![]() |
|
yay kesme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tsgenc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2014 Saat 19:18 |
arkadaşlar öncelikle merhaba. aracım 106 xs. yaklaşık 3 ay kadar önce eibach marka 5cmlik spor yay aldım. araba tam istediğim kadar basılmadı ama şimdilik kalsın dedim ve geçtim. ve yaklaşık 2 hafta kadar önce 175/65/14 lastikten 195/45/15 lastiğe geçip cc jant aldım. şuan arabanın yerden yüksekliği jantlarla beraber batmaya başladı. bende spor yayı kesmek yerine orjinali kesmenin daha mantıklı olcağına karar verdim. ama orjinal yaydan kaç bakla kesersem ne kadar basılır onu bilemediğim için size sormak istedim. orjinal yayını kesmiş 106 cı abilerim kardeşlerim varsa kaç bakla kestiğini ve nasıl olduğunu yazabilirlerse çok sevinirim. teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardesim. Bu konu hakkında kimsenin bilgi verecegini sanmıyorum. Cunku ciddi anlamda tehlikeler yarattıgını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Sonucta o yaylar mühendislerin belli calısmalarıyla ortaya cıkıyor ve senin onu kesmen yapılan tüm hesapları göz ardı etmen demektir. 5 cm eibach seni tatmin etmediyse air süspansiyon tatmin edecektir anca. O da biraz maliyetli bir işlem.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Hiç bulaşmayın yay kesmek kadar tuhaf bır anlayış yok.böyle bir modifiye anlayışı yok yanı
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
ben olsam 5 cmlik yaydan 1 bakla aldırırdım baska da dokunmazdım artık oldugu kadar. suan kac parmak gırıyor on tekerlek ıle camurluk arasına?
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
bende orjinal yayın kesilmesi taraftarı değilim varmı bi çözümün dersende malesef yok bende senin gibi konuyu takipteyim :)
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yay kesmeden tablayi indirerek konforu bozmadan bi işlem yapiliyormus ama yapacak kişiyi daha araştırıp bulamadim. Benim konulari tararsaniz yayla alakali konuda detayli bi alıntı var.
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Allah korusun.
|
|
![]() |
|
Aynen Kürsat. Amortisör canaklarını 1 ya da 2 cm kadar düsürünce konforda falan bir sıkıntı olmuyor. İyi bir bilgi alsam bende yaptıracagım.
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
yay kesmek ya da ateste kızdırıp bastırmak bunlar cok tehlikeli islemler, kendinizin canını dusunmuyor olabilirsiniz fakat baskalarının canınada mal olabilir. 5 cm yay 106 yı dususur bence iyi bi arastırın ya yaylarınız 3.5 ya da zamanla dusecektir. ama sakın kesme fln yapmayın.
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
soğuk pres yaptırın orjinal yaya!!!
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
yay kesilmez yay kesilsede 3 5 ay sonra yay kırar aynı olayı kendi 106 tımda yaşadım
|
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
|
Soguk preside pahalıya yapıyorlar abi ya. Yay parasına geliyor bana dördüne 200'den 180'e indiler.
|
|
![]() |
|
tsgenc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
benzin alamıyoz air nasıl yaptıralım :D yaylar 5cm kutusu duruyo hala eminim yani 3.5 cm olma şansı yok. lastikle çamurluk arasına tam olarak emin değilim ama 2 parmak girer. sadece önler basık olmasına rağmen hala yüksek araba. arkaları basmaya korkuyom önler dahada yükselcek diye
|
|
![]() |
|
Aynen bende onu düsünüyordum. Usta 106'da arkada yay yok diye arkayı oldugu gibi bırakırsan olmaz. Torsiyonları düsürmen lazım :) Kolay bir işlem.
|
|
![]() |
|
kolay bi işlem olduğunun farkındayım daha önce sokakta broadway ve kangoo torsiyonu düşürdük ama benim torsiyondan indirmem arabanın önünü nasıl indircek onu anlamadım. arabanın arkasının torstan dolayı yüksek olduğunu zaten biliyorum. benim yere yakınlaşmasını istediğim yer ön lip. benim torsiyonu düşürmem daha çok arabanın önünü kaldırır
|
|
![]() |
|
arka torsiyonları basıp görcez ozaman. cumartesi günü boş anımda basıyım. duruma göre bakıcaz artık. yardımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
üstadım sakın ojinal yayları kesme konforun bozulur arabanın esneme merkezi değişir. spor yayın mesafeleri muhtemelen eşittir benimkiler öyle. onları 3 parmak kestirt konforda hiçbir kaybın olmaz sadece amortisörün biraz basınç olduğundan sertleşir hiçbir sıkıntı yaşamazsın. sakın arkadaşların dediği gibi tablayla filan oynama çok riskli o işler yolda kaynak koparsa dediğimi anlarsın
|
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
arkadaşlar orjinal yayı keserseniz 1 sene sonra çıkartırsanız yamuk yumuk şekilleri değişir. sıcak pres olayına girmeyin kırılma ihtimali var. soğuk prese iyi diyolar ama ben olsam pres işine girmezdim
|
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
Etrafimda soguk pres yapilmis cok leon var hicbirinde sorun yok. Benim bildigim adapazarinda biri varmis bu konuda oldukca iyiymis. Soguk pres ile sikinti yasayan duymadım daha.
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
illa işlem yapıcam diyorsan da orjinal yaya dokunma bari ben alıcı olsam, orjinal yayı nerde bu arabanın derim şahsen, herkes basık araba istemez. yine de tavsiyem senin istedigin dusukluge uygun yay vardır piyasayı arastır, kesme basma is yapma derim.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |