|
607 2.2 hdi motordan gelen ses |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
hayatiozturk66
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2013 Konum: yurt disi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 Saat 01:19 |
merhaba arkadaslar yetkili servise gittim arastirma yaptilar ses motorun icinden geliyo acilip bakilmasi lazim diyolar tabi ne kadar dogru bilemiyorum aceba sizce sorun ne ola bilir bi yardim ederseniz sevinirim sicak soguk ses herzaman var rolantide calisirken ses normal hafif gaz verdigim zaman basliyo ve yuksek devirlerdede ses yok gibi yada motor bagirdigindan duyulmuyo bilemiyorum video koydum yardimlarinizi bekliyorum tsk ler actirmak sorun degil ama sirf acip sorunu bulmak icin 600 euro istiyolar :(
iste video burda arkadaslar Düzenleyen Serco05 - 18 Şubat 2013 Saat 01:22 |
|
hayatiozturk66
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2013 Konum: yurt disi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
araba 183 binde birinci el ve herzaman bakimi yapilmis triger kayisi 120 binde degismis ama kayistan haric kucuk birde zincir var diyolar o da olabilir dediler olabilirmi??
|
|
fexzi
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gergideki bilyaların içi oturma yapar bu ses ondan olabilir onları değiştirirseniz kesilebilir.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
sadece ust kapak acilmakla kurtarirmi aceba yani ekzantirik milinden yada iticilerden yapiyosa eger digerleri ise zaten yandik motor tum acilacak desene pistonlardan yada supap lar dan olmasa bari :(
bilgilerinizi bekliyorum tsk fexzi kardes cevabin icin
|
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
gergideki derken tam olarak tarif edermisin fevzi kardes ama tahmin ediyosun degilmi kesin bisey degil yani ??
|
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
yag dolumu kapagini actim bunda kayistan haric zencirde var dedilerdi dogru imis zenciri gordum iyi gore bildimse eger ekzantirik millerini donderiyodu yani triger gorevi yapiyodu ozaman bunun triger nerde onun gorevi ne onuda anlamadim kafa karisti :) hehe
|
|
cerci07
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kardes burdan biz tahmin yurutmekten baska bi sey yapamayiz her yrdende yapa bilir o sesi tam olarak nerden geliyor kayislarin oldugu bolgedenmi yukardan yada assagidanmi
bu arada memleket nere
|
|
|
|
fexzi
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim aracımda da kulağa hoş gelmeyen bir ses vardı,umursamazsan bir şey değil ama şahsen rahatsız oluyordum,kayışta sıkıntı yok triger tamam,o dediğim rulmanlar aklıma gelmemişti,70 TL ye ses kesildi bir deneyin derim.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
fexzi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu arada önceki tüm araçlarım dizeldi ve bu sese benzer bir durum motor içindeki sanayi ağzı ile dediğimiz fincan vuruntusu olabilir,üst kapak açılıp ufak bir ayarla da teleafisi mümkün aklıma gelen varsayımlara istinaden yazıyorum.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
verdiginiz cvp lar icin ALLAH c.c razi olsun memleket yozgat kardesim ama yurt disindayim sesi dedigim gibi yag dolum kapagini acip dinledim kulagimi oraya koyunca ordan geliyo gibi ama biraz saga kayinca daha derinden asagidan pistonlardan geliyo gibi tam kestiremiyorum :( bizde ne gezer usta kulagi :) biliyorum tahmin oldugunu tahminlerinizi ogrenmek istedim belkide iyi bir usta denk gelir kesin bisey der belki :)) saka bi yana fikir edinmek icin korkum asagilardan degildir insallah ust kapak acilimi ile is biterse super olacak
|
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
rulmanlar dedigin tam olarak hangisi fevzi kardes ekzantirik milindeki donenlermi tam bilgim yok kusura bakma? ayrintili aciklarsan cok memnun olurum yani eger o ise ust kapak acilimi ile is bitermi diyosun??? iticilerden olabilirmi aceba ses ?? benim tek kafami karistiran piston veya bilyelerinden yada supap lardan olsa her zaman yaparmi sesi?? rolantide ses yok gibi normal calisiyo gaz verince basliyo
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cerci07 de Fransa da yasiyor. O yuzden yurt disinda nerede diye sordu. Eger yakinsaniz belki yardimi dokunabilir. Fransa'nin neresindesiniz? |
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
gordum fransada yasadigini ama sonradan kafaya tik etti :)) ben nantes deyim kardesim sen nerden??
|
|
cerci07
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
simdilik marsilya bir iki seneye tours a tasinmayi dusunuyoruz nasipse
|
|
|
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
hayirlisi kardes tours bana yakin. sesi duydun demi kardes hicmi bir tahmin yurutemiyosun bakimi filan hep zamaninda yapilmis yagsi filan sifir almis adam yani ici disi tertemiz bakimli oldugu belli bende ona kandim zaten :( rolantide dinledim motoru rolantide ses yok normal test ederkende adamla konustuk duymamisim yani bakimi iyi olmasina ragmen nasil oluyoda motorun bi yerinde sorun oluyo onu anlamadim peugeot motordan diyo tabi yalan soylemiyolarsa. benim tek kafama takilan pistondan supap lardan olsa rolantide calisirkende her zaman yapmazmi ??
|
|
cerci07
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dis gorunuse aldanmamak gerekiyor ne kadar bakimlida olsa dizel arac 100 bini devirince dokulmeye basliyor sesi motordan yaptigi kesin ama motorun neresinden onu anlamak zor tamir ettirmeye karar verirsen peigeot servisine gitmeni tavsiye etmem onlar yolucak tavuk ariyorlar top garage lar iyidir fiyatlarida dusuktur yada bir dizel ustasi bul
peugeot citroen lerde deneyimli bir arkadas var mp atayim adresini
|
|
|
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
yaw iste sorun adamla mahmekemelik olduk expert gecir ne sorunu varsa ne derse ben yaptircam diyo ama onada yan cizecek sanirim serefsiz dogal olarak mahkemeye gidecek bu is sorun degil expert avukat hepsi sigortamda vardi bedava ama sorun mahkemeye gidersem uzun surecek bu arada ben arabayi kullanmak icin yaptirmam lazim peugeot da yaptiramam kazik zaten parada yok bildigim bi usta var ama garagi yok kendi evinde garajinda yapiyo ona yaptiririm uyguna ama iste mahkemeyi kazanirsam faturali olmadigi icin adamdan parayi alamam bilmiyom ne yapacagim hayirlisi bakalim ALLAH yardimcim olur insallah expert gelecek 1 haftadan bakalim ne olacak insallah mahkemeye git demez uzun surer o is :(
|
|
hayatiozturk66
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hayatiozturk66
|
cerci kardes yeni bisey fark ettim adam bana dolu fatura vermisti iste yag bakim fauralari enjektor ler degismis onlarin faturasi fab kayis falan iste faturalar coktu iki faturayi kacirmisim gormemisim yeni gordum tekrar bakarken araba 2007 basinda 100 binde imis ya bakiminda fark edilmis garag not dusmus arabanin su anki durumunun aynisi soyle yaziyo arabanin calisisisi bir tuhaf ikinci not motordan bir ses geliyo gaz verildigi zaman bakilmasi lazim diye su an ki ayni durum ve adam 122 binde peugeot da supap itilerini degistirmis ve yag pompasini ama 16 si mi degisti onu bilemedim faturada goremedim ama garag hepsini degistirir yarim is yapmaz
arabanin su anki durumu ile ayni gaz verince ses geliyo sanirim iticilerden sence ne???ama iticiler 60 bin km de bozulurmu onu bilemiyom son 3 yaginida 5w 30 c2 durmus ama markasini hic duymadim 130 binde 150 binde 170 binde 3 defadada ayni yagdan konmus yag yada filitre orginal olmazsa iticileri boza biliyo deniliyo sende ayni durummu dur??
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |