|
308 Bütün Arızaları Aynı Anda Verdi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Capos
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2023 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2023 Saat 19:24 |
Herkese hayırlı akşamlar. Ben 2022 model Peugeot 308 sahibiyim. Aracı çok seviyorum, genel olarak da çok memnunum ama bugün başıma garip bir şey geldi. Annemi almak için gittiğimde aracı durdurup (motoru kapatıp) aracın içinde beklemeye başladım. Daha sonra annem geldiğinde aracı çalıştırmak için start-stop düğmesine basınca araç önce "motor arızası, aracı durdurunuz, aracı tamir ettiriniz" şeklinde bir uyarı verdi. Ben de uyarıyı görünce aracı kapatıp tekrardan açtım ve çalıştırınca geçer diye düşündüm. Fakat aracı çalıştırır çalıştırmaz, motor arızası, asr-esp arızası, vites kutusu arızası, akü arızası gibi görüp görebileceğim bütün hataları ekranda öterek vermeye başladı ve motor da çok garip bir şekilde sanki hiç gücü yokmuş gibi tekleyerek çalıştı. Yani açık konuşayım, bayağı şok oldum ve aracı durdurup indim ve kapıları da kitleyip beklemeye başladım. Yaklaşık 5-6 dakika kadar bekledikten sonra aracı tekrardan çalıştırdım ve herhangi bir hata almadan eve kadar gelmeyi başardım. Sadece dikkatimi çeken şey, herhangi bir arıza uyarısı vermemiş olsa da asr-esp ikaz ışığı göstergede yanmaya devam ediyordu. Araç henüz 15.000 km'de ve yıllık bakımını serviste daha 1 ay önce yaptırdım. Acaba bu hataları neden vermiş olabilir, bunlar kalıcı hatalar mıdır, daha önce yaşayan, konuya vakıf olan biri varsa ve cevap verebilirse çok mutlu olurum.
|
|
ctronle
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2023 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
start stop motora direk müdahale ediyor şöyle düşünelim
durdunuz ayağınız frende >> motoru durduruyor ayağınızı frenden çektiniz veya kapıyı açtınız veya emniyet kemerini çıkardınız veya direksiyon ile tekerleklere hareket verdiniz >> motoru açıyor başlatıp çalışır hale getiriyor böyle bir sistem ve bunları tamamen elektronik bir çip seti ile yapıyor şöyle düşünelim bir bilgisayar kullanıyorsunuz ve birden bir hata uyarısı aldınız buna benziyor "motor arıza" uyarısı ile ilgili olarak bu uyarıyı vermiş olması önemli bir hata olduğu anlamına gelmiyor kılavuzda yazar gözle kontrol nihai ve kesindir der yapılabilecekler: start stop 'u kullanmamayı tercih edebilirsiniz peugeot yetkili servisinde 30bin ve 40 bin bakımınızı da yaptırmanız sizin için artı güvence sağlayacaktır daha sonrasında da yine aracınızı dinlemeye devam ederek bakımlarını aksatmadan yaptırırsınız güvenli sürüşler iyi forumlar
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |