|
Arızalı akışmetre tespiti |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
uikaratas
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uikaratas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2012 Saat 08:27 |
|
Selamlar, cihazda hata kodu görünmeyen akışmetrenin gerçekten arızalı olup olmadığı nasıl tespit edilir?
Diğer bazı forumlarda araç rölantide çalışırken fişi çekilir, irkilme ya da stop etme varsa maf sağlamdır gibi bir tespit şekli yazmışlar. Fişi çekince araçta hiçbir tepki olmuyorsa maf bozuktur deniyor. Aracım 2006 model 407 1.6 hdi. Araç çalışırken fişi çektim ama hiçbir değişiklik olmadı. Şimdi bu benim maf'ım bozuk mu demek. Bizim araçlarda deneyen oldu mu bunu bu şekilde? |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aracinizda ne gibi bir problem var? Neden MAF sensorunden supheleniyorsunuz?
Fisini cektiginizde performans kaybi yasmaniz gerekiyor. Yani aracinizi kullanmaniz gerekir, rolantide birsey goremeyebilirsiniz. Düzenleyen koliva - 08 Ağustos 2012 Saat 10:18 |
||
uikaratas
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uikaratas
|
|
Aracımın gaz tepkilerinin daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Daha önceden enjektör temizliği turbo kontrolü ve genel kontroller yapıldı ama hepsi normal çıktı.
Çok da bir sıkıntım yok aslında ama dediğim gibi sadece daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Biraz takıntılı biriyim araç konusunda. Maf sensörünün fişi çekili vaziyette de gezdim, hiç bir değişiklik yoktu. Takılı durumda ne ise o.
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
O halde temizleme yoluna gidebilirsiniz. Karburator spreyi kullanmayin agir oluyor MAF sensorune. MAF sensoru icin ozel satilan spreyler var. Bir deneyin. Ayrica kablosunu da kontrol edin. Nadirdir ama icten kirilabiliyor. |
||
uikaratas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uikaratas
|
|
Temizledim ama durum aynı. Kablo tam olarak nereden kırılabiliyor?
|
||
uikaratas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uikaratas
|
|
Bir de bu denemeyi yapma şansı olan arkadaşlar yapabilirse teyid etmiş olabiliriz, fişi çekince ne oluyor?
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Su videoda kontrolunu nasil yapabilecegin farkli yollarla anlatilmis. Ingilizce.
|
||
uikaratas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uikaratas
|
|
İzledim videoyu ama çok genel, yani maf ın ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını anlatıyor. Multimetrenin problarını hangi pinlere bağladığı gibi kendimizin de yapacağı şekilde bir açıklama yok. Sizin bahsettiğiniz kablo kopması ya da kırılması genelde nerede oluyor? Sargılı kısmın içinde mi? Böyle birşey olasa bilgisayara bağlayınca görülmez mi?
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Kopma her yerde olabilir. Basindan sonuna olcmek gerekir. MAF sensoru arizasi bilgisayarda cikmayabiliyor. Videodaki multimetreyi direk cikislarina paralel olarak baglamistir cunku direncini olcuyor. Hava akisi arttikca direnc artiyor.
|
||
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
|
Akışmetre dediğiniz hava debimetresi mi?
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Dogrudur. |
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |