Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >308 T7 (2008-2013)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 308 1.6 HDI Comfort Model Bakım ve Zincir Problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

308 1.6 HDI Comfort Model Bakım ve Zincir Problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umutn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 308 1.6 HDI Comfort Model Bakım ve Zincir Problemi
    Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 21:07
Arkadaşlar herkese merhaba, babamın mezuniyet hediyesi olarak aldığı peugeout 308 1.6 HDI Comfort 2009 model aracımın bakımlarını yaptırmak için servise götürdüğümde kilometresi ile oynandığını öğrenmiş oldum ve bakım masrafları ile ilgili birçok soru işareti kafamda oluştu.

Öcenlikle aracı aldığımda araç 80 bin civarındaydı şuan 100 bin km civarında ve araçta servis ışığı yeni yandı, yapılan oynama olduğunu serviste tespit ettirdik, yani gerçek kilometresi 140 bin civarında. Aracı alırken filitre ve yağ değişimlerini yaptırmış babam ancak ekstra bir bakım yaptırmamış. Servisteki usta motordan gelen sesin anormal olduğunu ve şuan adını tam olarak hatırlayamadığım ( eğer yanlış söylüyorsam lütfen düzeltin ) egzantrik zincirinden kaynaklandığını ve motora zarar vereceğini hemde ses sorunu yaşattığı için değişmesi gerektiğini söyledi, bakım hariç sadece zincir değişimi ve işçilik için 2 tane yetkili bayi biri İstanbul biri Eskişehir Yolu üzerinde 1200 ile 1500 TL arası fiyat verdiler. Genel araç bakımı için ise 400 - 700 TL arası bir fiyat verildi .

Sormak istediğim sorulara gelince
1- Aracım için yaptırmam gereken bakımlar neler olmalı ?
2- Aracımın egzantrik zinciri nasıl bir soruna yol açar, beraberinde neleri değiştirmek gerekir ?
3- Yetkili servislerden aldığım fiyatlar uygun mu yoksa çok daha uygun fiyatlara bu hizmetlerden yararlanabilir miyim ?
4- Ankara'da başvurmam gereken servisler yada ustalar sizce kimler olmalı ?
5- Serviste egzantrik zinciri değişimi için 10 saat gibi bir süre işçilik yazmışlardı hesaba, buda aracın en az 1 gün orada kalacak olması demekti, dışarıda bu sürenin hızlanması söz konusu olabilir mi ? ( İşim sürekli araç üzerinde hareket etmemi gerektirdiği için bu soruyu soruyorum )

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim, saygılar .

Düzenleyen umutn - 07 Şubat 2013 Saat 20:22
Yukarı Dön
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 21:25
benim babamda üni.yi bitirince kendi arabanı kendin al demişti
"" 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 21:30
gecmis olsun 
km de oynama yapildigini nasil anladiniz?
zincirdir kolay kolay kirilmaz diyelimki kirildi triger kirmasiyla ayni etkiyi yapar 
yetkili servisin fiyati biraz tuzlu olur normaldir disarida daha uygun fiyata yapilir
8-10 saatlik bir is ustaya gore sure uzayabilir 
kolay gelsin
Yukarı Dön
umutn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 22:20
Orjinalini yazan: cerci07 cerci07 Yazdı:

gecmis olsun 
km de oynama yapildigini nasil anladiniz?
zincirdir kolay kolay kirilmaz diyelimki kirildi triger kirmasiyla ayni etkiyi yapar 
yetkili servisin fiyati biraz tuzlu olur normaldir disarida daha uygun fiyata yapilir
8-10 saatlik bir is ustaya gore sure uzayabilir 
kolay gelsin

Teşekkür ederim, servise bakım için gittiğimde eski bakımlar ortaya çıktı arabanın 120 binde bakımının yapıldığı söylendi, nasıl olur dememe kalmadan km'de oynama yapıldığını anladık maalesef. Peki genel bakım olarak neler yaptırılmalı ? Daha doğrusu neler değiştirilmeli ? Ve hangi usta yada servise götürmemi önerirsiniz ? Ankara'da ikamet etmekteyim .

Düzenleyen umutn - 07 Şubat 2013 Saat 20:22
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 22:28
Geçmiş olsun hocam. Genel bakımlarda filtreler (hava, polen ve yağ ama sizin durumunuzda mazot filtresi de dahil olabilir) ve yağının değişmesi gerekir. Egzantrik zinciri (triger zinciri diyede geçer) dediğine emin misiniz? Bilen arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur, bu araçlarda kayış mı yoksa zincir mi kullanılmış? VTI (benzinli) versiyonunda zincir olduğunu biliyordum ama HDI 'ı bilmiyorum. Bu durumda triger ile birlikte devirdaim pompasınında gözden geçirilmesi lazım.Tekrar geçmiş olsun.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
umutn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 22:40
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Geçmiş olsun hocam. Genel bakımlarda filtreler (hava, polen ve yağ ama sizin durumunuzda mazot filtresi de dahil olabilir) ve yağının değişmesi gerekir. Egzantrik zinciri (triger zinciri diyede geçer) dediğine emin misiniz? Bilen arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur, bu araçlarda kayış mı yoksa zincir mi kullanılmış? VTI (benzinli) versiyonunda zincir olduğunu biliyordum ama HDI 'ı bilmiyorum. Bu durumda triger ile birlikte devirdaim pompasınında gözden geçirilmesi lazım.Tekrar geçmiş olsun.

Servisin dediğine göre hem zincir hemde kayış varmış ancak ismi tam olarak aklımda kalmadığı için yanıltıcı olmak istemedim, daha sonra arama motorunda araştırma yaptığımda egzantrik zincirinin sese sebeb olduğunu farkettim ve fikir danışmak istedim, forum içi aramalarda bir iki tane peugeout servisini insanlar tavsiye etmiş onlarla irtibata geçip onlardanda fiyat alıcam, saygılar.
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 22:41

16 v hdilerde triger kayisi mevcut kayis ile birinci egrantirik milini cevirir ve ayriyeten birinci mil zincir yardimi ile ikinci mili dondurur 
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 22:48
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 23:00
Orjinalini yazan: cerci07 cerci07 Yazdı:

images.forum-auto.com/mesimages/4229/Chaine20DV6.jpg

Tamamdır resim açıklayıcı oldu hocam. Fiyat olarak özel servis dışında bir yerden de fiyat almak mantıklı olan. Ben bakımlarını ve değişimleri Atisan kavşağında Vatan Peugeot ta yaptırıyorum. Önerebilirim. Ayrıca forum içerisinde Öz Simge Peugeot öneren ve işlerinden memnun olan arkadaşlarımız var bir de oraya gösterebilirsiniz. İnş daha küçük bir bütçe ile halledersiniz. 
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 Saat 23:01
Yetkili servis dışında bir yerden demek istedim. Bu arada satan kişileri tanımıyor musunuz? Yaptıkları pislik inş yanlarına kar kalmaz.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
umutn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 Saat 00:00

Yetkili servis dışında bir yerden demek istedim. Bu arada satan kişileri tanımıyor musunuz? Yaptıkları pislik inş yanlarına kar kalmaz.

Aldığımız kişiler evet tanıdık ancak onlarada o şekilde geldiğini ve haberleri olmadığını söylediler, tüketici hakları hekem heyetine başvuruda bulundum galeri hakkında onun sonucu 30 gün içerisinde bana geri gelecek ve idari yola başvurucam ondan sonra, umarım hukuki yoldan bir sonuç alabilirim .
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 Saat 09:03
ankarada göral diye bi servis var bildiğim kadarıyla forumda devamlı adı geçiyo ii diye. ama ankaralı arkadaslar daha ii bilir tabiki.. geçmiş olsun..
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
umutn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2013 Saat 20:38
Aracı bakıma soktum birçok yerden fiyat aldım en sonunda bütçeme en uygun olanda karar kıldım araçta değişen parçalara gelirsek,

Tüm filtreler (mazot, polen, yağ vs. )
Triger seti
Egzantrik zinciri
Ön Fren Balataları
Ön Fren Diskleri
Enjektörler
Yağ

Tüm parçaları orjinal olarak aldım ve işçilik dahil 1000 TL civarında tuttu, bir sonraki bakım genel bakım olacak 15000 km sonra yaptırıcam, umarım herkes kazasız belasız yolculuklar geçirir.
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2013 Saat 21:50
hadi gecmis olsun cok iyi fiyata yaptirmissin
Yukarı Dön
umutn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2013 Saat 23:58
Eski arabam olan Hyundai tamir eden bir ustam vardı çok memnundum onun tavsiyesi üzerine beraber gittik araba için, cüzzi bir miktar işçilik aldı adam sağolsun, malzemeleri gidip beraber aldık orjinal olarak, inşallah başka sorun yaşamayız, herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum tekrardan.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 264 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33569 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 102997 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 477 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29824 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52169 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 937 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15438 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 527 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 419 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 374 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16908 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 645 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 450 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3869 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 923 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3174 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34618 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1221 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 2573 3 Serdar102
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
ersin61 1
elbir55 1
heavyburak26 1
Westbornova 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English