![]() |
|
106 quicksilver hararet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ates ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2011 Saat 05:19 |
aracımla uzun yolda giderken yokuşa çıkarken veya düz yolda gaza yüklenince hararet ışığı yanmaya başlıyor. 2 tane özel peugeot servisine gittim ancak bi sorun olmadığını sistemin çalıştığını söylediler. normalde herhangi bi sorun yok ancak uzun yolda yokuş çıkamıyorum sürekli hız kesmem gerekiyo bu sorunun kaynağı nedir acaba bi bilen varsa minnettar olurum :)
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gaza basar basmaz anındamı yükseliyor,
hararetin yükseldiğini göstergeye bakarak mı söylüyorsun? motordan gelen suyu koontrol ettin mi?
demek istediğim hararet normal olabilir ama müşür arızalıysa eğer yüksek gösterebilir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
ates ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
evet gaza basınca hararet ışığı yanmaya başlıyor. hararet göstergesi yok bi ışık var sadece kırmızı yanınca gaz kesmek zorunda kalıyorum. söyledim ustaya fanı çalıştırıyo termostatta sorun yok dedi değiştirmen gereksiz dedi. radyatör suyunu kontrol ediyorum seviyesinde sıkıntı yok.
|
|
![]() |
|
flash296 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2011 Konum: bursa/gemlik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
ısı sensörünü değiştirmeyi denedin mi ?
|
|
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!
|
|
![]() |
|
ısı sensörü derken termostattan mı söz ediyosunuz? serviste herşey normal hiçbişyin değişmesi gerekmiyo dedikleri için bişey değiştirmedim. faydası olurmu acaba, hararet göstergesi taktırmak en azından hararet konusunda sorun varmı diye çözüm olabilirmi? normalde gösterge olmadığı için gerçekten hararet mi yaptığından da emin olamıyorum. gösterge taktırmak zormudur? kaça malolur sizce?
|
|
![]() |
|
flash296 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2011 Konum: bursa/gemlik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
termostat ayrı bi olay. dediğim ısı sensörü motora giren ufak bi soket gibi bişey. ECU'ya bilgi veren bi sensör.... 25 lira ydı 206 GTI ınki... oda olsun olsun 15-20 lira.. onu bi değiş. bişey kaybetmezsin... gene olmazsa göstergeni sök ve arkasındaki lehimli yerlere bi büyüteç yardımıyla göz at.... kurumuş çatlak bi lehim varsa iletmiyo olabilir. görürsen bi lehim tazelersin... dediklerimi yap. tekrar yaz buraya.. yardımcı omaya çalışırım sana ! |
|
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!
|
|
![]() |
|
ısı sensörünü değiştiririm ilk fırsatta, gösterge derken benm araçta hararet göstergesi yalnızca bi ışık hararet yaptığında yanan, onunda lehiminde sorun olsa hiç yanmaz sanıyorum, yalnızca arac zorlandığında yandığı için elektirkle ilgili bi sorun olabilirmi? bide serviste contayı değiştirsen iyi olur demişlerdi, yağ kaçakları varmış ancak araç yağ eksiltmiyo o da bi garip. contanın araç zorlandığında hararetine bi etkisi olabilirmi normalde sorun yok ancak uzun yolda sorun yaratıyor. birde radyatör pompasındaki bi verimsizlikten olabilirmi? ona bi bakalım dedim triger kayışını değiştirirken bakarız dedi. ama pek ondan olacağına ihtimal vermiyorum dedi.
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Radyatör bugüne kadar değişmemiş ise kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Tıkalı olabilir. En son antifiriz değişiminde kireç pas ne varsa soküp tıkamış olabilir. Tecrübeyle sabittir.
|
|
![]() |
|
radyatör tıkalıysa nasıl yapcaz peki bazı ustalar tamir olmaz değişecek diyolar bazıları ise şişlemekten fln bahsediyolar?
ayrıca radyatör tıkalı ise bu durumda sürekli hararet yapmazmı? benm sadece uzun yolda sorun çıkarıyo.
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Radyatör tıkalı ama kısmen. Sen gaza yüklendikçe, devir arttıkça motor ısısıda haliyle artıyor. Bu durumda radyatör içinde devirdaim eden su yeterli dolaşımı sağlayamadığı için hararet yükseliyor. Düşük devirde ve aracı boşa attığında hararet düşecektir. Kontrol ettirmek lazım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |