![]() |
|
fan sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
oates55 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2014 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2021 Saat 17:43 |
arkadaşlar arabayı ilk çalıştırdığım anda soğukken fan çalışıyor ve stop edince motor sıcak olsa bile fan duruyor. yardımcı olabilirmisiniz
|
|
![]() |
|
oates55 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2014 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar belirttiğim fan sorunu ile karşılaşan var mı acaba
|
|
![]() |
|
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Merhaba. Fan çalışması motor arızasından dolayıda olabilir. Ekranda motor ikazı ışığı yanıyor mu.?
|
|
![]() |
|
motor arıza ışığı yanmıyor .dediğim gibi aracı çalıştırınca fan devreye giriyor stop edince duruyor.
|
|
![]() |
|
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Eğer hararet sorununsa yoksa, fan rölesi arızalı olabilir. Onu kontrol et öncelikle.
|
|
![]() |
|
teşekkürler fan rölesine bir baktırayım .bana elektrikçiler beyinden dediler .bulunduğum yerde beyinci yok. fan rölesine bakan olmadı sanırım .
|
|
![]() |
|
fan rölesi ile müşür aynı ise müşüre sağlam demişlerdi.
|
|
![]() |
|
Röle müşür hepsi sağlam mis
|
|
![]() |
|
Röleyi kontrol ettiler yani.? Çünkü röle kapalı kontak modunda kalmış olabilir.
Tabi bunların hepsine komut veren ecu. Eğer röleden emin iseler, ecu dan olma olasılığı yüksek.
|
|
![]() |
|
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
beyin dedilerse geçmiş olsun. inanıp çok kurcalatmamanızı tavsiye ederim. sanayide şu iki laf çok tehlikeli 1- beyinden yapıyor abi 2- motor incek abi ,açmadan ne olduğu belli olmaz bunları duyunca tamam kardeş deyip tüyüyorsunuz.
|
|
![]() |
|
bugün fan müşürünü değiştidik,rölesini temizledik fan yine çalışıyor.
|
|
![]() |
|
1 yıl önce araba çalışmadı. sanırım immobilizer kitlemiş sanayide 1 hafta uğraştılar en son benim dememle immo yu iptal ettiler elektrikçiye 400 immo yu iptal eden beyinciye 150 verdim araba çalıştı ama kapılar otomatik kitlemedi yine beyinden dediler KONYA da beyinciye gittim .bsı yi tamir ederiz 500 liraya. yenisini takarsak 1000 lira dediler akşama kadar bekledik akşam oldu tamam abi dedi çıkardım 500 lira yok abi yenisini taktık dedi.dedim akşama kadar burada bekledik bize niye söylemedin.abi beni hatam dedi neyse 1000 lirayı verdik.çıkarken abi ben yaptığım işe kefil değilim bak arabana çalışmayan parçan varsa söyle yoksa burdan çıkınca hiç bir şeye kefil değilim. dedi. sonradan farkına vardık ki immo devre alınmamış ,klima çalışmıyor.fan devamlı dönüyor ve üzerindeki beyin otomatik şanzımanlı başka bir aracın beyni (benimki düz vites)ve yenisini taktım dediği ürünün bsı kutusu filan benim kendi kutum başımdan geçen bu olayı anlatmak istedim o yüzden bir beyinciye gitmeye açıkcası çekiniyorum.
|
|
![]() |
|
arkadaşlar sorunum devam ediyor .hararet yok arıza lambası yok motoru çalıştırınca fan 1.kademede devreye giriyor stop edince duruyor
|
|
![]() |
|
Bayer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2019 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
ben daha önce 2 kere fan sorunu yaşadım ancak tabii ki benim yaşadığım sorunlar sizinkiyle aynı olacak diye bir kaide yok. sadece aklınızda bulunsun diye söylüyorum.
ilkinde; klima gazı basan usta, gazı basarken içine hava da kaçırmış bu yüzden fan çalışıyormuş. başka bir klimacıda gazı boşaltıp yeni gaz bastıktan sonra sorun çözüldü. ikincisinde; motor kapağından ve contalardan akan motor yağı, aşağıdaki emme manifoldunun sinyal kablolarına dökülüp zarar verdiği için beyine yanlış sinyal gönderterek fanın çalışmasına sebep olmuş. dediğim gibi bir sürü farklı sebepten olabiliyor, işini bilen bir ustaya denk gelmek çok önemli.
|
|
![]() |
|
teşekkürler klima beyinden çalışmadığı için ustaya direk klima anahtarı taktırırken usta dedi senin fan devamlı çalışıyor diye ondan sonra anahtar takıp takıp gaz bastık. sanırım beyin klimayı görmediği için belkide klima çalışıyor diye algılayıp fanı devamlı çalıştırıyor
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorunum güncel
bugün beyinci ye gittim. ' beyinci '' motor beyni faal ve fan 2 yi kontrol ediyor,açıp kapatıyor arıza beyinde değil.'' sen elektrikçiye git dedi .fikir alabilirmiyim. teşekkürler.
|
|
![]() |
|
X-testers ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı X-testers
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arac benzinli mi yoksa dizel mi ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |