Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - otomatik şanzıman
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

otomatik şanzıman

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lazkopatmaso Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lazkopatmaso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: otomatik şanzıman
    Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 Saat 20:45
Herkese merhaba.. doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama herkesin bilmesi gerektiğini düşünerek buraya yazıp ilgili arkadaşları bilgilendirmek istedim. yeni gelenler bölümünde de belirttiğim gibi 106 xs sahibiyim ve aracı aldığım yaklaşık 1 ay oldu. aracın alımına önceki aracımla takas yapılarak babam karar vermişti. önceki aracım r21 2000 motordu. ilk defa 106 segmentinde küçük bir araç kullandım ve ilk tu atışımda aracın gidişini pek beğenmedim. babam eski sürücü olup iyi bir ustadır. ve araç performansının iyi olmadığını belirttiğimde 2000 cc motora alıştığımı 1.6 nın hafif geldiğini söyledi. ancak yakıt tüketimi çok fazlaydı. bu günün lpg/lt fiyatına göre 72-74 tl arasında lpg tankı doluyor. ve 150 km gidiyordu. daha sonra çok fazla yakıyor diye gaz ayarı yaptırdım. şüphelerim devam ettiği için otomatik şanzımancıya götürmenin uygun olduğunu düşündüm. yönetici arkadaşlardan rica ediyorum vereceğim adresi usta ismini kaldırmasınlar çünkü yediğim kazığı herkes bilsin ki bir başkası yemesin. neyse ikitellideki sanayi sitesinde ats şanzıman (nail usta) var. gittim babamla birlikte ve tamı tamına 4 saat bekledik başında herhangi bir dümen yapılmasın diye. çünkü otomatikçiler istanbul dahilinde pek fazla kişi anlamadığı için sınırlı sayıdalar. doğal olarak ne derlerse eyvallah demek zorunda bırakıyorlar. gelelim tamir faslına adam ilk önce mekanik beyin dedi değiştirdi düzelmedi. yağ kalitesiz dedi değiştirdi düzelmedi. tabi her seferinde "abi komple yapılması gerekiyor" ibaresini ekledi. son aşamada elektronik beyinin değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdikten sonra anlaşıldı ki şanzıman 2. viteste takılı kalmış ki bu otomatik 3. vitesli doğal olarak sürekli 2. viteste gidiyor. neyse 850 tl masraf çıkardı bizim de hoşumuza gitti masraftan kurtulduk dercesine.. yaklaşık 1 hafta kulandım ve 3. vitese geçerken boşa düşmeye başladı. doğal olarak tekrar nail ustanın yanına gittim. gitmemle beni ilgilendirmez ben size komple yapılması gerektiğini söyledim dedi. bu heriften gıcık kapmış olacağız ki başka ustalar aramaya başladık. topkapıda sanayi sitesinde serdar usta var otomatikçi serdar denildiğinde herkes tanıyor. serdar usta araca şöyle kabataslak bir baktı ve diferansiyelin zarar görmüş olduğunu söyledi. şanzımanın sıkıntısının mekanik beyin bölümünde anlaşılır olduğunu vurguladı. bir önceki sözde ustanın yapmış olduğu uygulama direkt müşteriyi tekrardan getirip ilk yapılan masrafı sıfırdan alıp üstüne ekleyerek kazık atmasına yönelik bir uygulamaymış. şimdi aracım halen serdar ustanın ellerinde. bitmesini bekliyoruz. yaklaşık 3000-4000 tl arasında masrafı daha var. ama en azından dürüst birisini bulduk. böyle bir sıkıntı içerisinde olursanız mutlaka serdar ustayı bulmanızı tavsiye ederim.
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 Saat 20:49
Geçmiş olsun hocam, otomatik deyince korkuyorum ben, böyle durumları gördükçede haklı olduğumu anlıyorum.
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 Saat 21:48
Aslında otomatikte korkulcak bir şey yok sadece peugeotların biraz sıkıntılı okadar
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lazkopatmaso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 Saat 23:42
düzgün kullanımda oldukça makul bir seçenek ancak kısa mesafeli atraksiyonlara ve zorlamalara gelmez. şehir içinde ki istanbul trafiğin bitmez tükenmez çilesinde yakıt maliyeti artıyor ama kolaylık oluyor. uzun yolda ise konfor en üst seviyede olup yakıt tüketimi dibe vuruyor diyebiliriz. tabi bu genelleme tüm otomatikler için. benim aracın sıkıntısız hali ne yakar net çözemedim.
Yukarı Dön
cnrars Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cnrars Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 Saat 00:02
3000-4000TL + 850 TL çok değil mi? Sen ona yuvarlak hesap 5000 lira de, kusura bakma ama aracı kaça aldınız, ya da satsanız bu halde ne kadar yapar? O kadar paraya 106 için yazık şahsi fikrim, 10-12 bin liraya idareten 206 van var 1.4 hdi bulabilirsin bence
Yukarı Dön
silivriserdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silivriserdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 Saat 00:13

Usta değil esnaf değil işte böyle adamlar yüzünden insan biryere giderken şüphe ile gidiyor korkuyor. Yani bu kadar masraf yazık günah işinin ehli biri olsa bir araca bir bakma ile kontrol etmek ile ne olduğunu anlar. Ustaya gitmeden önce bence araştırmak lazım bakalım o usta iyimi değilmi yoksa böyle ortada ustayım diye geçinen adamlar bizleri mağdur etmekten başka bir Işe yaramıyor.
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 Saat 00:37
Orjinalini yazan: silivriserdar silivriserdar Yazdı:

Usta değil esnaf değil işte böyle adamlar yüzünden insan biryere giderken şüphe ile gidiyor korkuyor. Yani bu kadar masraf yazık günah işinin ehli biri olsa bir araca bir bakma ile kontrol etmek ile ne olduğunu anlar. Ustaya gitmeden önce bence araştırmak lazım bakalım o usta iyimi değilmi yoksa böyle ortada ustayım diye geçinen adamlar bizleri mağdur etmekten başka bir Işe yaramıyor.
Thumbs Up
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lazkopatmaso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2013 Saat 22:49
valla arkadaşlar hayat bir tecrübeden ibarettir. tecrübe ise hayatta yenilen kazıkların bileşkesidir :) aracım bu gün çıktı anca kendine geldi. evet dediğiniz gibi maliyeti çok yüksek ancak satmaya kalksam kimse almazdı o şekilde. yapacak bişe yok hayırlısı böyleymiş dedik ve gaza basmaya devam ettik :) ancak bundan sonra yapacağım değişiklikleri sizlerin beğenisine sunmaktan başka yapacak da bişe yok :) ancak dipnot olarak şunu belirtebilirim otomatik şanzımanla ilgili yönlendirebileceğim usta topkapıda serdar usta dır. hem işinin ehli hem de dürüst..
Yukarı Dön
kasırga16 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kasırga16 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 Saat 11:27
Buna benzer bir sorun bende yaşadım, 307 sw otomatik aracım, sabahları ilk çarştan sonra vites devreden çıkıyordu gösterge de - ifadesi oluyordu, bu ifade 3. vites anlamına geliyormuş yani 3 le kalk 3 le git. düşme çıkma söz konusu değildi. Ancak aradan 1 saat geçince araç bir lambada veya başka bir sebeple durunca vites düzeliyordu. Bu iş böyle olmayacak diye ustaya götürdük , şanzuman yağına baktılar ve aracım 2. el, otomatik şanzuman yağı yerine normal şanzuman yağı konmuş  ucuz diye, komple yağ değişimi ve selenoid değişimleriyle 1000 tl ye malolmuştu bize geçen sene. Usta var usta var işte, adam ucuz diye normal yağ koymuş
'Kötülüğü andıkça, kötülük yayılır.'
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 Saat 12:18
hocam naptın 1000 tl pahalı almıslar senden orjınal servısınde ben  gecen yaz 650 tlye yaptırdım aynı ıslemı sanzımanında sorun yoksa yola devam :) 
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
secur73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı secur73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 Saat 13:00
2003 model aracımdan çok memnunum geri viteste bazen vuruntu yapıyor ama olsun konforuna diyecek birşey yok.otomatik işi biraz şansla alakalı galiba ben 1,5 sene önce bir bayan avukattan almıştım,1 sene önce beyin değişti(250 lira)bendenden önce eski beyin tamirat görmüş kapatırken iyi kapatmamışlar su almış oksitlenme yapmış 1 senedir başka sorunyaşamadım.tek kafamı kurcalayan kontağı ilk açmamda  1 saniye kar spor modunun yanıması sonra herşey normal.beyin değiştikten sonra oldu acaba silmeyimi unuttular??çünkü arabada hiçbir sorun yok...
2003 peugeot 307 xt premium
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2013 Saat 19:34
en başta gittiğiniz servis size komple  revizyonu önermiş otomatik şanzımanın  revizyonu en yüksek  3500 tl yi bulur ki buda bizim 407 lerin şanzımanına verilen fiyattır senin aracınkinin dahada uygun fiyata revizyon edileceğini düşünüyorum peki şimdi 3-4 bin lira daha ek masrafı var diyorsunuz yani aracın şanzıman tamiri size neredeyse 5 bine malolacak doğrumudur?
 bi yanlışınız olmasın serdar usta size ne önerdi oda şanzımanı komple söküp revizyon edecekmi ki bu kadar yüksek meblağ tutuyor.
siz bari en baştan şanzımanı komple revizyon yaptırsaydınız maslakta otomatik şanzımancılar var fiyat aldım 2 ila 3 bin arası fiyat verdiler ve köklü firmalar yani çakma değil yinede geçmiş olsun 
Yukarı Dön
kaan4216 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan4216 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 Saat 11:01
senin bu serdar usta dediğin üçkağıtçının teki adama 3 hafta önce arabayı bıraktım 1 haftada olur dedi 3 haftadır oyslıyor beni yok yarın kesin bugün kesin adamı hergün arıyorum şimdide araba olmadı diyor vites atmıyor diyor viteste sorun yokkan nasıl becerdiyse
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 Saat 11:54
aynı sorun benim şanzımanda var valf yağ değişimi aracı düzeltir düşüncesi ile değişim yaptık vites geçişleri iptal sanırım sizin şanzımanda aynı durumda ama en azından sizinkisi sorunu söylemiş.valf ve yağ değişimi bize iyi gelmiyor bunu tecrübe etmiş olduk. Sıfır 3500 liraya şanzıman taktırmak en garanti çözüm gerisi masraf ve kendini kandırma olmaktan öteye gitmiyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 18 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 299 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33919 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103145 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 554 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29905 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53005 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1064 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 16344 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 563 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 428 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 383 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16915 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1039 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 503 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3895 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 972 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3177 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34638 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1919 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English