![]() |
|
Eksoz emisyon değerleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mart 2010 Saat 22:12 |
Merhabalar,
Geçen gün 2005 model 307 benzinli aracımı fiat servisine götürdüm eksoz muayenesi için. Lamda değeri ilkin 10 küsürlerde çıktı. Sonra aparatı biraz daha ittiler ve Lamda, CO değerleri normalden yüksek çıktı.
Eksozunuz patlak olduğu için dediler. Gerçektende eksoz kaynaklı benim. Bundan dolayı değer yüksek çıkar mı yoksa başka ne gibi sorunlar olabilir? Bujilerden olabilir mi mesela?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Son ölçümde lamda 2 civarındaydı bu arada.
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle yeni üyeler için tanışma bölümünde formata uygun kendinizi tanıtmanız gerekmektedir. hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
soruna gelecek olursak.onlarca sebebi olabilir.. buji, katalitik konvektör, lamda sensörü.. aracın yakıt performansı nasıl? kaç km.de.. kat halen yerinde mi??
birde aparat önce 10 lamda verdi dediniz, 10 lamda çok fantastik bir değer. Aletin kalibrasyonu ve sizin susturucunun kurumlamamış olmasına güvenebilirmiyiz??
|
|
![]() |
|
Çok teşekkürederim yanıtınız için, hemen tanışma bölümünde de bir konu açacağım.
Yakıt tüketimim şehiriçinde ortalama 8 litre civarında. Kat halen yerinde, en azından ben öyle biliyorum, hiç dokunmadım :)
Bujileri en son 20.000 km önce değiştirmiştim, fakat çekişinde vs. bir sorun yok.
Eksozu daha önce patlamıştı ve kaynak yaptırmıştım 2 yıl önce. O zaman test soruncsuz çıkmıştı.
Kurumlanmış olanilir. Az evvel egsozcuya gösterdim, son susturucu bitmiş dedi. Dışarı atıyormuş içinden de epey ses geliyor dedi ve 160 lira fiyat çekti...
Ben sorun sadece susturucudansa değiştirmeye de razıyım açıkcası. Yarın başka bir yerde tekrar ölçtüreyim ondan sonra bakayım diyorum. Ama hazır elim değmişken bujileri de yenileyip öyle mi denesem? Ya da bana başka bir sürpriz çıkailir mi hazırlıklı olayım istiyorum :s
Lamda sensörü arızalı olsa o değerlerde motorun çalışmaması gerekir sanırım? Düzenleyen ulash - 23 Mart 2010 Saat 22:40 |
|
![]() |
|
Şimdi götürdüm arabamı, hiçbir sorun yokmuş...
Emisyon pulumu da aldım... Sanırım ilk götürdüğüm servisin ölçüm cihazında bşir sorun vardı. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |