![]() |
|
Otomatik şanzuman sorunu illallah ettirdi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gorkemgorgunx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gorkemgorgunx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Mart 2019 Saat 22:11 |
selamın aleyküm benim aracım 207 1.6 vti otomatik 2008 model 186 binde şanzuman sorunu var araç sabah ilk çalıştığında arıza vermiyor ama vites geçişlerinde sağlam vuruntu yapıyor 500 metre gitmeden de arıza veriyor ve arıza ışığı yandığından sonra bütün viteslere geçiyor vuruntu yapmadan sağlam şanzuman gibi ustama götürdüm selenıid valfleri değişir yağ değişir tekrar aynı arızayı verebilir dedi değiştirdik dediği gibi de verdi kime götürsem arıza yı çözemiyor usta diyorki sıkıntı olsa korumaya alır 3 vitesden başka vitese de geçmez ama bu arıza ışığını yakıyor kar modu ile spor modu ışıkları yanıp sönüyor her vitese de geçiyor anlayamadım bir bilginiz varmı
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
peki hocam cihaza bağlayınca hangi hata kodlarını veriyor araç. şimdi usta muhtemel iki adet ana selenoid valfini değiştirdi. vires geçişlerini sağlayan diğer selenoid valflerdede sıkıntı olabilir. hangi şanzumancıya götürdünüz. Muhtemel sizin sorun basınç la alakalı gibi ama.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Yök ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2019 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konunuyu takip ediyorum. Yakın zamanlarda benzer durumlar benim aracımda da oluşuyor. Üstelik benim aracım 1 sene önce Şanzuman revizyonu görmüştü aynı sorunlardan ötürü. Tekrar nüksetmesi can sıkıcı. Ben Yıllık kontrol ve bakım için revizyon yaptırdığım yere tekrar gitmeyi planlıyorum ya da aracımın arıza kodunu çıkarabilecek yada bu meseleden anlayan Pejo dilini bilen bir yer de olabilir; araştırma içindeyim. Revizyon yapan yerde bilgisayar yok çünkü. Nokta atışı yapabilecek ve otomatik vitesten anlayan usta tavsiyelerinizi alabilirim İstanbul Anadolu yakası için. Sorununuzu çözmeniz dileğiyle..
|
|
Peugeot 205 1.9 Otomatik
Peugeot 106 Xr Peugeot 306 Platınum otomatik |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |