![]() |
|
Yay ve torsiyon önerileri. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
phaselispa ![]() 1. Vites ![]() ![]() 23 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phaselispa
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2011 Saat 18:50 |
selam arkadaşlar. jant ve lastikleri değiştirdim. 205/40/16 jantlarım var artık.
ve tabi iyice leylek gibi oldu. artık yere basma zamanı geldi. arka torsiyonlu zaten ama öne spor yay almak lazım. aracta ön ve arka eşit miktarda yani 63 cm şu anda. yani yerden davlumbaza olan yükseklik. ben toplamda 3,5 4 cm lik bir düşüş istiyorum. buna göre; 1) önde bu düşüşü sağlayacak yay markası ve uzunluğu. (bu konuda rahatlık olabilenin en iyisi olmasını istiyorum) 2) arkada kaç diş düşürüleceğini konusunda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...
|
|
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ
Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır Alex "De" Souza |
|
![]() |
|
d3Li ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 cm eibach cok sert deıl. yumuşak bir yay olsun dıosan hr hullanabılırsın arkalarıde 1 dıs yeterlidir
|
|
![]() |
|
phaselispa ![]() 1. Vites ![]() ![]() 23 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phaselispa
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler. yalnız niye bu kadar ilgisiz kalındı bu konuya?
|
|
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ
Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır Alex "De" Souza |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
her gün neredeyse benzer konular acılıyor sende aktif bir üyesin sendende böyle bir soru gelince yok artık diyoruz.
yay torsiyon konusu görmekten bıktık. her gün aynı yorumlar 5 cm yay 1 diş torsiyon forumun üstüne yazıcam artık nerdeyse 206 kullanan 5 cm yay taksın 1 diş torsiyon düşürsün diye. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
belki inanmıyacaksın ama son 1 ay içerisinde bu konu neredeyse 7 8 oldu.
|
|
![]() |
|
10RS935 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2011 Konum: zabıta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
evet haklı gökhan ben bıle 2 gun önce aynı konuyu acmıstım :D bu arada bende taktırdım 5 lik yay ı cokta tatlı durdu :))
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
evet devamlı yazıyoruz ama hala usta olamamışız bence. Amortisör değiştirmeden 5 cm yay takılmıyacağını öğrenmiş bulunmaktayım. 5 cm yay ile hafif bir çukura (aşağıda kalan mazgal yada telefon elektrik hattı kapakları vb.) hızlı (30-40km) girince amortisör kulesinden tak diye ses geliyor. böyle binip rahatsız olmayanlar var aramızda bunun neresinde güvenlik ben anlamış değilim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bak bunu tuttum :))))))))
ana sayfaya yaz gıren dırekt gormus olur
![]() |
|
![]() |
|
valla kullanan çok kişi gördüm kendimde dahil. Düzgün kullananında bi sıkıntı yaşadığını görmedim. Koniler yokkende bende 5 ay normal kullandım hiçbirşey olmadı. eski 106 ımdada 1 bucuk sene 5 cm yayla kullandım. Gayette güzel ![]() 106 da 5 cm yayla 20000 km 206 ile 5 cm yayla 5000 km yaptım. |
|
![]() |
|
d3Li ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
tabıkı keske koni kullanılsa tabıkı ole daha sağlıklı bunun akısını savunmuyoruz ama o sekılde alcaltma bın tl gıbı rakamlara denk gelıyo ılk onerım benım bu sekılde spor yay + spor amorsutor ımkanınız el vermıosa sadece spor yaylada alcatma sağlarsınız.
|
|
![]() |
|
3rkans ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
Yenı yay takan arkadaşlardan foto istiyoruz nasıl göründüğüne dair.
|
|
206 X-line the Orginal
Mersin |
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
footo footo footo
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
arkadaslar coilover için fikleriniz nelerdır. maslak sanayıde bır usta var eskı amortısorlerın uzerıne dıs acıyor ve arabanın orjınal amortısorlerını coılovera cevırıyor.nekadar saglıklı bır işlem ?
|
|
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |