|
Yakıt durumu sizce nasıl? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
emeric
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 Saat 23:09 |
Merhaba,
3 hafta önce 208 1.4 Access 2012 aldım. Bugün 600 km yol yaptım şuan 725 kmde. Aracı aldığımda fulledim. Şuan ise ekranda kalan yakıtla 300 km yapabileceğimi söylüyor ama pek doğru olduğuna inamıyorum. Yakıt göstergeside (internetten bulup kendim göstermeye çalıştım seviyeyi) şuan burada Fullediğimde 48 LT yakıt almıştım. Sizce şuan ki konumu normal midir? 15.000'ni görmeden esas yakıta ulaşmaz diyorlar.
|
|
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Öncelikle aracın dizel mi benzinli mi olduğunu belirtmemişsin. Doğru bilgi almak istiyorsan doğru soru soracaksınız.
Sorduğunuz sorunun cevabını küçük bi hesapla bulabilirsiniz. Aracınızın deposunun kaç LT yakıt aldığını öğrenin. Örnek olarak 60 LT alalım) Gösterdiğiniz çizgi yakıt ikaz lambasının yanma sınırı. Yani deponuzda en az 100 km gidebileceğiniz kadar yakıt vardır. ( tahmini 6-7 LT araca göre değişebilir) 60-7=53 LT yakıt ile 725 km gitmişsiniz. Yani aracınız 100 km de 7.3 LT yakmış. Bu sonucu fabrika verileri ile kıyaslarsanız bir karşılaştırma yapabilir az mı çok mu yaktığını anlayabilirsiniz. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
SDYMZ
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eğer benzinli ise yakıt bence iyi tabiki kullanmayada bağlı. ama eğer dizelse 1000 km gitmesi lazım
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
emeric
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arac 1.4 dizel , yakit tanki kitapcikta yaklasik 50 lt yaziyor. Uzun yol oldugu icin mi acaba boyle yakti yoksa yeni diye mi ilk defa dizel kullaniyorum da fazla geldi bana arac manuel ayrica uzun yola yani 600 km yaklasik cikmadan once yakit cizgisi full cizginin 1 kademe altindaydi.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |