|
Peugeot 206 Yol Bilgisayarı - com2000 tuş yapımı |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 171819 |
Yazar | |
Serdaryilmazbjk
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Serdaryilmazbjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhaba arkadaşlar İstanbul dan serdar ben az önce tuş ile alakalı mesajda kendimi tanıtmadım. Kusura bakmayın. 3 satır ekran konusunda bulamayan arkadaşlara yardımcı olmak isterim. İstanbul İkitelli de Atatürk sanayi sitesi var çıkmacıların bol olduğu biryer. Dün üşenmedim gittim oradaki bütün peugeotcuları gezdim. Biryerde ekranı buldum. Elindede 3-4 adet daha var almak isteyen arkadaşlar olursa Metin oto Peugeot diye aratabilirler. Fiyatı da uygun ben 150 tl ye aldım.
|
|
bozajuniors
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bozajuniors
|
Düzenleyen bozajuniors - 26 Mart 2018 Saat 00:44 |
|
bozajuniors
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bozajuniors
|
Ahmetaltan
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
|
bozajuniors
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bozajuniors
|
Öncelikle bu forumdan yoldan çıkarak bilgi almaya çalıştım ve sırasıyla aşağıdaki uygulamaları yaptım;
1-İlk olarak elimdeki iki satır ekran üzerinden radyo ve tarih bilgilerinin değişip değişmeyeceğini anlamak için silecek kolu üzerinde bulunan parçayı zorda olsa çıkardım ve deneme yaptım. ince saç tokası,ince tornavida vs.gibi bir cisimle bastırdığım zaman tarih ve radyo bilgileri arasında geçiş yaptığını gördüm ve internet üzerinden 3 satır ekran siparişi verdim. 2-3satır ekranı aynı şekilde 2 satır ekranı çıkardığım gibi yerine taktım ve takar takmaz ekranda aktif olarak; kapı uyarı sistemi,anlık tüketim,ortalama tüketim,kalan mazot;menzil vs gibi bilgileri ve radyo ile ilgili yazıların grafikleri çıkmaya başladı. pasif olarak ise sadece dış sıcaklık -- şeklinde gösteriyordu. 3-Forumda araştırarak tükenmez kalem içi ve yayı ile yapılan com2000 tuşunun çalışmalarını yaptım. Ben normalde tornavida tutmayı bile beceremeyen bir adam olarak forumda bu konuyla alakalı ne varsa okudum görsellerden bulmaya çalıştım ve yaptım.silecek ucundaki küçük kapağı çıkardım işin mantığı o kapağın bulunduğu yerde sabit değilde girip çıkması gerekiyordu.girip çıkarkende altındaki mekanizmayı hareket ettirmesi gerekliydi. Kapağın tırnaklarını kırdım girip çıkması için eye ile biraz törpüledim , kalem içini tahmini ve yayı tahmini ölçerek kesip bağlantıyı yaptım. zaten o kapağı bir kez kapatınca yay bir şekilde vazifesini yapmaya başlıyor önemli olan burada kestiğimiz kalem içininin uzunluğunu iyi ayarlamak. 4-Yol bilgisayarı ve tuşu olmuştu ama ekranda hala dış sıcaklık göstermiyordu.Bunun içinde öncelikle araçta sensör varmı yokmu öğrenmek gerekiyor Benim aracım Xdesign 2006 model ve sağ ayna altında siyah bir nokta vardı. ikinci olarak sensör var ise bağlantıları ne durumdaydı bunuda öğrenmenin yolu iç taraftan ayna kapağını açıp kontrol ettim. arabanın kapı içine 2 kablo girip aynaya 4 kablo çıkıyordu. kabloların ikisi ayna ısıtıcısının kablosu ikiside sensör kablosu idi. bizim yapmamız gereken sağ kapı körüğü içerisinde kablo demetindeki soketten yine bu forumda yazılanlardan yola çıkarak turuncu ve gri renkli kabloyu(ince) olanları buldum ve aynaya giden karşılığı olamayan o iki kabloya bağladım. 5- Baktım hala değişen birşey yok burada önemli olan bir püf noktası var araçta yol bilgisayarını taktıktan sonra bütün veriler gelse de ve bu veriler beyinden açıkta olsa hava durumu bilgisi için mutlaka pp2000 programı olan bir tamirci,servis bulmanız ve ekranı aktif ettirmeniz gerekecek. Dediğim gibi tornavida bile tutmayı beceremeyen ben burda yazılanları okuduktan sonra bu işlemi yaptım, klima ampüllerini değiştirdim vs vs .
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. formumuz aracılığıyla sizlere yardımcı olabildiysek ne mutlu bize hocam. Aslında hepsinin fotoları mevcuttu ancak resim yüklediğimiz aracı siteden kayanaklı bir çok tamir işlemi fotoları gitti malesef.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
bozajuniors
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bozajuniors
|
Teşekkür ederim. Evet fotoğraf konusu yazık olmuş, Ben kendi adıma konuşmam gerekirse o fotoğrafların ulaşabildiğimiz kadarı ile bişeyler yapmaya çalıştım. Burada yazılanlar olmasa kimseye birşey soramayacağız . En basit bir iş için bile usta bulacağız da fikrini alacağızda onunda keyfi gelecek cevaplayacak vs. vs.
|
|
Ahmetaltan
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
|
Bursa da pp 2000 ile bsi den sıcaklık göstergesini açtıramadım. Siz bu işlemi kime yaptırdınız.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
bozajuniors
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bozajuniors
|
Üstad otosansitte erdal bulut oto var. peugeot ve Citroën servisi otosansitte jandarmanin arkasında. Oradan ayarlattım.
|
|
seronto
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gökhan hocam benimle ieltişime geçebilir misin rica etsem
05377811874 |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 171819 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |