öyle abartılacak kadar kötü durumda değil demek ki motorun..
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozerpeker
||
Değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkürler
![]() |
|||
Peugeot 106 Quiksilver
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |