|
garip uğultu sesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
akinbaglan
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akinbaglan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2011 Saat 23:53 |
|
herkese selamlar;
arkadaslar benim sorunumu muhtemelen bir çoğunuz yasadınız ve sizden ricam bu sorunu yasayıp ve tamir ettiren arkadas lütfen yol göstersin,çünkü bu sorun yüzünden ustalara çok para verip sonuç alamayan arkadaslar var. sorun şöyle; 407 1.6HDI arabam var, özellikle 1. ve 2. vitesle giderken muhtemelen motordan veya tekerler üzerinden gelen garip bir uğultu sesi var, bu ses ara ara kesiliyor fakat düşük viteslerde daha çok çıkıyor. bugun otobanda giderken 5. viteste ve 100km hızla giderken yine aynı sesin geldiğini farkettim. bir şeye benzetemediğim bu uğultu sesini tanıyan arkadas var ise lütfen buraya yazsın. biliyorum çok saçma tarif ettim ama inanın bu seste çok saçma ve tarif edilemez. saygılar,sevgiler
|
||
06ÖzGüR06
3. Vites 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
Uğultu dediğiniz ıslık sesine benzeyen bir ses ise turbodan geliyordur.Özellikle soğuk motorda devir yükselirken daha net duyulur (vuuvvv şeklinde) turbodan bu sesin gelmesi normaldir.Sıkıntı yapmayın.
Bu ses motor ısınınca daha az duyulur. Islıktan daha kalın bir ses ve yüksek hızda giderken ses artıyorsa diferansiyelden olabilir. araç viteste iken mi yapıyor yoksa boşta giderken de yapıyor mu? Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 10 Aralık 2011 Saat 00:27 |
||
akinbaglan
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akinbaglan
|
|
yok turbo sesi değil,boşta yapmıyor,dediğim gibi 1. ve 2. viteste çok duyuluyor. hızla dönen bir şafttın yaptığı uğultulu bir sese benziyor ve çok rahatsız edici. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
|
||
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Arabam dizel değil ama böyle bir ses aracı aldığımda vardı sanayide sorunu bulamadılar , servise gittim akis bilyesinde dedi ben sonra gelirim dedim gittim ustama yaptırdım sorun gecti . Not : sanayide usta koymadım sesi bulamadıydı
|
||
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Ses motor yüke bindimi kesiyormu ? yani gaza kökleyince kesiyorsa akis bilyesine bi baktırın
|
||
akinbaglan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akinbaglan
|
|
yok,yuke binince degil, 1. veya ikinci viteste devir 3 un uzerindeyken,sut makinasi gibi ses cikariyor(en iyi boyle tanimlayabildim).
|
||
06ÖzGüR06
3. Vites 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
Aracı lifte alıp tekerleri çevirip baksalarmış ya ustayım diye geziyorlar ortada |
||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
O zaman bu ses diferansiyelden geliyor yüksek ihtimal.Düşük viteslerde tork yüksek olduğu için diferansiyel ses yapıyordur.Yine yüksek hızda giderken hızdan dolayı diferansiyelde sürtünme oluyorsa bu sesi yapar.Aklıma başka birşey gelmedi.Ve dediğiniz gibi bu ses bazen kesilir.Bazen de çok şiddetlenir.
Aracın çekişinde performansında bir düşüş var mı? |
||
hhuzun
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kardes tekerden geliyorsa rauman bilyasi dagilmis olabilir. islik sesi gibi gelir. hizli giderkende yapiyorsa bilye asinmis olmasindandir
|
||
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
||
hhuzun
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
|
||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
Teker rulmanı dağılmış olsa boşta giderken de yapar.Ama boşta yapmıyor diyor. |
||
hhuzun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
|
||
akinbaglan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akinbaglan
|
|
sizce bu sorunu cozmem icin ne yapmam gerekiyor?? diferansiyelmi degisecek? degisecek ise ne kadara mal olur?
simdiden cevaplariniz icin tesekkurler
|
||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
Öncelikle iyi bir ustaya gösterin.Sesi aynı şekilde tarif edin.Gerekirse teste çıkın.Diferansiyelin yağını kontrol ettirin.Yağını değiştirip bir de öyle deneyin. Yakıt tüketiminin artmasının birçok nedeni olabilir. Sürüş tarzınıza bağlı olarak yüksek devirde kullanmak yakıtı artırır. Hava filtresinin tıkalı olması yine yakıt artışına neden olur. Aracınızda kış lastikleri varsa bu nedenle bir miktar artış olabilir.Bir de havaların soğuk olması yine yakıt tüketimin artırır. yağ ve filtre bakımları düzenli yapılıyor mu? Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 10 Aralık 2011 Saat 16:43 |
||
akinbaglan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akinbaglan
|
|
evet hepsini duzenli olarak yaptiriyorum,bu soyledigim degerler duzgun surus tarzi ile,zira biraz agresif kullanildiginda sehir ici ortalama 8.9 bile oldu.vakit ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim
|
||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
Ben teşekkür ederim.Yakıt yüksek gerçekten benim 2.0 HDİ bile en fazla 7 litre yakıyor şehir içi kullanımında.
Bakımları düzenli yapılıyorsa yakıt artışının nedeni turbo hortumunda kaçak olmasından olabilir.Ona da bir baktırın. Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 10 Aralık 2011 Saat 16:59 |
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |