|
407 Çekiş problemi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mefa
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2014 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2014 Saat 23:13 |
Selam arkadaşlar. Yeni üye olmama rağmen yaklaşık 1 aydır formumuzu izlemekteyim.
Aracım 2008 model 407 1,6 hdi executive black cd. Aracımı alalı yaklaşık 2 ay oldu. Aldığımda çekişle ilgili hiç problem yoktu. Bayramda şehirler arası yolda esp/asr sistem faulty ve akabinde depollution sistem faulty hatası verdi. devir 3000 ün üzerine çıkmadı ancak aracı stop edip çalıştırdığımda esp/ asr hatası verene kadar devir 3000 ünü geçiyordu ancak depollution sistem faulty arızasını çalıştırdığımda veriyordu. Sivasta yol üzeri servise girdim turbo sorunlu ve 4-5 saat sürer dediler Ailemle berraber olduğum için bekleyemedik, serviste bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Erzincana kadar o şekil gidip tekrar Kahramanmaraşa döndüm. Kahramanmaraş servis Egr nin değişmesi gerektiğini iletti ancak biz beyindeki hataları sildik 1 kaç gün kullan tekrarlasa o zaman değişelim dediler. Benimde yola çıkmam lazım dı ve o şekil çıktım.Ama aracımda bariz bir çekiş düşüklüğü vardı. 4-5 le çıktığım yokuşu 2 ile anca çıkıyordum. Aracın turbosu 1-2-3 viteslerde çok yüksek 4000 gibi devreye giriyorsa da hissetmiyordum .Ancak 4-5 viteslerde eskisi gibi olmasada turboyu hissediyordum. Kocaeli dönüşü tekrar aynı hatayı verdi araç. Sanayideki ustama götürdüm aracı. Aklımda kaldığı kadarıyla baktıkları yerler ısı enjektörlerinin 3 ü patlak dedi değiştik araç düzelmedi, ısı müşürü değiştik düzelmedi, egr devre dışı bırakıldı düzelmedi, hava akışı değişildi düzelmedi, turbo hava basınç sensörü ve vantili diyordu sanırım değişti düzelmedi, mozot filtresi değişti düzelmedi. Turbo tamamen söküldü turbo ustası hiç bir sorun olmadığını söyledi,Enjektörler elden geçirildi düzelmedi aklımda kalan işlemler bunlar. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
|
|
capello
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2013 Konum: denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu 407 probleminin bir benzeri bende de var. elektrovana diye bişiy var ona da bir baktır istersen.
bende aynı sorunu yaşadım turbo elden geçti bir daha o lambayı yakmadı.Ama şu da var turbomdan ıslık geliyor
|
|
mefa
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2014 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorun bu gün çözüldü. Sanayide takılan hava akışı (debimetre) orjinal olmadığı için sorun devam etmiş. Orjinal hava akışı ile araç eski gücüne kavuştu.
|
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geçmiş olsun, doğru cevap aslında ne kadar basit oluyor değil mi, bunu bulamasanız uğraşıp duracaktınız.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |