![]() |
|
Hava Filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 Saat 17:54 |
En ucuz ve yapması en kolay uygulamadır. Olayın mantığı, motorun daha rahat temiz hava alabilmesini sağlamaktır.Normal, standart hava filtreleri, kağıdımsıbir maddeden yapılmış olup, motor ünitesine bağlıbir kutu içerisinde bulunurlar. Bu kutu bir boru vasıtasıyla arabanın ön taraflarından bir yerlerden hava çeker ve bu hava, kağıt filtrenin içinden geçerek silindirlerin içine, yanma odasına girer. Havanın filtre içinden geçişi esnasında uygulanan direnç, motora giren havayıda direk olarak etkiler. Bunun için işte, performans tipi hava filtreleri üretilmiştir. Bu filtreler kağıt filtreler gibi kirli havayı tutmanın yanında, kağıt filtrelerden daha kolay hava geçirdikleri için, motorun daha kolay nefes almasını sağlarlar. Bu filtreler de üç türlüdür. 1 Kutu içi Filtre: Bu tür filtreler, normal kağıt hava
filtreleri çıkartılarak, onların eskiden bulunduğu yere koyulurlar.
Kağıt filtrelerle aynı tip ve boyuttadırlar. Uygulamada dikkat edilecek noktalar: Bu tür uygulamaların en performans vereni, direk kaputu kesmektir, Subaru Impreza’larda olduğu gibi kaput üstüne, hava filtresinin ağzına gelecek şekilde, bir delik açılırsa, bu delikten açık hava filtresi rahatça hava alarak, performansta belirgin bir iyileşme sağlayabilecektir.Eğer bu şekilde kaputu kestirmek istemiyorsanız, ya açık filtre için, arabanın önünden bir yerlerden yeterince genişbir boru vasıtasıyla açık filtreye temiz, soğuk hava yönlendireceksiniz, ya da kutu içi filtre kullanacaksınız. Ama kutu içi filtrelerin performans konusunda iyi uygulanmışbir açık filtre kadar katkıları yoktur. Ayrıca açık filtreler, kutu içi filtrelere nazaran daha yüksek ve sportif bir ses çıkartırlar. Avantajları, dezavantajları Hava filtreleri dendiği zaman, akla ilk gelen marka K&N
olur, bunun yanında Türk üretimi olarak EAFY, diğer yabancı filtrelerde
ise Green, Jamex, ITG, RAMAIR gibi birçok marka vardır. Performans
olarak auto-show dergisinin yaptığu bir testte EAFY, RAMAIR ve ITG, en
yüksek performansu veren filtreler olarak çukmuştır. Ayrýca EAFY bir
Türk markası olduğu için de bariz bir fiyat avantajı vardır. |
|
![]() |
|
OneZeroSix ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OneZeroSix
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
öhöm fazla yaktırmasa ii olcak ama eksozla birleşince süper bi performans ikilisi oluyorlar!
emeğine sağlık kardeş |
|
Bas Çek patlasın Ver Gazı Atlasın!
Çata Pata Küte Çuff! Antep İşi 106 Tarifi: 40 Yıllık Ayyaş Gibi (Benzin)İçer, 40 Tane Köpeğin Kovaladığı Adam Gibi Kaçar :) (Ben Deyil İl Eşrafı Böyle Söylüyo :D) |
|
![]() |
|
canberk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2009 Konum: kıbrıs/girne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yakın bir zamanda bende aracıma (206 gti) hava filtresi kiti almayı düşünüyorum fakat hangi markayı tercih edicem karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim herkez bir fiikr yürütüyo ama en iyi performansı ve sesi hangi filtreden alırım bilemedim,bu arada bilgiler için teşekkür ederim |
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Teşekkürler Gökhan güzel paylaşım..
![]() |
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
|
pug307_26 ![]() 2. Vites ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pug307_26
açık tip filtrenin çok yakıt durumunla alakası yok şöyle ki kapalı tip orjinal arge sonuçlarından hesaplanan düzeyden daha fazla hava emisyonu yakıtı asla arttırmaz fakat motordan sıcak bir şekilde hava emdirilirse orantısız bir şekilde sebep budur araca uygun c.a.i kit alınmadan amatörce eskisnin girişini sök açık tipi tak şeklindeki işler performansın artıcagı gibi beklentilerin aksine düşüş saglar ses alınabilmek içinde gaza fazla dokunulunca yakıt artar olay budur...
Düzenleyen H-a-d-i - 09 Haziran 2010 Saat 01:51 |
|
![]() |
|
karayel1984 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karayel1984
açık hava filtrsini dizellerde kullanamıyoruz galiba?ya da deneyen var mı acaba?
|
|
![]() |
|
bbcb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
ben geçenlerde ölçtürdüm motora normalden fazla hava nın girdigini söylediler kn nin filtresini kullanıyorum aracın performansını ve sesi süper +3 HP ucuz ve rahat performans
|
|
peugeot sport
|
|
![]() |
|
yigithan34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigithan34
selamlar ... benim anlamadığım bende düşünüyorum taktırmayı ancak yakıt artması var mı ? |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
elbette var yakıt artıyor minimum 30 kr civarı km de artar |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |