|
307 "Automatic Gear Fault" Sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
temha_tr
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 11:35 |
Arkadaşlar 2004 model Peugeot 307 Triptonic Vites aracım var.
yolda gidreken her seferinde "Automatic Gear Fault" sorunu verip araç vitesi kiltliyor. Araba normal vitese geçmiyor ve kendi vites yükseltmiyor. Aracı kenara çekip stop edip çalıştırdığımda sorun ortadan kayboluyor. Özellikle trafik ışıklarında dur-kalk yapıldığında ve rampa çıkarken yapıyor. Bir türlü çözüm bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Arabamı seviyorum ama sırf bu arıza yüzünden sorunu gideremezsem satmayı düşünüyorum.
Düzenleyen temha_tr - 08 Nisan 2011 Saat 11:36 |
|
TEMHA
|
|
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hoşgeldiniz, iyi forumlar, tanışma topiği de bekleriz adettendir.
Sizin açtığınız topicle ilgili birçok başlık sitemizde var oralarda arkadaşlarımız birçok paylaşımca bulunmuşlar.
Birçok şanzuman arızası selenoidlerden, sonra karttan kaynaklanmaktadır.
Geçmiş olsun.
|
|
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geri vitese takınca küt diye bir vuruntu yapıyor mu?Hemen hemen benzer bir sorunla uğraşıyorum Yarın arızanın tam net tespiti ve onarımı yapılacak yaklaşık masraf 500 TL Yetkili servisinde.Yarın akşam neticeyi bildiririm.
|
|
temha_tr
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet geri vitese takınca küt diye vuruntu yapıyor.
Neticeyi bildirmenizi dört gözle beklicem bende ona göre yaptırayım.
|
|
TEMHA
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
geriye takınca vurması normal. kitapçığında zaten belirtmişler bakabilirsin. ama çok normalden fazla vuruyorsa tabiki sorun var demekdir.
ilk olarak yağı değiştireceksin sorun hallolmazsa selenoidler değişecek.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
temha_tr kimsin nesin hiç kendini tanıtmamışsın ki yardımcı olalım. nerden katılıyorsun ne iş yapıyorsun aracın modeli yılı nedir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
temha_tr
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tanıtalım kardeş bu sorun kafamı kurcaladığından tanıtmak aklıma gelmedi ben öğretmenim
denizliliyim. 2004 model 307 XT PREMIUM BVA AMA BENİM sorun geri vitese takınca vurması değil ilk başta yazdığım vitis arızası genemi yağı değiştirmek lazım
|
|
TEMHA
|
|
hasretim2500
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasretim2500
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
slm sorunun cevabını anlatayım automatic gear fault arızası basınç arızasıdır vites geçişlerinde basınç düşük oldugu için ya tepme yapar yada arızaya geçer tamiratı yapılırken sadece basınç valfi degiştirilir yani tek valf degişincer sorun ortadan kalkar maliyeti 300 tldir 2 valf degişmesine gerek yoktur niyi günler
|
|
temha_tr
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tşk hasretim2500 yarın ustayla bir konuşayım
ben birde tam arabanın bu terimlerinden anlamıyorum. Tek basınç valfi değiştirsem sorun ortadan kaybolacak mı?
|
|
TEMHA
|
|
hasretim2500
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasretim2500
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
evet ben çarşamba günü degiştirdim sıkıntı yok sadece valf fiyatları farklı olabilir sebebide renault ile pejonun şanzumanları birebir aynıdır haliyle valflerde aynı ama renonun valfi pejoya takıldıgı zaman randıman vermiyon kısa zamanda gene aynı arızayı veriyor renonun valfi daha ucuz ama pejo için olanı takmanı tavsiye ederim genelde valf arızası soguk havalarda daha belirgindir
|
|
temha_tr
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet haklısın soğuk havalarda veya motor ısınana kadar bu hatayı veriyor. Motor ısındığında veye hava sıcakken pek yapmıyor. Teşekkürler arkadaşım hemen yarın değiştireceğim. Umarım sorun kaybolur.
|
|
TEMHA
|
|
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Birde hep yaptığım birşeydir galiba amerikan aracının servisinde yaşlı bir ustadan öğrenmiştim.
Aracı çalıştırdıktan sonra aracı yerinden hareket ettirmeden viteslerin azasında yavaşca birkaç defa geçiş yaptırmak, bu arada hem aracın motoru ısınıyor hem de şanzumanın içinde bir hareket oluyor ve daha sonra yola çıkılmış oluyor.
|
|
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
serhun abi çok önemli bir yere değinmişsin.benime ustam özellikle kış aylarında havalar soğukken aracı çalıştırıp bir süre bekledikten sonra bir sürede vitesteyken çalıştırmamı söylerdi hep(otomatik vites aracım için) şanzımanın yüksüz halde çalışıp yağlanmanın gerçekleşmesi için ve azda kalınlaşan yağın incelmesi için.
|
|
Serhun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Otomatik clio da bir arkadaşım soğuk havada ilk kalkışta veya araç çok ısınmadan sert gaz verdiğinde aynı sorunu yapıyordu, benim dediğim gib uygulamıştı bir kış boyunca soruna rastlamadı. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |