![]() |
|
308 1.6 HDI Comfort Model Bakım ve Zincir Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umutn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 21:07 |
Arkadaşlar herkese merhaba, babamın mezuniyet hediyesi olarak aldığı
peugeout 308 1.6 HDI Comfort 2009 model aracımın bakımlarını yaptırmak
için servise götürdüğümde kilometresi ile oynandığını öğrenmiş oldum ve
bakım masrafları ile ilgili birçok soru işareti kafamda oluştu.
Öcenlikle aracı aldığımda araç 80 bin civarındaydı şuan 100 bin km civarında ve araçta servis ışığı yeni yandı, yapılan oynama olduğunu serviste tespit ettirdik, yani gerçek kilometresi 140 bin civarında. Aracı alırken filitre ve yağ değişimlerini yaptırmış babam ancak ekstra bir bakım yaptırmamış. Servisteki usta motordan gelen sesin anormal olduğunu ve şuan adını tam olarak hatırlayamadığım ( eğer yanlış söylüyorsam lütfen düzeltin ) egzantrik zincirinden kaynaklandığını ve motora zarar vereceğini hemde ses sorunu yaşattığı için değişmesi gerektiğini söyledi, bakım hariç sadece zincir değişimi ve işçilik için 2 tane yetkili bayi biri İstanbul biri Eskişehir Yolu üzerinde 1200 ile 1500 TL arası fiyat verdiler. Genel araç bakımı için ise 400 - 700 TL arası bir fiyat verildi . Sormak istediğim sorulara gelince 1- Aracım için yaptırmam gereken bakımlar neler olmalı ? 2- Aracımın egzantrik zinciri nasıl bir soruna yol açar, beraberinde neleri değiştirmek gerekir ? 3- Yetkili servislerden aldığım fiyatlar uygun mu yoksa çok daha uygun fiyatlara bu hizmetlerden yararlanabilir miyim ? 4- Ankara'da başvurmam gereken servisler yada ustalar sizce kimler olmalı ? 5- Serviste egzantrik zinciri değişimi için 10 saat gibi bir süre işçilik yazmışlardı hesaba, buda aracın en az 1 gün orada kalacak olması demekti, dışarıda bu sürenin hızlanması söz konusu olabilir mi ? ( İşim sürekli araç üzerinde hareket etmemi gerektirdiği için bu soruyu soruyorum ) Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim, saygılar . Düzenleyen umutn - 07 Şubat 2013 Saat 20:22 |
|
![]() |
|
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim babamda üni.yi bitirince kendi arabanı kendin al demişti
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gecmis olsun
km de oynama yapildigini nasil anladiniz? zincirdir kolay kolay kirilmaz diyelimki kirildi triger kirmasiyla ayni etkiyi yapar yetkili servisin fiyati biraz tuzlu olur normaldir disarida daha uygun fiyata yapilir 8-10 saatlik bir is ustaya gore sure uzayabilir kolay gelsin
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
umutn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Teşekkür ederim, servise bakım için gittiğimde eski bakımlar ortaya çıktı arabanın 120 binde bakımının yapıldığı söylendi, nasıl olur dememe kalmadan km'de oynama yapıldığını anladık maalesef. Peki genel bakım olarak neler yaptırılmalı ? Daha doğrusu neler değiştirilmeli ? Ve hangi usta yada servise götürmemi önerirsiniz ? Ankara'da ikamet etmekteyim . Düzenleyen umutn - 07 Şubat 2013 Saat 20:22 |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Geçmiş olsun hocam. Genel bakımlarda filtreler (hava, polen ve yağ ama sizin durumunuzda mazot filtresi de dahil olabilir) ve yağının değişmesi gerekir. Egzantrik zinciri (triger zinciri diyede geçer) dediğine emin misiniz? Bilen arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur, bu araçlarda kayış mı yoksa zincir mi kullanılmış? VTI (benzinli) versiyonunda zincir olduğunu biliyordum ama HDI 'ı bilmiyorum. Bu durumda triger ile birlikte devirdaim pompasınında gözden geçirilmesi lazım.Tekrar geçmiş olsun.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Servisin dediğine göre hem zincir hemde kayış varmış ancak ismi tam olarak aklımda kalmadığı için yanıltıcı olmak istemedim, daha sonra arama motorunda araştırma yaptığımda egzantrik zincirinin sese sebeb olduğunu farkettim ve fikir danışmak istedim, forum içi aramalarda bir iki tane peugeout servisini insanlar tavsiye etmiş onlarla irtibata geçip onlardanda fiyat alıcam, saygılar. |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
16 v hdilerde triger kayisi mevcut kayis ile birinci egrantirik milini cevirir ve ayriyeten birinci mil zincir yardimi ile ikinci mili dondurur
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Tamamdır resim açıklayıcı oldu hocam. Fiyat olarak özel servis dışında bir yerden de fiyat almak mantıklı olan. Ben bakımlarını ve değişimleri Atisan kavşağında Vatan Peugeot ta yaptırıyorum. Önerebilirim. Ayrıca forum içerisinde Öz Simge Peugeot öneren ve işlerinden memnun olan arkadaşlarımız var bir de oraya gösterebilirsiniz. İnş daha küçük bir bütçe ile halledersiniz.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Yetkili servis dışında bir yerden demek istedim. Bu arada satan kişileri tanımıyor musunuz? Yaptıkları pislik inş yanlarına kar kalmaz.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Aldığımız kişiler evet tanıdık ancak onlarada o şekilde geldiğini ve haberleri olmadığını söylediler, tüketici hakları hekem heyetine başvuruda bulundum galeri hakkında onun sonucu 30 gün içerisinde bana geri gelecek ve idari yola başvurucam ondan sonra, umarım hukuki yoldan bir sonuç alabilirim . |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
ankarada göral diye bi servis var bildiğim kadarıyla forumda devamlı adı geçiyo ii diye. ama ankaralı arkadaslar daha ii bilir tabiki.. geçmiş olsun..
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Aracı bakıma soktum birçok yerden fiyat aldım en sonunda bütçeme en uygun olanda karar kıldım araçta değişen parçalara gelirsek,
Tüm filtreler (mazot, polen, yağ vs. ) Triger seti Egzantrik zinciri Ön Fren Balataları Ön Fren Diskleri Enjektörler Yağ Tüm parçaları orjinal olarak aldım ve işçilik dahil 1000 TL civarında tuttu, bir sonraki bakım genel bakım olacak 15000 km sonra yaptırıcam, umarım herkes kazasız belasız yolculuklar geçirir. |
|
![]() |
|
hadi gecmis olsun cok iyi fiyata yaptirmissin
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Eski arabam olan Hyundai tamir eden bir ustam vardı çok memnundum onun tavsiyesi üzerine beraber gittik araba için, cüzzi bir miktar işçilik aldı adam sağolsun, malzemeleri gidip beraber aldık orjinal olarak, inşallah başka sorun yaşamayız, herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum tekrardan.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |