|
Su eksiltme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Baver Diyar
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2016 Saat 22:34 |
iyi akşamlar arkadaşlar. Geçen hafta arabamın su eksilttiğini farkettim özel bir servise götürdüm catlak ilacı koydu 4 - 5 gün sonra yine eksilttiğini farkettim başka bir servise götürdüm oda farklı bir marka catlak ilaçı koydu bugün araçımla malatyadan gaziantebe gittim geldim gittim antepte 1 litreden fazla su ekledim malatyaya döndüm yine 1 litreden fazla su ekledim. Sonuç olarak araçım hala su eksiltiyor. Neden olabilir acaba bi yardım edin lütfen
|
|
BawerDiyar
|
|
ramazaneminaksu
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mart 2015 Konum: OSMANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ramazaneminaksu
|
Araç LPG li ise LPG kelepcelerine baktirt.
|
|
REA
|
|
alierdal0335
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2016 Konum: KKTC Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alierdal0335
|
Su eklenen yere pompa gibi bir alet bağlanıp basınç veriliyor ve su kaçağı neredense orayı belli ediyor. Benimde başıma geldi ve sorun termostat yuvasından kaçırıyormuş.
|
|
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
207 1.4 HDI Trendly Sağ Dümen |
|
usta307
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kardesim arac soguk iken hortum baglati yerlerini elinle yokla ozellikle sonradan eklenen tup beyni filan anlari kontrol et
|
|
ssakyel
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Devirdaim'den kaçırıyor olabilir Alierdal'ın dediği gibi hava verip bulabiliyorlar.Bulunduğun yerde varsa bu testi uygulat.Yoksa göz ile muayene ettir,çalışır vaziyette lifte kaldırıp kaçak var mı kontrol ettirebilirsin.Soğutma suyu kapağında sorun olabilir.En kötü ihtimal eğer herhangi bir yerden kaçak yoksa conta yanmıştır.İnşallah öemsiz bir kaçaktır.
|
|
Baver Diyar
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
conta yanmış olabilecegi sanmıyorum. Conta yansaydı eger yaga su kariştirirdi yada ekzozdan atardı suyu ekzozu kontrol ediyorum ıslaklık yok. araç rölantide çalışırken eksiltmiyor yüke bindiginde eksiltiyor radyötörün orada ufak bi terletme gördüm inş ondandır yarın götürüp gösterecem bu arada araba 1.6hdi dizel
|
|
BawerDiyar
|
|
Baver Diyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
çok fazla su kaçıyor radyötörün üstünde az bi su vardı ustayı aradım radyötör kurutur mu o kadar suyu dedim olabilir dedi manifoltun üstüne düşüyorsada kurutur dedi manifoltun yakınlarında su hortumu bulamadım. Conta yanık araba yaga su karıstırır yagı yogurt gıbı yapar yada ekzozdan atar suyu . araçın yagında sıkıntı yok ekzozda ıslaklık yok buhar yok . Suyu nerden eksilttigini bulayım contaya bile razıyım yeter ki sıkıntılı yeri tespit edeyim
|
|
BawerDiyar
|
|
alierdal0335
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2016 Konum: KKTC Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alierdal0335
|
Nacizane bildiklerimi bende paylaşayım.Conta yanık olsa zaten hisedersin aracın çekişinde vs. Aklında yinede soru işareti varsa Su deposu tam doldurun ve marşa basın ilk çalışmada suda oynama yada dışarı verme varsa conta yanıktır hareket yoksa cantan sağlamdır.Radyatör sistemi kapalı devre bir sistem olduğu için su azaltma kaçırma çok sağlıklı değilen iyi yöntem basınçlı hava verip baktırma çok pahalı bir parça değil Türkiye de her ustada vardır diye tahmin ediyorum.
|
|
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
207 1.4 HDI Trendly Sağ Dümen |
|
red 206
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
s.a ustam aynı sorun bendede vardı daha yaptırmadım halen devam edıyor ılk once su eksıltıyordu su kapağından yaptığını farkettım kapağı degıstırdım duzeldı sonra bıdaha aynı sorunu yasadım adlığım kapak bozulmuş neyse oprjınal çıkma bı kapak taktım oda saolsun bozuldu ama gecen bırsey farkettım su deposuna yag gelıyordu buda yag soğutucusunda olduğunu soyledı ustam buyuk ıhtımalle suyuda genellıkle ordan eksıltıyor yag hemn gelmemıstı uzun bı sure sonra gelmeye başladı. arabanın hararetı 80 90 lardayken kaputunu bı ac kapağın olduğu yerı bı gözlemle hafıf kualgını yaklaştır tıs sesı fln geliyor mu dıye belkı senınde sorunun kapaktan olabılır.
|
|
hız yapmak marifet değildir,asıl marifet başkalarının canını tehlikeye atmamaktır.
|
|
Baver Diyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
hararet 80 90 iken su kapağının oradan tıs sesi geliyor.
Bugün araçla düz yolda 190 yaptım çekişte hiç bir sıkıntı yok hararet 90'ı geçmedi hiç bir zamanda geçmiyor zaten yaga su karıştırmamiş ama su eksiltiyor conta yanık degil diyen ustalar nerden kaçırdıgını bulamadı. 2 ustada conta yanık dedi. araç rölantide çalışırken sıkıntı yok harekete geçtiginde sıkıştırdıgımda eksiltiyor
|
|
BawerDiyar
|
|
crazysado
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı crazysado
|
Kalorifer petegini kontrol ettinizmi genelde ordanda kacirabiliyor 206 ise araciniz gaz pedali tarafindaki orta konsolun oralari elle bi kontrtol edin dosemede ıslaklık varmi
|
|
Baver Diyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
kontrol ettim sıkıntı yok zaten catlat ilaci koydum eger petekten olsaydı ılaç keserdi onu . Bu arada aracım 407 1.6hdi
|
|
BawerDiyar
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |