Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaza sonrası neler yapılmalı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kaza sonrası neler yapılmalı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
blue42 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blue42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kaza sonrası neler yapılmalı?
    Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 Saat 19:48
arkadaşlar allah korusun kaza yaptık, sonrasında acil bir durumumuz yok (ki inşallah gelmez başımıza) hasarlı olarak kurtardık ,neler yapmalıyız? polis? kasko-sıgorta(kusur oranı) ? kaza anını fotoğraflama ? ... neler yapılmalı bilgi verirmisiniz?
207 hdı comfort
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 Saat 20:06
Benim bildiğim öncelikle Allah korusun herşeyden önce dıyelım sonra bır kaç bılgı paylaşayım haklı taraf sizseniz öncelıkle kaza tespit tutanağı tutulur fotoğraflar çekılır tabı bunları yaparken araçları kıpırdatmıyoruz yerınden daha sonra çarpan aracın ruhsat fotokopisi varsa sigortasının belgesının fotokopisi telefon numarası veya daha sonradan oluşabılecek herhangibir sorunda ulaşabılmek ıçın ne alınması gerekıyorsa alınır sonra sızın hasarınız çarpan aracın sıgortasından yaptırılmış olur onunda full kaskosu varsa kendı hasarınıda karşılatır .
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 00:09
 araçları yerinden oynatmadan  hem sizin hemde karşı tarafın resimlerini çekin sonra durum müsaitse aracınızı yolun kenarına alın tabii araçlar yürüyorsa en azından trafik rahatlamış ve boş yere gereksiz korna gürültüsüne maruz kalmazsınız yakınlarda tanıdığınız varsa yardımcı olması açısından çağırmanız iyi olacaktır
 sonra karşı tarafın ve sizinde ehliyet ve  ruhsatlarınızın fotokopilerini alın  eğer yaralı ve zincirleme kaza yapmadıysanız karşılıklı olarak tutanak üzerinde gerekli yerleri doldurun araçların hasar aldığı yerleri tutanak üzerinde işaretleyin bi ufak resim çizin kazanın nasıl olduğunu anlatacak şekilde detayda yazınız. sigorta yada kasko şirketinizi haberdar edin onlar gerekli olan bilgileri verecektir. sonrasında ya özel yada yetkili servisin yolunu tutarsınız.

ölümle neticelenen , yaralanmalı ve zincirleme kazada trafik polisini aramanız gerekiyor ( sanırım ehliyetsiz sürücü kullanıyorsa aracı  ozamanda trafik polisi çağırılıyor )
yalnız şunlarıda eklemek istiyorum 

haklı yada haksız durumda olmamızdan ziyade kazadan sağsalim kurtulmuşsak Allah a şükredelim ve  hepimizin yaptığı anlık öfkemize kapılıp sonradan pişmanlık duyacağımız kelimeler etmeyelim,
millet olarak okadar  agresifleştikki kazadan hemen sonra direk ana avrat bacı kalmıyor bumudur yani bağrışma itiş kakış  kavga
 olmuşla ölmüşe çare varmı yok.  bende kaza yaptım kardeşimde yaptı gittim baktım çok şükür herkesin durumu iyi sadece araçlar hasarlı geçmiş olsun dedim tutanakları tuttuk öyle sen hatalısın ben haklıyım olayına girmedik neyse durum aynen yazdık çizdik ruhsatların fotokopilerini  çektik karşılıklı anlaştık olay halloldu.

Düzenleyen mami202 - 27 Haziran 2013 Saat 00:37
Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emre_akdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 10:24
Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin. Bizim işimiz de ters orantı..Vatandaş kaza yapar biz ekmek yeriz, onun için her zaman Rabb'im cana vermesin derim :)

1- Kaza anında direk arabadan indiğiniz gibi araçları hiç oynatmadan sıcağı sıcağına fotoğraflarını bir kaç kare ile çekin.

2- Eğer ki kaza yerinde ;
- yaralanma yok ise,
- resmi plakalı araç ile kaza yapmamışsanız,
- kaza yapan sürücüde ya da sürücülerde alkol yok ise,
- kaza yaptığınız şahıs ya da şahıslarla anlaşamama gibi bi durum yok ise,
- kaza anında araçlar dışında özel mülke zarar verilmemiş ise

kendi aranızda anlaşmalı kaza tutanağı doldurulur. Eğer ki yukarıda sayılanlardan biri ya da bir kaçı durum söz konusu ise o zaman derhal polis ya da ilgili kolluk kuvvetleri çağırılır ve bu esnada araçların fotoğrafları çekildiği için trafiği aksatmamak adına araçlar uygun yerlere çekilerek beklenir.

3- Eğer anlaşmalı tutanak dolduruluyor ise, her kaza yapan araçların trafik poliçeleri, ruhsat ve sürücülerin ehliyet fotokopileri çekilerek her kez kendi arasında birbirinle paylaşır.

4- Anlaşma sağlandıktan sonra araçlar yürür vaziyette ise tamirhanelere yada servislere çekilir.

Not: Arkadaşlar ayrıca çarptığınız ya da sizin çarptığınız şahsın aracının trafik poliçe vadelerine dikkat etmeyi unutmayın. Eğer vadeler geçik ise bu durumda da kolluk kuvveti çağırın..

Kazasız belasız günler dileğiyle...
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 13:49
herşeyden önce sakin olabilmek gerek, durum ne olursa olsun dahada kötüleştirmemek adına...
Yukarı Dön
dream Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 13:53
Kazada eğer kusur karşı tarafın ise, önce inip ağzını burnunu kırıyorsun, sonra da sigortacını arıyorsun gelip rapor tutuyor.
Allah kaza bela vermesin..
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 14:49
önemli,

öncelikle allah korusun düşmanımın başına gelmesin kötü şeyler ne olursa,

gerekenleri emre detaylıca acıklamış ve önemli olan 
suçlu sen değilsen tutanağı ilk önce karşı tarafa doldurtuyorsun, çünkü ş*refsizce yalan atabiliyorlar. suçluysan şuçunu kabul ediyorsan fark etmez.

seneler önce bankanın önünde durup arkadaşımın para çekmesini beklerken pikaplının biri geri geri gelip vurdu sağ fardan girdi kaput derken çamurluktan çıktı, bende stres sinir derken tutanakta onun yazdıklarına dikkat etmedim benim vurduğumu kendisinin durduğunu yazmış sigortadan öğrendim, sonra elemanı bulduk hak yerini buldu. (o gerginlikle neler yaptığımı siz tahmin edin artık)
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
riva70 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı riva70 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 19:46
Orjinalini yazan: eksper_emre16 eksper_emre16 Yazdı:

Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin. Bizim işimiz de ters orantı..Vatandaş kaza yapar biz ekmek yeriz, onun için her zaman Rabb'im cana vermesin derim :)

1- Kaza anında direk arabadan indiğiniz gibi araçları hiç oynatmadan sıcağı sıcağına fotoğraflarını bir kaç kare ile çekin.

2- Eğer ki kaza yerinde ;
- yaralanma yok ise,
- resmi plakalı araç ile kaza yapmamışsanız,
- kaza yapan sürücüde ya da sürücülerde alkol yok ise,
- kaza yaptığınız şahıs ya da şahıslarla anlaşamama gibi bi durum yok ise,
- kaza anında araçlar dışında özel mülke zarar verilmemiş ise

kendi aranızda anlaşmalı kaza tutanağı doldurulur. Eğer ki yukarıda sayılanlardan biri ya da bir kaçı durum söz konusu ise o zaman derhal polis ya da ilgili kolluk kuvvetleri çağırılır ve bu esnada araçların fotoğrafları çekildiği için trafiği aksatmamak adına araçlar uygun yerlere çekilerek beklenir.

3- Eğer anlaşmalı tutanak dolduruluyor ise, her kaza yapan araçların trafik poliçeleri, ruhsat ve sürücülerin ehliyet fotokopileri çekilerek her kez kendi arasında birbirinle paylaşır.

4- Anlaşma sağlandıktan sonra araçlar yürür vaziyette ise tamirhanelere yada servislere çekilir.

Not: Arkadaşlar ayrıca çarptığınız ya da sizin çarptığınız şahsın aracının trafik poliçe vadelerine dikkat etmeyi unutmayın. Eğer vadeler geçik ise bu durumda da kolluk kuvveti çağırın..

Kazasız belasız günler dileğiyle...

ek olarak:
tek taraflı maddi hasarlı ise ve aracınızın kaskosu var ise sorumlu trafik ekibini çağırın. Onlar gelmeden aracı yerinden oynatmayın.
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 21:40
Yaralanmalı kazalarda polis tutanak tutuyor kaza raporlarını ve hastane raporunu alıyosun araç eğer yediemin otoparkına çekilmiş ise emniyetten izin kağıdı alıyosun aracı çıkarmak için daha sonra kasko şirketini arıyorsun ücretsiz çekici hizmetleri var ise çekiciyi gönderiyorlar senin istedigin bir yer var ise yada yok ise müsait olan uygun bir servise çekiliyor araç daha servis aracın ekspertizinin yapılması için eksper ihbarını yapıyo sonraki işlemlerde ekspertiz yapan şirket raporunu çıkarıyor ters bir durum olur ise sizinle irtibata geçiyor ve evrakları kasko şirketine gönderiyor geriside kasko şirketi ve sizin aranızda devam ediyor.
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 Saat 04:55
2 hafta önce yaptım kaza.

Dururken eleman geldi arkadan vurdu ben de öndekine vurdum, öndeki araç sahibi direk polis çağırdı uğraşmadan, polis geldi fotoları çekti sigorta poliçelerini ehliyet ruhsatları istedi, alkol testi yaptı, tutanağı tuttu, bize imzaları attırdı. Birer tane de kaza tespit tutanağı numarası verdi dedi bunu şu gün gidin merkezden alın.3 gün sonra merkezden aldığım tutanağı götürdüm servisime verdim sigortadan aracım yapıldı(suçsuzdum) bu kadar basit.

Kendiniz tutanak falan tutacaksanız işler karışıyor. Polis çağırmanın ne gibi bir eksisi var acaba da bu kadar uğraşmayı göze alıyor insanlar bilgim yok bilen biri açıklayabilir mi?
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 Saat 10:12
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

2 hafta önce yaptım kaza.

Dururken eleman geldi arkadan vurdu ben de öndekine vurdum, öndeki araç sahibi direk polis çağırdı uğraşmadan, polis geldi fotoları çekti sigorta poliçelerini ehliyet ruhsatları istedi, alkol testi yaptı, tutanağı tuttu, bize imzaları attırdı. Birer tane de kaza tespit tutanağı numarası verdi dedi bunu şu gün gidin merkezden alın.3 gün sonra merkezden aldığım tutanağı götürdüm servisime verdim sigortadan aracım yapıldı(suçsuzdum) bu kadar basit.

Kendiniz tutanak falan tutacaksanız işler karışıyor. Polis çağırmanın ne gibi bir eksisi var acaba da bu kadar uğraşmayı göze alıyor insanlar bilgim yok bilen biri açıklayabilir mi?

polis olaya ölüm yada yaralanma yoksa kendi aranızda uzlaşın diyor, uzlaşılmadığı anda müdahale ediyor.
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 Saat 11:29
Devletimizin polisi çok meşgul olduğu için ölüm yaralanma olmadıktan sonra ilgilenmiyor demek ki, hemen her mahallemizin belli kahvelerinde çay çorba keyfi yapmayı ihmal etmiyorlar ama sağolsunlar.. Genelleme yapmıyorum tabi ki belirteyim..
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 837 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6177 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1101 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 280 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3584 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49295 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 515 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 334 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 557 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 87 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4379 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1802 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1025 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 765 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1750 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28823 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3721 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26160 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2506 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 238 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
muratzengin 3
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English