|
VİTES DEĞİŞTİRME HATIRLATICISI |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
lazianke
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2016 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2016 Saat 01:53 |
301 HDİ 92 HP arabamın vites değiştirme bilgisi bana sanki benzinli araçlar içinmiş gibi geliyor.
max tork veren 1750 yi geçince vites yükselt diyor. oysa göstergeyi dikkate alıp vites değiştirseniz araç yığılır ve normal devirde gitmez,titrer. açıkçası dizel araçlarda özellikle 2. vitesten sonra 2000 devri düşmenin pek sağlıklı olmadığı söyleniyor. kendi sürüş testimde 4.vites 2000 rpm de 80 km/h ile giderken araç anlık tüketim hiç 4 lt ye çıkmıyor, oysa 5 .te 90 la gideyim deyin devir 2000 rpm nin biraz altında oluyor ve tüketim 4 lt üstünde oluyor. genelde 2000 rpm ve hafif fazla olna, aracın rahat gittiği tatlı devirdeki anlık tüketimler daha az oluyor. ama anlık tüketimin 4 lt altı olduğu bu tarz sürüşte vites hatırlatıcısı hep 5 e at diyor. |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam çok takılmayın siz o hatırlatıcıya eski şirketimde 301 vardı 1.6 hdi sizinki gibi yanar yanmaz değiştirince araç boğuluyor vites değiştirince ben genelde o ışık sönünce değiştiriyordum. araç kendini daha rahat toparlıyor o zaman. heleki rize gibi yokuşu bol olan bir ilimizde mecburen yüksek devirde kullanmak gerekiyor. sahil yolu olsa neyse dümdüz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
alicelik20
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2016 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bu vites degiştirme hatırlatıcısı sonradan taktırılabiliyor mu?
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
lazianke
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2016 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ana ekrandaki bir gösterge türü olduğundan yazılımla ilgili bir durum olsa gerek ve bence de gereksiz bir detay, çünkü acemi adam nerede ne zaman vites değiştireceğini bilemez, e aceminin de araba sürerken gözünü yoldan ayırması pek sağlıklı olmaz.
|
|
alicelik20
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2016 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
Motor sesi insanı yanıltabilir. İki yıldır salı günleri hariç her gün 40 km yol yapıyorum. 10 km si şehir içi. Babamda yılların uzun yol şoförü oda aynı şeyi söyler hep. Şayet kaç devirde uyarı vermesi gerektiğini ayarlayabiliyorsak bence çok faydalı birşey.
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
errör
3. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
peder haklı, diyim ben :) Düzenleyen errör - 15 Eylül 2016 Saat 20:42 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
errör
3. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
vites değiştirme ışığı özellikle dizellerde çok yanıltyor zira alt devirlerde yolun durumuna göre bir hesap yapmıyor bilgisayar zannedersem, sadece o anki hızı ve devri referans alıyor e tabi sadece o anki bilgiler değil vites değişimi için. düz yolda çok yüklü olmayan araçta evet işe yarar. iyi bayramlar. Düzenleyen errör - 15 Eylül 2016 Saat 20:42 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Bu durumu ben de merak ediyorum. Otomobil üreticileri otomatik vitesli araçlarda 2000 devirde vitesi attmaya ayarlıyor, manuellerde 2000 devirde vites at uyarısı veriyor.
sanırım bize aracı 1500 - 1700 devirlerde sürmemizi söylüyorlar. Bunun yakıt tüketimine çok faydası var bu devirlerde çok az yakıyor ama motora bri zararı olur mu bilemiyorum. Birçok kişi aracı 2000 devirde sürmemizi tavsiye ediyor hangisine inanmalıyız acaba? |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hatırlatıcı yol eğimini ve diğer çoğrafi durumu kolay kolay algılayamıyor. Yakıt tüketimi minimum kompresyon optimum seviyede değişim için uyarı veriyor. Ona bu kadar takılmanıza gerek yok.
1.6 tdi rapidde 1700lerde üst vitesi gösterdiği oluyor. |
|
lazianke
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı durum bir arkadaşın 2011 model Superb 1.4 TSI sinde de vardı, duş devirlerde vites yükseltme uyarısı yapıyordu
|
|
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
biz zaten o uyarıları dikkate almıyoruz da benim kafama takılan otomobil üreticileri neden bukadar düşük devire ayarlıyorlar?
hadi manuelde dikkate almayız ama otomatikte kendisi vites değiştiriyor |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
lazianke
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Galiba özellikle dizellerde motoru erken bitirsinler diye
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Otomataikte ben düşük devirde dsg de gördüm vites drğiştiğini. Yolda 40km hızda sakin giderken araba 6. Vitesde oluyor. Ben auris 1.4dizel multimode şanzuman kullanıyorum. Manuel de gaz pedaline bakınızı algılayıp ına göre ışık yanıyor. Otomatikdr o kadar düşük devirde atmıyor. Aynı şey yeni astra 1.6 cdti ottomatikte de var. Pejo da da ona yakın. Ama vw grubunda cidden çok düşük devirde vites değişimi istiyır. |
|
lazianke
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2000 devir önceden kalmış bir yargı, 301 1.6 HDI motor 1750 devirde max tork veriyor. dolayısıyla max tork devrinde sürmenin bir sakıncası olmaz. zaten 1.6 motor araçtan 92 BG üretmelerinin sebebi ekonomik olmasını sağlamak olsa gerek, yoksa 1.5 crdi hyundai accent era 100 yada 105 bg üretiyor ama ort. yakıt tüketimi de fazla
|
|
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
ve o ışık yanar yanmaz hemen değiştir anlamına gelmez.
|
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
lazianke
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hangi anlamdadır?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |