Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Ses Sistemleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ses Sistemi hakkında Fikir Alış-Verişi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ses Sistemi hakkında Fikir Alış-Verişi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 17:07
@Eray307,

Teybinizi ve anfiniz şahane diyebilirim. Doubledin lere çok öeniyorum aam aracım 206+ olunca bu imkansız oluyor. Yurt dışından özel iki parça ekranlı teyplerden getirttim. Kumanda kolu ve yol bilgisayarı verileri açılmadı ben de vazgeçtim.

Teybin çıkışları 50w. İki takım oval besliyorsunuz birde kapılar var gayet iyi ses alırsınız ama size şunu diyebilirim. Yine açık örnek vereceğim. zpy26 var onun aracı 206 2006 feline önlerde gto608c arka pandizotta ise 460w 3 yollu pioneer oval var bunları bossman ile besliyor. Ses çevreyi inletmek için çok ideal ama aracın içine bindimi ne bir akustik var ne de tonlar ayırt edilebiliyor.

Ben her zaman işin içinde anfi varsa compenant takım öneriyorum.
Nedenleri ise ;
Öncelikli tweet ve midrange ayrı olmalı ikisi berbaer muhakkak bir ton kaybı yaşatıyor. Tabi çok iyi kalitedeki ovallere yetecek para varsa bişi diyemem. Compenantlar eski alışkanlıkları değiştiriyor artık. Çok profesyonel ses sistemlerinde oval kullanan görmedim.
oval kolonu her yere koyamazsınız. Kapılara montajı olmuyor . İllaki ya orjinal pandizot delinecek ya da mdf pandizot  yapılacak.

Gelelim sadede sizdeki ovaller kalır üzerine kapılara mid takımlar(compnt) kullanırsanız o zaman ses varmış dersiniz. Roadstar kullanmadım ama çok kötü olacağını sanmam. Ayrıca orjinal hoparlörlde küçümsenecek cinsten değil 307lerde. Neden böyle bir değişime girmek istiyorsunuz ?

@kaytun,

Size hep aynı şeyi söyleyeceğim. Kafanızı çok bulandıracaklar. Heleki ses sistemi satan yerlere giderseniz anlarsınız. Jbl satan yere gidince jbl kraldır adam hertzi vibe ı kötüler. Alpine gidersiniz pioneer markamıymış v.s v.s

En güzel olay çevrenizde biraz araştırma yapıp (mümkünse önceden söylediğim gibi ses sistemi ile uğraşan portal ortamlardan yardım alarak) dinleyerek almanız. Ben vibe-infinity-jbl-kicker-pioneer-alpine dinleme şansı buldum. kendim kicker kullandım bir ara ama infinity daha çok hoşuma gitti. Fiyat uygun bulunca 16-13 cm iki takım alıp geçtim.

Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 18:27
Hertz esk yerine daha uygun fiyatlı olan Mtx blk-625 öneririm daha iyi...Hertz esk-165 bende var 2.el satılıklarımda İnfinity referance ta var ama açıkçası sıfırda o fiyatları hak etmiyorlar..Sıfır alacaksanız Mtx blk-625 yada Morel tempo 6 alın biraz daha iyi olarak..Ama ucuz olsun dersenizde yine Jbl değilde Cadence veya soundstream alın..
Anfiye gelince Pilippo po-970 te fiyatına göre iyi bir anfidir mesela öneririm Jbl 1004 ten daha ucuza bulunursa tercih edilebilir..
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 21:30
ScHerZo
Ya benim değiştirme fikri tamamen keyfi gibi.Ne biliyim teknosada bakıyorum goldmaster midler bile 125-150tl,hani fiyat uygun olunca kafamı kurcaladı ondan sordum.Kapı hoparlörlerini anfiye bağlamadıkça bi anlamı yok mu yani? Smile
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 21:54
@Eray307,

İsmim ali Smile

Sizdeki olay bende de var fiyat uygun görnce alasım geliyor ama biraz zaman verip düşününce ve gerekli araştırmayı yapınca vaz geçiyorum.

Roadstar meselesine gelince ;

Hiç bir zaman marka kötülemem. Çünkü en basit ürünleri bile ciddi bir uğraş sonucu ortaya çıkıyor. Bahsi geçen markanında zamanında bir kaç ürününü kullandım memnum kalmadım diyemem.
Aracındaki orjinal hoparlörler küçümsenecek hoparlörler değil. 206lara bakarak 307lerde deki sistemler çok daha gelişmiş ve kaliteli. Roadstar mid takımını anfi ile beslemeniz gerekir çünkü RMS değeri 4ohm da 120w istiyor. Sizin teybinizin çıkışını 50w düşünürsek aradaki uçurum size teybin zarar görmesi veya tamamen ölmesi gibi sorunlar doğurabilir.

Keyfe keder harcayacak paranız varsa alın deneyin koaksiyonel hoparlörler le aynı fiyata mid takımı
almak kafada kalıcı sorular bırakabilir. O mid takımına vereceğiniz para ve mid takımı taktığınızdaki masrafları ekleyip daha tanınmış bir markanın koaksiyonel 2 yollu hoparlörünü almanızı tavsiye ederim.

Anfiye katacağınız her ekipman daha fazla güç çekilmesine neden olacak ve anfiyi yoracaktır. Bu yorulma çabuk ısınmaya çabuk ısınma devrelere zarar vermeye başlayacak. Bu şekilde yavaştan sistem ölecektir. Trajik oldu ama kendi açımdan düşündüğümdde olabilitesi çok yüksek.

Ben günün yaklaşık 2 saatini trafikte araç içinde geçiriyorum ve genelinde tek başımayım. Bu da beni müzik dinlemeye itiyor ve cidden bekledğimden iyi bir kalitede ses dinliyorum. Bangır bangır açmadan araçta müzik eşliğinde terapi uyguluyorum kendime.
Haftada 1-2 gece okulda bir mekana çekip son ses açıyorum ve eğleniyoruz. O zamanda anfi ısınana kadar 2-3 saat beni ve arkadaşlarımı coşturmaya yetiyor. Ben daha ne isteyim :D (kapasitör isteyim). Şenliklerde yaklaşık 10 araç ben gelince sesini kesti abi afedersin diye.
Bana çok maaliyetli oldu ama inanın yaptığıma deydi. En son 2 gauge kablo kiti aldım ilerde sistemi geliştirmeyi düşündüğüm için ona da 120tl verdim. Birde makine mühendisi bir arkadaşımla soğutma işine girdik anfiyi belirli bir ısıda sabitleyeceğiz o zaman görsün ankara :P

Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 22:02
Memnun oldum Ali bende Eray Big smile
İçim karardı almıyorum mid falan.Zaten alsam da kapılara muhafaza falan gerekcek bi ton iş.Önerilerin için çok teşekkür ederim Wink
Yukarı Dön
kaytun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaytun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 Saat 10:20
http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pioneer-ts-a1304c-a-serisi-13-cm-mid-tiz-takimi-56720332 hakkında bir fikri olan var mı? sonuçta pioneer diyip dalacam ama:))) yine de bir fikrinizi alayım dedim:)
Yukarı Dön
kaytun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaytun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 Saat 11:43
Sanırım sonunda karar verdim...acil fikrinizi alayım arkadaşlar:)))

arka kapılar için;  http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pioneer-ts-a1304c-13cm-compenant-takimi-yeni-ser-56502123

Hoparlörler için ne dersiniz??? Bu hoparlörler için bu anfi fazla güçlü mü olur? daha ucuz bir anfi bakayım mı?

İlginize ve yardımlarınıza teşekkürler:))

Düzenleyen kaytun - 23 Mayıs 2012 Saat 13:42
Yukarı Dön
kaytun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaytun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 Saat 16:53
Fazla bile sabrettim:)) En son mesajımda yazdığım sistemi sipariş ettim, hehe:)) umarım memnun kalırım...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 Saat 17:08
Orjinalini yazan: kaytun kaytun Yazdı:

Fazla bile sabrettim:)) En son mesajımda yazdığım sistemi sipariş ettim, hehe:)) umarım memnun kalırım...

Hayirli olsun. Deneyimlerini paylasirsin artik.
Yukarı Dön
kaytun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaytun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 Saat 17:40
Muhakkak ki:)) Bu arada satıcı, "anfi çok güçlü, gainleri kıstırtmayı unutma sakın" diye uyardı:))) hayırlısı bakalım...
Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 00:41
Anfi baya güçlü Smile
Madem öyle bence bi bass'da olsa çok çok daha güzel olur
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 01:55
Evet bir subwoofer koyarsanız gayet güzel olur..Bagajda yer kaplamasından dolayı istemiyorsanızda en azından portsuz kapalı kabinde bi tane kaliteli 25cm subwoofer koyarsanız hem az yer kaplar hem güzel bi sistem olur..
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
lanube1 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lanube1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 03:01
ana unıte yı kesınlıkle değiştirmelisınız.kalın bır ses alırsın orjınal uniteyle.
pıonerdan baska bır unıte tavsıye etmem (benım dusuncem sony ,alpıne ,kenwood gıbı unıteler dınledığım ıcın soyluyorum) kapı kolonları orjınalde kalın bır ses tonuna sahıptır o yuzden mid takmanı tavsıye ederım .bunda onerım ıse wibe,kıcker ds veya rs serısı , cadence dde tavsıye ederım .midelerde karsılastırma yaparsak fıyat ve guc yonunden.wibe midlerı oldukca kalıtelı rms de 90 ile 110 arası değişmekte buna muadıl kısker rs serısı var guc olarak hemen hemen aynı ama fıyat olark rs pahalıdır .tavsıyem kıcker ds fıyat olarak guc olarak tatmınkar derece guzel bır urun .bass olarak sadece kıcker derım .fazla gurultu ıstemıyorsa tek 38 cm comp 250 tl 300 tl arası (500 peak 250 rms).az gelırse yıne tek 38 cvr (1000 peak 500 rms) tabı anfıde değişiyor . cıft anfı veya tek anfıylede durum cozulebılır.tek anfı ıstersen audıo system f4380 comp + mid ler ıcın .f4 600 cvr + mid önerebılırım .cok kalıtelı bır anfıdır .600 tl ıle 800 arası değişmektedır ve parasınıda hakedıyor .dığer bır alternatıf ıse maddı anlamda macustıc ın anfılerını onere bılırım kıcker patentlı bır urundur .ama kalıtesı ve gucu hakkında bılgım yok.
206 GTİ
Yukarı Dön
kaytun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaytun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 Saat 10:32
Kusura bakmayın, biraz ara vermek durumunda kaldım iş yoğunluğundan ötürü:)) ama son haberleri vereyim...

Yukarıda bahsettiğim Pioneer Component'ler (Ön-Arka kapı) ve JBL GTO 1004 anfi'yi arabaya taktırdım. Tesisatçı arkadaşımın önerisi üzerine şu an için düşüncemde olmayan bir de Power Bass Slim kasa Woofer ekledik. İşçilik ve malzemeler dahil,yaklaşık 1.000 TL'ye çıktı.

Gelelim sonuçlara:))

Ben gayet memnunum:)) Gayet temiz sesler alıyorum ve bas gayet kısık tutulmasına karşın çok doyurucu...Şimdilik gayet memnunum, haa, ilerde componentleri upgrade edermiyim? bilmiyorum:))) ama anfi buna müsait:)

En kısa zamanda bir imkanım olursa bir video çekip onu da buraya yüklemeye çalışırım...verdiğiniz fikirler ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim...
Yukarı Dön
mestmes Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mestmes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 00:03
herkese merhaba
bende 2006 premium kullanıyorum.
malesef bu araçların ses sistemi iyi çalımıyor.
sistem kötü değil malesef montajı kötü, çünki hoparlörler kapı sacına değil kapı bakalitine yerleştirilmiş. hoparlörün ihtiyaç duyduğu hacim yok arkası kapalı sac ve cam motoruna denk geliyor. en akıllıca iş orjinal hoparlörü yada compenentları mid ve tiz seslere ayarlayıp bagaja bir subwoofer koymak yoksa en iyi hoparlörüde koysanız sesi açınca tır tır başka bişi yok.
yolunuz açık olsun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33525 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 102943 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 451 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29794 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52116 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 697 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15391 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 513 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 414 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 371 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16902 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 490 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 439 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3864 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 908 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3172 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34615 27 Muhammed1983
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 251 0 heavyburak26
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 960 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 2010 3 Serdar102
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
ersin61 1
elbir55 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English