![]() |
|
RB3 teyp çıkışına devre bağlama? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2012 Saat 16:28 |
Mrb arkadaşlar, 2004 model 307im var üzerinde rb3 kaset çalar var.
Elektroniğim iyidir ve sese duyarlı ışık (stereo) devresi yaptım. Devre bilgisayara bağlayınca çalışıyor. Aracıma şu şekilde bağladım: Sol kanala bağladığım şerit ledi pedalların üst kısmına taktım, sağ kanala bağlı olan ledi de yolcu ayaklarını uzattığı yere torpidonun altına bağladım. Devrede 2 mod bulunuyor birde parlaklık ayarı var, modlardan biri ledleri sürekli yakıyor, diğer modda teybin sağ sol kanallarından aldığı sesin şiddetine göre yanıyor. Devreyi kullanmadığım splitter kutusuna koydum onuda torpidoya koydum. Sıkıntım ve aklımın takıldığı şu: Teybin çıkışı kablo bağlantısı +FL -FL , +FR -FR (ön sağ sol hoparlörler)şelinde, benim devrenin girişleri de L, R ve GND şeklinde şimdi devreyi arabaya monte ederken +FLyi Lye, +FRyi Rye bağladım, ancak -FR ve -FL yi birleştirip GNDye bağlamakta tereddüt ettim. Bu şekil bağlarsam sıkıntı olur mu? ya da seste cızırtı olur mu? Ve yanlışsa yukarıdakiler nasıl bağlamalıyım? Devreyi tam bağlayıp çalıştırınca video ile birlikte paylaşacağım. Teşekkürler...
|
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizinkine benzer bir çalışma bende yaptım.
Nasıl bir devre kurdunuz detaylı bilgi almak isterim. Ben de tip31 kondansatör tetikleyici ile yaptım. İki tane kullanıp stereo yapım ama eksi olayını açıkçası denemedim tamamen ayrı kullandım. Teybimde (pioneer) RCA amfi çıkışlarını kullandım tip31 içiin uygunlardı son seste bile sıkıntı yaşamadım tek sorun sesin biraz yüksek olması gerekir yoksa tetik almıyor. Sizin sorununuz ise deneyimlerim dışında ama şöyle bir örnek verebilrim. Benim orjinal teybimin arka çıkışları kapalıydı. Ben sonradan çektiğim hoparlör kablolarından + ucu ön çıkışlarının birine diğerini arka çıkışların - sine bağladım enterresan bir şekilde ses geldi. Belki yardımı dokunur. Riske atmaya değmezse bir tane daha kablo çekmenin ziyanı olmaz. |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Bu mono yapılmış hali. Kablolu kumandayı da yaptım. Ben sizin bu yaptığınız işlemi bagaja yapmayı planlıyorum. Panayır ve şenliklerde sesim kadar rengimde belli olsun
![]() |
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
montajı geç saatte yaptığım için üzerine yoğunlaşamadım pek. bende tip31 kullandım 2 tane biri sağ biri sol emiterleri de birleştirerek gnd yaptım, 3.5" stereo jack kullanarak teybe bağladım, sıkıntı şu hoparlörlerle ışık aynı anda olmadı, jackı çıkardığımda hoparlörlerde sıkıntı yok ancak taktığım zaman ses yok.
şimdi sesi ve ışığı aynı anda almamı sağlayacak bir çözüm bulmam lazım, var mı fikriniz? devre şeması bu: ![]() |
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
Ses olayını dediğiniz gibi deneme fırsatım olmadı. Teybin arkasındaki kablo kalabalığı ve her söküşümde ayarlar sıfırlandığı için sökmeye üşeniyorum. Başka da teyp yok deneme yapabileceğim.
2 tane 3.5 girişi teke çeviren parçadan alıp mp3 player da deneyeceğim. Bİr kısma hoparlör bir kısma ışık devresini bağlayacağım bakalım nasıl olacak. Birde sizdeki aydınlanma nasıl ? Videoya baktıysanız sesi çok yükseltirsem anca tetikliyor belkide RCA çıkışı düşük (max. 4v) ondan kaynaklı olabilir mii ? Benim çok teknik bilgim yok ama diyot bağlamak fayda edebilir mi ? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |