![]() |
|
308 1.6 HDi Yağ Önerisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alperyacan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 6 Saat 33 Dakika önce Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alperyacan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 6 Saat 29 Dakika önce Saat 01:29 |
Herkese merhaba,
2009 model 1.6 HDi 90 beygir 308 aracım var. 1 sene önce satın aldım ve ilk yağ değişimimi yapacağım. Araç 205.000 km'de fakat benden önceki sahibi sanayide Peugeot servisi olduğu için yağını 5 bin'de bir değiştirmiş ve araca iyi bakmış, maşallahı var yani. Ben yağı kendim temin etmek istediğim için kendisini arayıp sordum, daha önce 5w30 ve mobil 1 marka yağ kullandığını söyledi fakat aklıma takılan birkaç konu var. Mobil sitesinden baktığımda bana Mobil 1 Esp Formula 5w30 modelini öneriyor. Formula olanından almayıp normal Mobil 1 Esp 5w30 olanından alıp kullansam herhangi bir sorun olur mu ? Peugeot total markasını önerdiği için marka değiştirip total'e geçmeyi de düşünüyorum. Total sitesinde ise benim aracım için Quartz ineo htc 5w30 modelini öneriyor. ineo'daki htc ile ecs farkı benim aracım için fark edecek bir detay mı ? Ayrıca araçta dizel partikül filtresi olup olmadığını da bilmiyorum. Ve son olarak bu km'deki bir araç için 5w30'dan mı devam etmeliyim, 5w40'a mı geçmeliyim ? Biraz fazla soru sordum fakat bu konuda tecrübesizim. Desteklerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum . Düzenleyen alperyacan - 6 Saat 25 Dakika önce Saat 01:33 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |