Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >308 T7 (2008-2013)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2011 1.6 308 Aracımda Klima AC Devreye Girmiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2011 1.6 308 Aracımda Klima AC Devreye Girmiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Phenomania Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Phenomania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2011 1.6 308 Aracımda Klima AC Devreye Girmiyor
    Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 Saat 02:00
Herkese merhaba,

Sanırım sorunum için doğru bölüm burası. 2011 model 308 aracımda klima devreye girmiyor, havalandırma çalışıyor ama AC butonuna bastığımda soğutma işlemi gerçekleşmiyor. Sadece şans eseri bir sefer çalıştı ve 10-15 dk sonra tekrar gitti ve artık hiç çalışmıyor. Klima gazını kontrol ettirdik sorun yok. Bilgisayara taktığımızda basınç sensörü hatası aldık ve ilgili basınç sensörünü sipariş verip bir hafta sonra getirttik, değiştirdik ama sonuç değişmedi. Taktığımız sensörün kodu "6455 CK", yetkili bayi bu üründen emin ama internetten araştırdığımda 308 için olan sensörün "6455 Z3" olduğunu görüyorum, yetkili satıcı ısrarla Z3 olanın "Partner" parçası olduğunu söylüyor, açıkçası bunu da alıp deneyemedim çünkü bu sensör denilen parça yak. 150 TL civarında. Bunun dışında tüm sigortaları ölçtük, onlarda da sorun yok. Klima motoruna gelen elektrik kablosunu çıkarıp elektrik var mı diye baktığımızda onda da elektrik yok. Kısaca klima motoruna elektrik gelmiyor ve bu yüzden sensör hatası verdiğini düşünüyorum ama emin değilim. Ankara Şaşmaz'da bir elektrik ustası, aracı bana bir gün bırak ben bakayim diyor ama ona da güvenemiyorum.

Böyle bir arıza yaşayan var mı acaba? Ya da fikir verebilecek birisi varsa çok sevinirim.

Kolaylıklar...

Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 Saat 10:31
Orjinalini yazan: Phenomania Phenomania Yazdı:

Herkese merhaba,

Sanırım sorunum için doğru bölüm burası. 2011 model 308 aracımda klima devreye girmiyor, havalandırma çalışıyor ama AC butonuna bastığımda soğutma işlemi gerçekleşmiyor. Sadece şans eseri bir sefer çalıştı ve 10-15 dk sonra tekrar gitti ve artık hiç çalışmıyor. Klima gazını kontrol ettirdik sorun yok. Bilgisayara taktığımızda basınç sensörü hatası aldık ve ilgili basınç sensörünü sipariş verip bir hafta sonra getirttik, değiştirdik ama sonuç değişmedi. Taktığımız sensörün kodu "6455 CK", yetkili bayi bu üründen emin ama internetten araştırdığımda 308 için olan sensörün "6455 Z3" olduğunu görüyorum, yetkili satıcı ısrarla Z3 olanın "Partner" parçası olduğunu söylüyor, açıkçası bunu da alıp deneyemedim çünkü bu sensör denilen parça yak. 150 TL civarında. Bunun dışında tüm sigortaları ölçtük, onlarda da sorun yok. Klima motoruna gelen elektrik kablosunu çıkarıp elektrik var mı diye baktığımızda onda da elektrik yok. Kısaca klima motoruna elektrik gelmiyor ve bu yüzden sensör hatası verdiğini düşünüyorum ama emin değilim. Ankara Şaşmaz'da bir elektrik ustası, aracı bana bir gün bırak ben bakayim diyor ama ona da güvenemiyorum.

Böyle bir arıza yaşayan var mı acaba? Ya da fikir verebilecek birisi varsa çok sevinirim.

Kolaylıklar...

geçmiş olsun hocam.
bende de 307 1.6 hdi var klimadan yana dertliyim.
2 sene önce klima bozuldu gaz bastırdım geçici düzeldi.
sonra kompresörden dediler değiştirdik düzeldi.
geçen sene gaz bitti bastırdım sorun yoktu.
bu sene ilk klima açısımda fısss dedi.
kaçak falan da yok usta baktı.
yine gaz bastırdım.

size tavsiyem 308 inizi işten anlayan adamlara da bi götürün.
ben babamdan ötürü 15 yıldır aynı pejo servisine gideriz çok şükür çözülmeyen sorunumuz yok.
ufak arızalarda sanayide ustana götürürsün anlarımda hocam bu klima falan büyük iş.
aslında ben en ufak şeyde bile buraya götürüyorum hemen yardımcı olunuyor,sanayide tanıdık ustaları bile unuttuk.
işi bilene yaptırırım ben sonra başım ağrımaz.

istersen adres telefon vereyim bi git  göster anlat oradaki ustaya da.

Düzenleyen Faruk - 03 Haziran 2015 Saat 10:34
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Phenomania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 Saat 11:06
Faruk bey ben servise gitmeyi 1 yıl önce inanılmaz bir fatura çıkardıklarında bıraktım (normal bakım, disk ve balatalara 1500 TL demişlerdi.) Hangi peugeot servisine gidiyorsunuz? Zaten çözüm bulamazsam usta yerine dediğiniz gibi güvenilir bir servis ya da özel servis en iyisi.
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 Saat 11:18
Acaba düğmede sorun olabilir mi? Düğmenin ölçümü yapıldı mı?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Phenomania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 Saat 11:41
Düğmede ölçüm yapılmadı ama düğmeye basıldığında yeşil AC ışığı yanıyor.
Yukarı Dön
Cyrus35 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cyrus35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 Saat 14:22
düğmenin ışığı ile tamamlanan devre bir değildir. Arkadaş çok güzel ve çok basit bir ayrıntıyı yakalamışş düğmeye gerekli kontrolü yapmanızı tavsiye ederim tüm iç ve dış sigortalar klima komprsor mtoru kabloları soketleri kontrol edilmeli
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)
Yukarı Dön
sdttn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sdttn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 01:17
Presostat (Basınç sensörü) hata kodu devam ediyor mu?
Eğer devam ediyorsa presostat beslemesine şasesine ve sinyal kablosunun sağlamlığına bakılmalı.

Sensörü test etmeden mi değiştirme kararı aldılar? Bunu yapan yetkili servis ise şikayet edin.

Not: OPR numaranız 12075 ten büyükse 6455 CK kullanılır küçükse 6455 Z3.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Phenomania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 Saat 16:40
Orjinalini yazan: sdttn sdttn Yazdı:

Presostat (Basınç sensörü) hata kodu devam ediyor mu?
Eğer devam ediyorsa presostat beslemesine şasesine ve sinyal kablosunun sağlamlığına bakılmalı.

Sensörü test etmeden mi değiştirme kararı aldılar? Bunu yapan yetkili servis ise şikayet edin.

Not: OPR numaranız 12075 ten büyükse 6455 CK kullanılır küçükse 6455 Z3.

Merhaba bilgilendirme için teşekkür ederim. Presostat beslemesine, şasesine ve sinyal kablosu olayını araştıracağım. Hiç yetkili servise götürmedim. Hatayı aldıktan sonra sensör diye düşündük, 6455 CK takıldıktan sonra hata kodu aynen devam etti. Eskisini taktık yine aynı kod. Bu arada OPR numarası olayını anlamadım, bu numarayı nereden öğrenebiliriz?

(Not: Şu an aracın orjinalinde bulunan sensörün plastik kısmı siyah renkte ama gelen CK olanın turuncu.)

Yukarı Dön
sdttn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sdttn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 Saat 00:51
Geç cevap için kusura bakmayın oprnumarası şoför  tarafı kapı içi direğinde etikette yazılı.
Göz işaretinin hemen altındaki 7 haneli numara.

Hata dan emin misiniz klima boru tesisatı ile ilgili sorun olabilir tıkanıklık gibi.

Düzenleyen sdttn - 10 Temmuz 2015 Saat 00:52
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Phenomania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 Saat 11:27
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Phenomania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 Saat 11:32
Bu arada geç de olsa çözüldü problem. Fikirleriyle yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Klima fanının termostatı değişti ve düzeldi. Bu arada aklınızda bulunsun bu hatayı sadece Peugeot'a özel son güncel yazılım buldu. Eski sürümler, karma programların hiçbiri görmedi, başka parçalarda hata gösterdi. Ve değişim yapıldıktan sonra mutlaka hata kodunun silinmesi gerekiyor. Şimdilik sadece yağ çubuğu hatası veriyor, nasıl çözülür çözülmez mi önemli değil sanki.:)

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 289 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33698 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103094 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 538 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29886 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52712 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1059 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15900 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 555 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 425 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 379 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16911 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1021 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 492 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3889 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 962 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3177 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34629 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1678 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 2787 3 Serdar102
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English