|
tekerden gelen sesler |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
kapetan
1. Vites 13 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 00:26 |
arkadaşlar herkese iyi forumlar.2006 model 1.6 comfort 407 araca sahibim.araç seyir halindeyken ses geliyor (vuun vvuun diye).bu ses aracın hızıyla doğru orantılı olarak artıyor.yani hız arttıkça sesde artıyor.sanayiye ustaya götürdüğümde tekerden olabilir dedi.aracı lifte alıp 4 tekerin bilyasınıda kntrl ettik.boşluk olup olmadığını kontrol ettik.sonuç hiç bir şey yok dedi usta.benim tecrübeli arkadaşlardan ricam bir şey yoksa bu ses niye oluyor.yoksa biz yanlış bir yerdemi aradık hatayı.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
2006 model peugeot 407 1.6 comfort
|
|
Long Beach
2. Vites Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
bulundugunuz yerdeki peugeot servisine gidip baktirin, buradan vuunn-vunnn seklindeki bir arizaya kimse yorum yapamaz, yaparsa da sanirim astrolog falandir
|
|
ramtas
1. Vites 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı ses benim sag arka tekerden de geliyor.usta diskin rolmanı dedi ama bakcaz artık.diskler çok pahalı
|
|
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
|
kapetan
1. Vites 13 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
|
|
kapetan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tekrar selamlar arkadaşlar. servise gittim.araçtaki sorunu servis elemanıyla beraber tur atarak anlattım.ve bana söylenen teker ebatının farklı olduğu yönündeydi.bu ses ondan geliyormuş.kendisine tekerin nereye sürttüğünü ve hangi tekerin sürttüğünü sorduğumda bunu serviste kontrol edeceklerini nereden geldiğini ancak bu şekilde söyleyebileceklerini bana söyledi.lastik ebatım 205-65-15.sizce böyle bir durum mümkünmü?
|
|
|
|
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
servisteki saçmalamış... o ebat zaten 407 nin fabrika çıkış lastik ebatıdır. ilk başta ustanla birlikte baktığınız yer doğru ama teşhisi koyamamış. sıkıntı ilk evresindeyse yani yeni yeni başlamışsa, liftte anlaşılmaz. araç yürürken dinlemesi lazım. zaten zamanla bu ses artacaktır rulman bilyelerinin boşluğu arttıkça... o ses dayanılmaz olmaya başladığında ancak o zaman liftte anlaşılır...
velhasıl, sözün özü, sıkıntın arka göbek bilyalarından birinde... aynı araçla aynı sıkıntıyı yaşadığım ve tecrübeyle sabit olduğu için bu kadar net yazıyorum... saygılar... ve bu parça, üzülerek söylüyorum 140 tl civarında... umarım yanılıyorum da, daha hafif bi sıkıntıdır anlattığınız olay...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence lastik ebatından değil. ya rulmandan yada araç yere basıksa yani arka torsiyonlar kısılmışsa ondan gelebilecek bir sestir
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bencede bilyadan geliyo o ses araç abslı ise absli bilya taktırıcaksınız dikkat edin :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bilya absli değil tabiki yanlış yazdım absli arabanın bilyaları farklı :D
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |