|
407 prnd hatası ve devir dalgalanması |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mert407
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2017 Saat 04:03 |
Arkadaşlar merhabalar. 2005 2.0 hdi otomatik 407 sahibiyim.Araç ısınmaya başladıktan sonra ivmelenirken devir dalgalanması yaşıyorum ve zaman zaman prnd şanzıman hatası alıyorum.bu durumu yaşayan yada bilgisi olan var mıdır? saygılar
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. öncelik tavsiyem aracı bilgisayara bağlayıp arıza koduna baktırmanız.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
3L3cTRic
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle Selamlar, Yaklaşık 4 yıldır bende peugeot 407 2.0 Benzinli sahibiyim. Severek bindiğim aracım benimde bu sene yazın tatil dönüşü dediğin hatayı vermişti.
Velhasıl konuyu çok uzatmadan soruna geleyim AL4 şanzımanlarda biraz hastalık gibi bir durum bu prnd hatası çünkü 150.000km üstünde ise şanzıman yağı ve içindeki keçeler değişmediği için toz ve çapak yüzünden yapıyor. Bu arızanın belirtiside dediğiniz gibi devir dalgalanması veya aracın bir viteste sabit kalıp kendini korumaya almasıdır. Bu durum şanzıman iyice ısındıktan sonra yapıyor ise Selenoid Valflerinden veya şanzuman içerisindeki keçe yüzünden kaynaklanabiliyor. İstanbul içerisinde isen önerebiliceğim ve garantili tamiratını yapan bostancıda usta var bende ona yaptırmıştım. Bu arada problem için usta usta gezdi isen arızayı söylediğinde herkes bir açalım bakalım (bu hafta kaç para ihtiyacımız var) tarzında fiyatlar ile karşılaşmış olabilirsin. Bende yaklaşık 7 8 usta gezdim, 5 bin, 8 bin, 4 bine biter abi diyenler oldu :) ama şunu diye bilirim 2 farklı usta aynı fiyatı vermedi eğer vermiş olsaydı birisine yaptırmış olacaktım iyikide yaptırmamışım. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |