Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

garip uğultu sesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20500
Tarih: 29 Aralık 2024 Saat 18:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: garip uğultu sesi
Mesajı Yazan: akinbaglan
Konu: garip uğultu sesi
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2011 Saat 23:53
herkese selamlar;
arkadaslar benim sorunumu muhtemelen bir çoğunuz yasadınız ve sizden ricam bu sorunu yasayıp ve tamir ettiren arkadas lütfen yol göstersin,çünkü bu sorun yüzünden ustalara çok para verip sonuç alamayan arkadaslar var. sorun şöyle;

407 1.6HDI arabam var, özellikle 1. ve 2. vitesle giderken muhtemelen motordan veya tekerler üzerinden gelen garip bir uğultu sesi var, bu ses ara ara kesiliyor fakat düşük viteslerde daha çok çıkıyor. bugun otobanda giderken 5. viteste ve 100km hızla giderken yine aynı sesin geldiğini farkettim. bir şeye benzetemediğim bu uğultu sesini tanıyan arkadas var ise lütfen buraya yazsın. biliyorum çok saçma tarif ettim ama inanın bu seste çok saçma ve tarif edilemez.

saygılar,sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2011 Saat 23:56
Uğultu dediğiniz ıslık sesine benzeyen bir ses ise turbodan geliyordur.Özellikle soğuk motorda devir yükselirken daha net duyulur (vuuvvv şeklinde) turbodan bu sesin gelmesi normaldir.Sıkıntı yapmayın.
Bu ses motor ısınınca daha az duyulur.

Islıktan daha kalın bir ses ve  yüksek hızda giderken ses artıyorsa  diferansiyelden olabilir.
araç viteste iken mi yapıyor yoksa boşta giderken de yapıyor mu?

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 11:55
yok turbo sesi değil,boşta yapmıyor,dediğim gibi 1. ve 2. viteste çok duyuluyor. hızla dönen bir şafttın yaptığı uğultulu bir sese benziyor ve çok rahatsız edici. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 12:03
Arabam dizel değil ama böyle bir ses aracı aldığımda vardı sanayide sorunu bulamadılar , servise gittim akis bilyesinde dedi ben sonra gelirim dedimLOL gittim ustama yaptırdım sorun gecti . Not : sanayide usta koymadım sesi bulamadıydıWink

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 12:06
Ses motor yüke bindimi kesiyormu ? yani gaza kökleyince kesiyorsa akis bilyesine bi baktırın 

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 12:35
yok,yuke binince degil, 1. veya ikinci viteste devir 3 un uzerindeyken,sut makinasi gibi ses cikariyor(en iyi boyle tanimlayabildim).

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 15:13
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Arabam dizel değil ama böyle bir ses aracı aldığımda vardı sanayide sorunu bulamadılar , servise gittim akis bilyesinde dedi ben sonra gelirim dedimLOL gittim ustama yaptırdım sorun gecti . Not : sanayide usta koymadım sesi bulamadıydıWink

Aracı lifte alıp tekerleri çevirip baksalarmış ya ustayım diye geziyorlar ortadaBig smile

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 15:26
O zaman bu ses diferansiyelden geliyor yüksek ihtimal.Düşük viteslerde tork yüksek olduğu için diferansiyel ses yapıyordur.Yine yüksek hızda giderken hızdan dolayı diferansiyelde sürtünme oluyorsa bu sesi yapar.Aklıma başka birşey gelmedi.Ve dediğiniz gibi bu ses bazen kesilir.Bazen de çok şiddetlenir.

Aracın çekişinde performansında bir düşüş var mı?

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:03
kardes  tekerden geliyorsa rauman bilyasi dagilmis olabilir. islik sesi gibi gelir. hizli giderkende yapiyorsa bilye asinmis olmasindandir

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:05
Orjinalini yazan: akinbaglan akinbaglan Yazdı:

yok,yuke binince degil, 1. veya ikinci viteste devir 3 un uzerindeyken,sut makinasi gibi ses cikariyor(en iyi boyle tanimlayabildim).
....tamolarark benimde basima gelmisdi tr den gelirken. kardes dedigim gibi gobek bilyasi bozuk olmasindan geliyor olabilir ses

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:06
Orjinalini yazan: hhuzun hhuzun Yazdı:

kardes  tekerden geliyorsa rauman bilyasi dagilmis olabilir. islik sesi gibi gelir. hizli giderkende yapiyorsa bilye asinmis olmasindandir

Teker rulmanı dağılmış olsa boşta giderken de yapar.Ama boşta yapmıyor diyor.

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:09
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Orjinalini yazan: hhuzun hhuzun Yazdı:

Teker rulmanı dağılmış olsa boşta giderken de yapar.Ama boşta yapmıyor diyor.
benim basima gelmisdi. bosa vitesde ayni sesi yapiyordu. o yuzden aklima geldi. yine bir baktirisa iyi olur.bana gore

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:30

O zaman bu ses diferansiyelden geliyor yüksek ihtimal.Düşük viteslerde tork yüksek olduğu için diferansiyel ses yapıyordur.Yine yüksek hızda giderken hızdan dolayı diferansiyelde sürtünme oluyorsa bu sesi yapar.Aklıma başka birşey gelmedi.Ve dediğiniz gibi bu ses bazen kesilir.Bazen de çok şiddetlenir.

evet aynen bazen kesilip bazen siddetleniyor ve bostayken yapmiyor. performansta bir dusukluk hissetmedim ama arabanin yakiti sanki biraz fazla, 1.6 HDI karma 7.2 yakiyor.
sizce bu sorunu cozmem icin ne yapmam gerekiyor?? diferansiyelmi degisecek? degisecek ise ne kadara mal olur?
simdiden cevaplariniz icin tesekkurler

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:35
Orjinalini yazan: akinbaglan akinbaglan Yazdı:

evet aynen bazen kesilip bazen siddetleniyor ve bostayken yapmiyor. performansta bir dusukluk hissetmedim ama arabanin yakiti sanki biraz fazla, 1.6 HDI karma 7.2 yakiyor.
sizce bu sorunu cozmem icin ne yapmam gerekiyor?? diferansiyelmi degisecek? degisecek ise ne kadara mal olur?
simdiden cevaplariniz icin tesekkurler

Öncelikle iyi bir ustaya gösterin.Sesi aynı şekilde tarif edin.Gerekirse teste çıkın.Diferansiyelin yağını kontrol ettirin.Yağını değiştirip bir de öyle deneyin.

Yakıt tüketiminin artmasının birçok nedeni olabilir.

Sürüş tarzınıza bağlı olarak yüksek devirde kullanmak yakıtı artırır.

Hava filtresinin tıkalı olması yine yakıt artışına neden olur.

Aracınızda kış lastikleri varsa bu nedenle bir miktar artış olabilir.Bir de havaların soğuk olması yine yakıt tüketimin artırır.

yağ ve filtre bakımları düzenli yapılıyor mu?

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:49
evet hepsini duzenli olarak yaptiriyorum,bu soyledigim degerler duzgun surus tarzi ile,zira biraz agresif kullanildiginda sehir ici ortalama 8.9 bile oldu.vakit ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 16:57
Ben teşekkür ederim.Yakıt yüksek gerçekten benim 2.0 HDİ bile en fazla 7 litre yakıyor şehir içi kullanımında.

Bakımları düzenli yapılıyorsa yakıt artışının nedeni turbo hortumunda kaçak olmasından olabilir.Ona da bir baktırın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net