|
STOP LAMBASI |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
teoman_40
2. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: BİTLİS/AHLAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 00:01 |
Arkadaşlar arabamın ( 2004 307 XR 1.4 HDı) sol arka stopunda ince bi çatlak var.Sanırım ordan az su alıyor yıkama esnasında ve nemli gözüküyor .Bu sorunu nasıl çözebilirim?
|
|
Neyleyim köşkü neyleyim sarayı ,içinde salınan yar olmayınca...
|
|
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çatlağı japonla veya silikonla doldur ardından stopları sök ve kurut.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
ibrahim YILDIZAK
2. Vites 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Sakın içeriye hava tutarak kurutmaya kalkma o hatayı ben yaptım içinde ufacık bir taş parçası dahi varsa stop camını çatlatır daha beter. Ben bu hataya sislerimde düştüm sol sis camım kırılmıştı.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
teoman_40
2. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: BİTLİS/AHLAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
|
Söküp temizleyebilir miyim? Resimli anlatım var mi elinizde, sökme takma nasıl olur?
|
|
|
|
elsoberano
4. Vites Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
bu konuda resim vb bir anlatım olursa bende çok sevinirim aynı sıkıntı bende de var .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
ibrahim YILDIZAK
2. Vites 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Ön farı sökmesi çok zor onu biliyorum ama stop için birşey söyleyemeyeceğim ancak silikonu gevşeten bir malzeme varmış bildiğim kadarıyla.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
teoman_40
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
|
Arkadaşlar sökmesi çok basit .Öncelikle bagajdaki halıfleksi söküyoruz ( ne taraftaysa kırık olan lamba o tarafınkini sökmek yeterli)ardından 2 tane vida tutuyo stopu onu da çıkardık mı tamam.Yalnız arkadaşlar su alan kısım ,sökünce açılan bi kısım değil ,o kısma ulaşmak için yapışkanlı yerlerden ayırmak gerekir ben cesaret edemedim kırılır diye.Ben çatlak olan yerden suyun akmasını sağladım ,akıtabildiğim kadar akııtım kalanı da buharlaşsın diye güneşe bıraktım.Su bittikten sonra o çatlağı maalesef hızlı yapıştırıcıyla dışardan kapatma cahilliğinde bulundum.Yapıştırıcıyı sıktıktan sonra sonra çabuk donsun yapıştırıcı diye üzerine sıkılan soğutucu spreyden kaynaklı olsa gerek ,stopta damar damar çatlaklar oluştu( ısınsın diye güneşe bıraktık ardından da soğuğu yeyince oldu heralde)Vesselam görüntü olarak eski hali daha iyiydi bence:) Bence şeffaf silikonla yapıştırmak en akıllıca olanı olur...
|
|
|
|
teoman_40
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
|
http://img843.imageshack.us/img843/3817/img1785ty.jpg
|
|
|
|
göktuğ
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben de 1 ay önce söktüm arkadaşlar. yukarıda anlatıldığı gibi çok basit. iki vida var stobu tutan. biri dışarıda diğeri döşemenin altında vidaları çıkarınca geriye bir şey kalmıyor...
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
göktuğ
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ayrıca arkadaşın dediği gibi su alan kısma ulaşamazsın. orayı açmak için bazı yerleri kırman gerekir ki bu da tercih dışıdır. sen yapıştırıcıyla flan uğraşma. sanayide 5 tl ye orjinal gibi yapıyorlar. ama ilerde güçsüz düşüyor far ve ufak bir darbede kırılıyor. ben de 2 sene önce yaptırdım kırılan yeri. gayet iyi oldu fakat çocukların topu değip kırmış yenisini taktım artık...
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |