Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havalar isindi arabalarla ilgilenme zamani geldi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

havalar isindi arabalarla ilgilenme zamani geldi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zr'lmn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zr'lmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: havalar isindi arabalarla ilgilenme zamani geldi
    Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2014 Saat 01:09
Hepinize kolay gelsin. Yaklasik 3 aydir 307 sahibiyim fakat havalarin yağmurlu olmasi nedeniyle bi turlu ilgilenemedim. Daha once arabam 99 focus tu. Ondan sonra 307 binince bu araba mukemmel geldi :) alirken herkesin duydugu klasik sorunları duydum ve gozum baya bi korktu fakat arabayi arkadasimdan aldigim icin icim rahat bir sekilde aldim. Aldiktan sonra km bakimi yaptim zaten 110 bin bakiminda butun agir bakimlari yapilmis servis tarafindan. Aklimda bir kac soru var.
1. Surucu tarafında yer dosemesinde hafif bir islaklik var ama arac suyunda eksilme yok ( arastirdigim kadari ile klima tahliye hortumu tikali ilk firsatta temizletcem)
2. Far ayari hic yoktu resmen kor gidiyordum sag far ayar motoru bozulmuş degistirilir diye biliyordum fakat degistiremedim Türk usulu vidalarina somun atarak yukseltelim dedik ve su anda onuda hallettik
3. Plaka aydinlatan ampülün biri arizali o yuzden ampülün muhafazasini soktum fakat ampülü yerindeb cikaramadim nasil cikarilir ve ne tip ampul lazim
4. Aracin ot tekerlerinden tumsekten gecerken tak tak ses geliyor ( arka tekerden geliyordu amortisör muhafazasini uerine oturtt ve ses kesildi)
5. Elektirik sistemi nazik denildigi icin biraz korkuyorum ornegin amerikan park sistemi yapsam herhangi hir sıkıntı olusturur mu
6. Mugla yataganda ikamet ediyorum yatagan yada mugla merkezde bilindik bir usta var mi basimiza bir sey geldiginde direk yanina gidebileceğimiz
( arac fotolarini en yakin zamanda yuklicem )
Simdilik bu kadar cevallariniz icin tesekkur ederim
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2014 Saat 02:28
Öncelikli hoş geldiniz. Aracınızı güle güle kullanın. 307 veya pejo gözünüzü korkutmasın. Düzgün bakılmış ve kullanılmış bir araç hiç bir markada kolay kolay üzmez. Ama yine de biraz daha dikkat ve özen istemiyor değil nazik ve hassas araçlar.

Sorularınza gelecek olursak,

1. Dediğiniz gibi tahliyede bir sorun olabilir ama bir çok araçta olan bir durum.
2. Farı sökebilseniz eğer işiniz daha kolay olurdu. Çünkü far yükseklik motoru belirli bir açı ile takılıp çevriliyor.
3. Plaka ampülü t10 dipsiz dir. Arka koruma kapağını sökmeden ön taraftdan müdehale ile de yapabilridniz.
4. Süspansiyon sistemi yumuşak ve naziktir. Ön takımda aynı şekidle hassastır bir baktırınd erim.
5. Kendi aracıma kendim yaptım herhangi bir sorun yaşamadım. İŞlemleri gerektiği gibi düzgün bir şekidle yaptığınızda sorun olmaz. Şase olmasından kısa devreden sakınıp izolasyonlu iş yapıldığıdna hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
6.Konu hakkında yardımcı olamayacağım maalesef. Ankaradayım ve Ankara dışında hiç bir yeri bilmiyorum desem iyidir.

Detaylı fotoları bekliyoruz :D

İyi günler.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
zr'lmn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zr'lmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2014 Saat 07:18
Tesekkur ederim yardimin icin. Plaka ampulu icin on taraftan müdahale derken bagajdaki plastik aksami mi sokmem lazim
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2014 Saat 11:16
Plaka ampülüne ulaşmışsınız anladığım kadarıyla, ampulü tutup kuvvetlice çekin direk çıkacaktır, herhangi bir tırnağı falan yok
Yukarı Dön
zr'lmn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zr'lmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2014 Saat 11:32
Birde su sorun cikiyor karsima 3 gundur lpg ile giderken arabanin icinde benzin ile mazot karisimi bi koku olusuyor benzine alinca koku gidiyor. Klima gazindan gelen su boyle koku yapar mı onu kokladim korkmuyor gibi
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2014 Saat 11:56
Antifriz kokusu olabilir mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 28445 21 Doğancan
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 3278 1 tlgylmz308
konu icon Ankaradan Sezgin son mesaja git 1986 15 Ucemcskn
konu icon Peugeot 2008 Aracım gaza basınca arıza yakması son mesaja git 114 0 Aliyeşil
konu icon Koltuk Isıtma son mesaja git 6329 2 Ucemcskn
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 11970 22 Ucemcskn
konu icon 2021 3008 Allure vs 2020 3008 Allure son mesaja git 280 0 knkckr
konu icon Kapı ve Emniyet Kemeri İkaz Sorunu son mesaja git 188 0 Hsyn94
konu icon Hortum kirilmasi son mesaja git 221 0 ibalogy
konu icon 5008 SÜRÜCÜ CAM KUMANDA SORUNU son mesaja git 4174 3 mete3838
konu icon 508 silecek ve hava yastığı problemi son mesaja git 2685 8 Abidin
konu icon 206 canbus bağlantısı son mesaja git 555 0 ercanqnc
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 910 1 ulas55
konu icon Yüksek devir düşük hız otomatik araç son mesaja git 340 0 firatkoc436
konu icon Selonoid ve programlama hk. son mesaja git 1622 10 firatkoc436
konu icon 2008 peugeot 207 1.4 benzinli 90 HP 17 jant lastik son mesaja git 616 0 ishak207
konu icon Yağ seviyesi iyi uyarısı son mesaja git 1104 0 Ahmet melih10
konu icon 508 yol bilgisayarı son mesaja git 175 0 Ahmet melih10
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 13265 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 909 0 muhsintekin
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 3
mete3838 1
ibalogy 1
Hsyn94 1
knkckr 1
Aliyeşil 1
tlgylmz308 1
Doğancan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English