![]() |
|
2011 1.6 308 Aracımda Klima AC Devreye Girmiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Phenomania ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Phenomania
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 Saat 02:00 |
Herkese merhaba,
Sanırım sorunum için doğru bölüm burası. 2011 model 308 aracımda klima devreye girmiyor, havalandırma çalışıyor ama AC butonuna bastığımda soğutma işlemi gerçekleşmiyor. Sadece şans eseri bir sefer çalıştı ve 10-15 dk sonra tekrar gitti ve artık hiç çalışmıyor. Klima gazını kontrol ettirdik sorun yok. Bilgisayara taktığımızda basınç sensörü hatası aldık ve ilgili basınç sensörünü sipariş verip bir hafta sonra getirttik, değiştirdik ama sonuç değişmedi. Taktığımız sensörün kodu "6455 CK", yetkili bayi bu üründen emin ama internetten araştırdığımda 308 için olan sensörün "6455 Z3" olduğunu görüyorum, yetkili satıcı ısrarla Z3 olanın "Partner" parçası olduğunu söylüyor, açıkçası bunu da alıp deneyemedim çünkü bu sensör denilen parça yak. 150 TL civarında. Bunun dışında tüm sigortaları ölçtük, onlarda da sorun yok. Klima motoruna gelen elektrik kablosunu çıkarıp elektrik var mı diye baktığımızda onda da elektrik yok. Kısaca klima motoruna elektrik gelmiyor ve bu yüzden sensör hatası verdiğini düşünüyorum ama emin değilim. Ankara Şaşmaz'da bir elektrik ustası, aracı bana bir gün bırak ben bakayim diyor ama ona da güvenemiyorum. Böyle bir arıza yaşayan var mı acaba? Ya da fikir verebilecek birisi varsa çok sevinirim. Kolaylıklar... |
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun hocam. bende de 307 1.6 hdi var klimadan yana dertliyim. 2 sene önce klima bozuldu gaz bastırdım geçici düzeldi. sonra kompresörden dediler değiştirdik düzeldi. geçen sene gaz bitti bastırdım sorun yoktu. bu sene ilk klima açısımda fısss dedi. kaçak falan da yok usta baktı. yine gaz bastırdım. size tavsiyem 308 inizi işten anlayan adamlara da bi götürün. ben babamdan ötürü 15 yıldır aynı pejo servisine gideriz çok şükür çözülmeyen sorunumuz yok. ufak arızalarda sanayide ustana götürürsün anlarımda hocam bu klima falan büyük iş. aslında ben en ufak şeyde bile buraya götürüyorum hemen yardımcı olunuyor,sanayide tanıdık ustaları bile unuttuk. işi bilene yaptırırım ben sonra başım ağrımaz. istersen adres telefon vereyim bi git göster anlat oradaki ustaya da.
Düzenleyen Faruk - 03 Haziran 2015 Saat 10:34 |
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
Phenomania ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Phenomania
![]() ![]() ![]() ![]() |
Faruk bey ben servise gitmeyi 1 yıl önce inanılmaz bir fatura çıkardıklarında bıraktım (normal bakım, disk ve balatalara 1500 TL demişlerdi.) Hangi peugeot servisine gidiyorsunuz? Zaten çözüm bulamazsam usta yerine dediğiniz gibi güvenilir bir servis ya da özel servis en iyisi.
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Acaba düğmede sorun olabilir mi? Düğmenin ölçümü yapıldı mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Phenomania
Düğmede ölçüm yapılmadı ama düğmeye basıldığında yeşil AC ışığı yanıyor.
|
|
![]() |
|
Cyrus35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
düğmenin ışığı ile tamamlanan devre bir değildir. Arkadaş çok güzel ve çok basit bir ayrıntıyı yakalamışş düğmeye gerekli kontrolü yapmanızı tavsiye ederim tüm iç ve dış sigortalar klima komprsor mtoru kabloları soketleri kontrol edilmeli
|
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
![]() |
|
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Presostat (Basınç sensörü) hata kodu devam ediyor mu?
Eğer devam ediyorsa presostat beslemesine şasesine ve sinyal kablosunun sağlamlığına bakılmalı. Sensörü test etmeden mi değiştirme kararı aldılar? Bunu yapan yetkili servis ise şikayet edin. Not: OPR numaranız 12075 ten büyükse 6455 CK kullanılır küçükse 6455 Z3.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Phenomania
Merhaba bilgilendirme için teşekkür ederim. Presostat beslemesine, şasesine ve sinyal kablosu olayını araştıracağım. Hiç yetkili servise götürmedim. Hatayı aldıktan sonra sensör diye düşündük, 6455 CK takıldıktan sonra hata kodu aynen devam etti. Eskisini taktık yine aynı kod. Bu arada OPR numarası olayını anlamadım, bu numarayı nereden öğrenebiliriz? (Not: Şu an aracın orjinalinde bulunan sensörün plastik kısmı siyah renkte ama gelen CK olanın turuncu.) |
|
![]() |
|
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Geç cevap için kusura bakmayın oprnumarası şoför tarafı kapı içi direğinde etikette yazılı.
Göz işaretinin hemen altındaki 7 haneli numara. Hata dan emin misiniz klima boru tesisatı ile ilgili sorun olabilir tıkanıklık gibi. ![]() Düzenleyen sdttn - 10 Temmuz 2015 Saat 00:52 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Phenomania
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Phenomania
Bu arada geç de olsa çözüldü problem. Fikirleriyle yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Klima fanının termostatı değişti ve düzeldi. Bu arada aklınızda bulunsun bu hatayı sadece Peugeot'a özel son güncel yazılım buldu. Eski sürümler, karma programların hiçbiri görmedi, başka parçalarda hata gösterdi. Ve değişim yapıldıktan sonra mutlaka hata kodunun silinmesi gerekiyor. Şimdilik sadece yağ çubuğu hatası veriyor, nasıl çözülür çözülmez mi önemli değil sanki.:)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |