![]() |
|
Stop Etme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
selammedikal3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 Saat 10:54 |
S.a arkadaslar 1.4 quicsilver 106 2000 model aracım var dun yine canımı sıktı
dün iş dönüşü e5 te biraz hız yaptıktan sonra (6000 deviri hiç geçmedim) zeytinburnu civarında trafik sıkıştı malum trafikte durduğumda aracımın rölantide deviri dalganmaya başladı bi kaç dur kalktan sonra dalgalandı dalgalandı ve stop etti şu anda durum bu gaz verince sıkıntı yok ama rolantide dalgalanma var ve sonuçta mutlaka stop ediyor motor sıcak yada soğuk farketmiyor klimayı çalıştırdım denemek için klima çalışınca çok daha çabuk stop ediyor, henüz bi ustaya göstermedim,tahmin edebilrsiniz ki moralim gerçekten sıfırın altında sonuç olarak daha önce başına böle bi iş gelen varsa tecrübelerini anlatıp yardımcı olursa sevinirim yada bu civarlarda (avrupa yakası) iyi bi peugeot ustası varsa yazarsanız iyi olur malum şimdi herhangi bi ustaya götürsek sorunu anlayamadığı için zart değişçek zurt değişçek diye bir ton gereksiz iş yaptıracak bana ve zaman kaybı olacak |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet 306 ımda vardı bu sıkıntı rolanti motorunu önce balata spreyi ile temizlediler para almadılar (Bunu hiç ama hiç tavsiye etmiyorum kap kara olmuştu rolanti motorunun içi), 2-3 hafta sorun yoktu, sonra yine aynı sorun oluştu gittim tekrar servise, söküp güzelce temizleyelim dediler 40 tl işçilik istediler. eywalla dedim yaptırmadan çıktım, evin önünde arkadaş yardımıyla söktük (Bir bilen ile) pırıl pırıl ettik taktık 2 gün sonra yine aynı, sonrada 315 lira işçilik dahil yenisini taktık sattık işe yaradımı bilmiyorum da 5 gün bindim sorun yoktu klımayı acınca nerdeyse 1 kademede yükseliyordu rolantide Devir.
Bu benim başımdan geçen :)
Düzenleyen Aziz - 06 Nisan 2013 Saat 11:22 |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benimde aracım qs aynı sorunu rolanti sensöründen yaşadım orjinali 70 liraydı sanırım bi deneyin düzelirse alın. Araçta yolda giderken tekleme oluyor mu
|
|
![]() |
|
metegorkem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2011 Konum: çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı metegorkem
aynı sorun bende de var. hatta benim ki yolda giderken de tekleme yapıyor. mab sensörü diye geçen manifold sensörü var. balata spreyi ile onu temizledik. gaz kelebeğini söküp iyice temizledik. 1-2 gün gitti sonra sorun yine aynı. şuan hala devam ediyor sorun. benzinde de tüpte de yapıyor, fakat tüpte daha çok yapıyor.
|
|
Yeşil Peugeot 307 XS 1.6 Benzin+LPG
|
|
![]() |
|
selammedikal3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selammedikal3434
Orjinal magnetti aldım 350 liraya rolanti sensörü. Takıldıgı ilk gün skıntı çıkarmadı fakat arabayı biraz sıkıstırdım asıldım ama çok değil ondan sonra gene eski haline döndü.
Anladıgım kadarıyla arabayı sıkıstırdıgında hava filtresine yag atıyo bu yag sensörü sapıttırıyo. Gözlemlerim bunu gösterdi. O kadar para verdim rolanti sensru aldım gene aynı sorunla karsı karsıyayım. Ne yapayım sasırdım |
|
![]() |
|
can_elveren ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı can_elveren
benim 106 xr da aynı sorun var napcaz bilmiyorum
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
aracımda da aynı sorun vardı. rölanti motoru değişti sorun çözüldü. bilginize
|
|
![]() |
|
![]() |
|
IBRHMCN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2014 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
Rölanti motoru kronik mi 106 da arkadaşlar ? Hep duyuyorum bunu bu aralar çünkü..
|
|
1999 1.6 GTI ALP BEYAZ 106*
2002 1.6 XT ŞEYTAN KIRMIZI 206 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bendede avrdı aynı problem temizlettim geçti, 1 ay oldu bugun yeniden başladı, yarın ustaya götürücem ne yaptığına iyice bakcıam bi sonraki sefer kendim yapıcam ayda 1 temizlemek gerekiyor içinde conta var onuda değişmek lazım, hava fitresi yüzünden oluyor
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
ayrıca bu sorun basladıgında cok gerek olmadıkca kesinlikle aracınızı sürmeyin, ayagını gazdan cektigin anda aracın stop etme ihtimali var , yokus aşşa/yukarı boşu boşuna allah korusun kaza yaparsınız direk herhangi bi ustaya gidin rolanti müşürünü temizletin geçici olarak geciyor
Düzenleyen dogan106 - 22 Şubat 2014 Saat 00:40 |
|
![]() |
|
IBRHMCN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2014 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
Peki bunun kalıcı bir çözümüne ulaşan bi arkadaş yok mu yaa nasıl çözebiliriz. Her ay baş mı olur bunla :)
|
|
1999 1.6 GTI ALP BEYAZ 106*
2002 1.6 XT ŞEYTAN KIRMIZI 206 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |