|
ARIZA LAMBASI ÇEKİŞTEN DÜŞME |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Baver Diyar
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2016 Saat 22:32 |
İyi akşamlar arkadaşlar. Dün Malatyadan elazığa gidiş geliş kısa bir yolculuk yaptım yola cıktıgımdan 25km sonra arıza lambası yandı ve depollution system faulty hatasını verdi. Daha öncede bu durumla karşılaştığım için kafaya takmadım aradan 2-3dk geçtikten sonra araç çekişten düştü ve 3000deviri geçmiyordu sağa cekip vites boşta gaz verdım yıne 3000deviri geçmedi araçı kapattım geri çalıştırdım arıza lambası yanmaya devam ediyordu fakat aracın cekisi düzelmişti. Bu şekilde elazığa gittim geri dönerken aynı sorun tekrar yaşandı araç 3000 deviri geçmiyordu kapatıp acınca düzeliyordu. Malatya'ya geldim bu sekilde aracı otoparka koydum sabah bindim ve aksama kadar işim gereği baya yer gezdim. arıza lambası yanmadı depollution system faulty hatası cıkmadı çekiştede sıkıntı yok sizce ne yapmalıyım şuan aracta sıkıntı yok
|
|
BawerDiyar
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|
egzoz emisyon sistemi arızalı
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
seiko35
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bendede ayni hata olmustu egr valfiyle hava debisinde oldugunu soylediler sigorta panalinde sigortanin bitanesini tam oturtmamisim sigorta atmisti hangisi atti diye denerken eger sigortadan degilse hava debisindendir
|
|
Baver Diyar
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
teşekkür ederim hocam . Bugünde kullandım aracı hiç bir servise göstermedim bir sıkıntı yok şuan bazı forumlarda mazotla ilgili problem olabilir yazmış mazot filitresinin uzun süredir degiştini sanmıyorum onu bi degişsem mi acaba
|
|
BawerDiyar
|
|
seiko35
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Mazot filitresi 10000 km yol yapildigi zamam degisiyor diye biliyorum asagi yukari kas km yol yaptin
|
|
seiko35
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Mazot filitresinin tikali olmasida cekisten dusmeye sebep olabilir ayrica egr valfinin kurum yapmasida yada hava depi sensoru ve debi hortumuda yirtikta olabilir falan filan inter milan yani
|
|
Baver Diyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
ben aracı alalı 3 bin km olduda benden önce bayadır degiştini sanmıyorum ben yarın en iyisi mazot filitresini degişeyim
|
|
BawerDiyar
|
|
KRATERYA
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2014 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Shell nitrodan depoyu doldur mazot tamamen bitene kadar belki bir kere daha yapabilir mazot filtresiyle alakası mazottaki sülfür oranı yüksek olunca dizel motora zarar vermesin diye motor kendini kapatıyor benimde başıma geldi ucuz mazot sevdasına herneyse mazotu shell den doldur geçecektir...
|
|
Baver Diyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
Mazot filitresini degiştirdim aracın çekişi baya düzeldi mazotu sürekli shell'den almaya başladım. Fakat bugün yine aynı arızayı verdi. Usta tekrar bilgisayara bagladı hava akış sensöründen dedi söktük iyice temizledik geri taktık aracın cekişi iyice düzeldi arıza lambasıda söndü umarım bir daha bu sorunu yaşamam.
|
|
BawerDiyar
|
|
seiko35
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben demistim kardesim hava debisi diye kucuk bi parca yolda gorsen almazsin
|
|
Baver Diyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
|
aynen hocam eger temizlemeyle düzelmeseydi almak zorunda kalacaktık fiyatı 383tl
|
|
BawerDiyar
|
|
boran04
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2015 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yakıt filtresinden oluyor sanırım bizzat yaşadım. değişince geçiyor... tabi sorun farklılaşabilir. 3000 deviri geçemiyordum.
|
|
seiko35
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Duzeldimi peki nerden yapoyomus
|
|
mhmtclb
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı hatayı LPG taktırdıktan sonra aldım LPG servisine gittim ayar yaptıklarını söylediler sigorta panelinden yer değiştirdiler falan şimdi hata vermiyor ama egzoz dan patlağa benzer boğuk bir ses gelmeye başladı ve çekiç iyice düştü. Ayrıca aracı tek seferde kaldıramayıp stop edersen araba 10 sn ye marşa basılı tutmazsan çalışmıyor. Boşuna demiyorlar LPG ustası iyi olacak diye
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |