|
kaza sonrası neler yapılmalı? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
blue42
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 226 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 Saat 19:48 |
arkadaşlar allah korusun kaza yaptık, sonrasında acil bir durumumuz yok (ki inşallah gelmez başımıza) hasarlı olarak kurtardık ,neler yapmalıyız? polis? kasko-sıgorta(kusur oranı) ? kaza anını fotoğraflama ? ... neler yapılmalı bilgi verirmisiniz?
|
|
207 hdı comfort
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim bildiğim öncelikle Allah korusun herşeyden önce dıyelım sonra bır kaç bılgı paylaşayım haklı taraf sizseniz öncelıkle kaza tespit tutanağı tutulur fotoğraflar çekılır tabı bunları yaparken araçları kıpırdatmıyoruz yerınden daha sonra çarpan aracın ruhsat fotokopisi varsa sigortasının belgesının fotokopisi telefon numarası veya daha sonradan oluşabılecek herhangibir sorunda ulaşabılmek ıçın ne alınması gerekıyorsa alınır sonra sızın hasarınız çarpan aracın sıgortasından yaptırılmış olur onunda full kaskosu varsa kendı hasarınıda karşılatır .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
mami202
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
araçları yerinden oynatmadan hem sizin hemde karşı tarafın resimlerini çekin sonra durum müsaitse aracınızı yolun kenarına alın tabii araçlar yürüyorsa en azından trafik rahatlamış ve boş yere gereksiz korna gürültüsüne maruz kalmazsınız yakınlarda tanıdığınız varsa yardımcı olması açısından çağırmanız iyi olacaktır
sonra karşı tarafın ve sizinde ehliyet ve ruhsatlarınızın fotokopilerini alın eğer yaralı ve zincirleme kaza yapmadıysanız karşılıklı olarak tutanak üzerinde gerekli yerleri doldurun araçların hasar aldığı yerleri tutanak üzerinde işaretleyin bi ufak resim çizin kazanın nasıl olduğunu anlatacak şekilde detayda yazınız. sigorta yada kasko şirketinizi haberdar edin onlar gerekli olan bilgileri verecektir. sonrasında ya özel yada yetkili servisin yolunu tutarsınız. ölümle neticelenen , yaralanmalı ve zincirleme kazada trafik polisini aramanız gerekiyor ( sanırım ehliyetsiz sürücü kullanıyorsa aracı ozamanda trafik polisi çağırılıyor ) yalnız şunlarıda eklemek istiyorum haklı yada haksız durumda olmamızdan ziyade kazadan sağsalim kurtulmuşsak Allah a şükredelim ve hepimizin yaptığı anlık öfkemize kapılıp sonradan pişmanlık duyacağımız kelimeler etmeyelim, millet olarak okadar agresifleştikki kazadan hemen sonra direk ana avrat bacı kalmıyor bumudur yani bağrışma itiş kakış kavga olmuşla ölmüşe çare varmı yok. bende kaza yaptım kardeşimde yaptı gittim baktım çok şükür herkesin durumu iyi sadece araçlar hasarlı geçmiş olsun dedim tutanakları tuttuk öyle sen hatalısın ben haklıyım olayına girmedik neyse durum aynen yazdık çizdik ruhsatların fotokopilerini çektik karşılıklı anlaştık olay halloldu. Düzenleyen mami202 - 27 Haziran 2013 Saat 00:37 |
|
emre_akdag
3. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin. Bizim işimiz de ters orantı..Vatandaş kaza yapar biz ekmek yeriz, onun için her zaman Rabb'im cana vermesin derim :)
1- Kaza anında direk arabadan indiğiniz gibi araçları hiç oynatmadan sıcağı sıcağına fotoğraflarını bir kaç kare ile çekin. 2- Eğer ki kaza yerinde ; - yaralanma yok ise, - resmi plakalı araç ile kaza yapmamışsanız, - kaza yapan sürücüde ya da sürücülerde alkol yok ise, - kaza yaptığınız şahıs ya da şahıslarla anlaşamama gibi bi durum yok ise, - kaza anında araçlar dışında özel mülke zarar verilmemiş ise kendi aranızda anlaşmalı kaza tutanağı doldurulur. Eğer ki yukarıda sayılanlardan biri ya da bir kaçı durum söz konusu ise o zaman derhal polis ya da ilgili kolluk kuvvetleri çağırılır ve bu esnada araçların fotoğrafları çekildiği için trafiği aksatmamak adına araçlar uygun yerlere çekilerek beklenir. 3- Eğer anlaşmalı tutanak dolduruluyor ise, her kaza yapan araçların trafik poliçeleri, ruhsat ve sürücülerin ehliyet fotokopileri çekilerek her kez kendi arasında birbirinle paylaşır. 4- Anlaşma sağlandıktan sonra araçlar yürür vaziyette ise tamirhanelere yada servislere çekilir. Not: Arkadaşlar ayrıca çarptığınız ya da sizin çarptığınız şahsın aracının trafik poliçe vadelerine dikkat etmeyi unutmayın. Eğer vadeler geçik ise bu durumda da kolluk kuvveti çağırın.. Kazasız belasız günler dileğiyle...
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
errör
3. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
herşeyden önce sakin olabilmek gerek, durum ne olursa olsun dahada kötüleştirmemek adına...
|
|
dream
3. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kazada eğer kusur karşı tarafın ise, önce inip ağzını burnunu kırıyorsun, sonra da sigortacını arıyorsun gelip rapor tutuyor.
Allah kaza bela vermesin..
|
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
önemli,
öncelikle allah korusun düşmanımın başına gelmesin kötü şeyler ne olursa, gerekenleri emre detaylıca acıklamış ve önemli olan suçlu sen değilsen tutanağı ilk önce karşı tarafa doldurtuyorsun, çünkü ş*refsizce yalan atabiliyorlar. suçluysan şuçunu kabul ediyorsan fark etmez. seneler önce bankanın önünde durup arkadaşımın para çekmesini beklerken pikaplının biri geri geri gelip vurdu sağ fardan girdi kaput derken çamurluktan çıktı, bende stres sinir derken tutanakta onun yazdıklarına dikkat etmedim benim vurduğumu kendisinin durduğunu yazmış sigortadan öğrendim, sonra elemanı bulduk hak yerini buldu. (o gerginlikle neler yaptığımı siz tahmin edin artık)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
riva70
1. Vites 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ek olarak: tek taraflı maddi hasarlı ise ve aracınızın kaskosu var ise sorumlu trafik ekibini çağırın. Onlar gelmeden aracı yerinden oynatmayın. |
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
|
Burak
MODERATOR P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yaralanmalı kazalarda polis tutanak tutuyor kaza raporlarını ve hastane raporunu alıyosun araç eğer yediemin otoparkına çekilmiş ise emniyetten izin kağıdı alıyosun aracı çıkarmak için daha sonra kasko şirketini arıyorsun ücretsiz çekici hizmetleri var ise çekiciyi gönderiyorlar senin istedigin bir yer var ise yada yok ise müsait olan uygun bir servise çekiliyor araç daha servis aracın ekspertizinin yapılması için eksper ihbarını yapıyo sonraki işlemlerde ekspertiz yapan şirket raporunu çıkarıyor ters bir durum olur ise sizinle irtibata geçiyor ve evrakları kasko şirketine gönderiyor geriside kasko şirketi ve sizin aranızda devam ediyor.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2 hafta önce yaptım kaza.
Dururken eleman geldi arkadan vurdu ben de öndekine vurdum, öndeki araç sahibi direk polis çağırdı uğraşmadan, polis geldi fotoları çekti sigorta poliçelerini ehliyet ruhsatları istedi, alkol testi yaptı, tutanağı tuttu, bize imzaları attırdı. Birer tane de kaza tespit tutanağı numarası verdi dedi bunu şu gün gidin merkezden alın.3 gün sonra merkezden aldığım tutanağı götürdüm servisime verdim sigortadan aracım yapıldı(suçsuzdum) bu kadar basit. Kendiniz tutanak falan tutacaksanız işler karışıyor. Polis çağırmanın ne gibi bir eksisi var acaba da bu kadar uğraşmayı göze alıyor insanlar bilgim yok bilen biri açıklayabilir mi? |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
polis olaya ölüm yada yaralanma yoksa kendi aranızda uzlaşın diyor, uzlaşılmadığı anda müdahale ediyor.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
volkanC2
3. Vites Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Devletimizin polisi çok meşgul olduğu için ölüm yaralanma olmadıktan sonra ilgilenmiyor demek ki, hemen her mahallemizin belli kahvelerinde çay çorba keyfi yapmayı ihmal etmiyorlar ama sağolsunlar.. Genelleme yapmıyorum tabi ki belirteyim..
|
|
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |