Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tekerden gelen sesler

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18982
Tarih: 29 Aralık 2024 Saat 02:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: tekerden gelen sesler
Mesajı Yazan: kapetan
Konu: tekerden gelen sesler
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 00:26
arkadaşlar herkese iyi forumlar.2006 model 1.6 comfort 407 araca sahibim.araç seyir halindeyken ses geliyor (vuun vvuun diye).bu ses aracın hızıyla doğru orantılı olarak artıyor.yani hız arttıkça sesde artıyor.sanayiye ustaya götürdüğümde tekerden olabilir dedi.aracı  lifte alıp  4 tekerin bilyasınıda kntrl ettik.boşluk olup olmadığını kontrol ettik.sonuç hiç bir şey yok dedi usta.benim tecrübeli arkadaşlardan ricam bir şey yoksa bu ses niye oluyor.yoksa biz yanlış bir yerdemi aradık hatayı.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

-------------
2006 model peugeot 407 1.6 comfort

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 00:46
bulundugunuz yerdeki peugeot servisine gidip baktirin, buradan vuunn-vunnn seklindeki bir arizaya kimse yorum yapamaz, yaparsa da sanirim astrolog falandirGöz Kırpma

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesajı Yazan: ramtas
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 01:25
aynı ses benim sag arka tekerden de geliyor.usta diskin rolmanı dedi ama bakcaz artık.diskler çok pahalı

-------------
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 23:16

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 23:22
tekrar selamlar arkadaşlar. servise gittim.araçtaki sorunu servis elemanıyla beraber tur atarak anlattım.ve bana söylenen teker ebatının farklı olduğu yönündeydi.bu ses ondan geliyormuş.kendisine tekerin nereye sürttüğünü ve hangi tekerin sürttüğünü sorduğumda bunu serviste kontrol edeceklerini nereden geldiğini ancak bu şekilde söyleyebileceklerini bana söyledi.lastik ebatım 205-65-15.sizce böyle bir durum mümkünmü?

-------------

Mesajı Yazan: MaximuS
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 23:58
servisteki saçmalamış... o ebat zaten 407 nin fabrika çıkış lastik ebatıdır.  ilk başta ustanla birlikte baktığınız yer doğru ama teşhisi koyamamış. sıkıntı ilk evresindeyse yani yeni yeni başlamışsa, liftte anlaşılmaz. araç yürürken dinlemesi lazım. zaten zamanla bu ses artacaktır rulman bilyelerinin boşluğu arttıkça... o ses dayanılmaz olmaya başladığında ancak o zaman liftte anlaşılır...
 velhasıl, sözün özü, sıkıntın arka göbek bilyalarından birinde... aynı araçla aynı sıkıntıyı yaşadığım ve tecrübeyle sabit olduğu için bu kadar net yazıyorum... saygılar... ve bu parça, üzülerek söylüyorum 140 tl civarında... umarım yanılıyorum da, daha hafif bi sıkıntıdır anlattığınız olay...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 01:50
bence lastik ebatından değil. ya rulmandan yada araç yere basıksa yani arka torsiyonlar kısılmışsa ondan  gelebilecek bir sestir

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:23
bencede bilyadan geliyo o ses araç abslı ise absli bilya taktırıcaksınız dikkat edin :)

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:23
bilya absli değil tabiki yanlış yazdım  absli arabanın bilyaları farklı :D 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net