|
306 GTİ GAZ KESME SORUNU :( |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
volkan22
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2011 Saat 18:54 |
ARKADASLAR HERKEZE MERHABA.
BENIM ARAC 306 2.0 16 V ARACIMIN SORUNU İSE BULUNAMADIK BİR ARIZA:S ARABA DUZ YOLDA GIDERKEN GAYET NORMAL HERSEY TAS TAMAM GIDIYOR. FAKAT SAGA DOGRU VIRAJ DONERKEN mesela: U DONUSU YAPARKEN 'SAGA DOGRU ' YADA SAGA DOGRU VIRAJ ALIRKEN ARAC BENZINDEN KESILIYOR GAZ YEMIYOR SONECEK GIBI OLUYOR VIRAJI ALIRKENDEN DUZE CIKINCA TEKRAR DUZELIYOR :S İŞİN TUHAF YANİ 'sola vıraj alırken yapmıyor:S' saga vıraj alırken yapıyor' BENIM COZEMEDIGIM VE SIZ UZMAN ARKADASLARA SORMAK ISDEDIGIM. BU ARAC NEDEN SOLA VIRAJ ALIRKEN YAPMIYOR 'DA >>>>>saga vıraj alırken yapıyor BAZEN U DONUSU YAPINCA ARAC SONUYOR TEKRAR BASIYORUM MARŞA ÇALISIYOR YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINECEĞİM HERKEZE SIMDIDEN TESEKKÜRLER... |
|
gokayy
1. Vites 23 - Haziran - 1994 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 759 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle üyelerimizi tanıyalım bölümünün içine
1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: üstteki şekilde kendinizi tanıtırsanız daha iyi olucaktır tanıttıktan sonra mutlaka bilen birisi size yardım eder
|
|
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
ROLANTİ MOTORU OLABLİR.
|
|
volkan22
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ONDAN OLACAGINI SANMIYORUM CUNKU ARAC GAZ KESMESINI >>SAGA VIRAJ ALIRKEN YAPIYOR
SOLA VIRAJ ALIRKEN YAPMIYOR KARDESIM SAYGILAR
|
|
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
ustan varsa göster derim. sadece tahmin bnmkisi :) |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracinizi bilgisayara baglatin. Muhtemelen MAP sensor(manifold absolute pressure sensor) hatasi gelecektir diye dusunuyorum.
|
|
just307
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence sorunun kablolarla alakalı sıkıntılı olan tarafa dönerken hareket eden parçalardan birisi kabloları yakıt hortumunu vs sıkıştırıyor kesebiliyor vs olabilir tabi bnm şahsı fikrim ustalıgım falan yok ;)
|
|
Eyüp Duygun
1. Vites SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
|
Bir üstteki postta arkadasın dedigine bende katılıyorum sadece sola dönerken var ise elektrık tesisatından olabilir.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sanıyorum bu sıkıntıyı benzın azken yapıyor olsa gerek... benzını doldurup denemenızı tavsıye edıyorum. aracınızın deposu neredeyse arac kadar genıstır. samandıra ıse sag taraftadır. saga donerken benzın sola dogru kaydıgı ıcın sıkıntı cıkıyor muhtemelen. daha once 1.8 makınelı cıtroen zx kullanmıstım aynı sıkıntı onda da vardı...
|
|
volkan22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benzin koyupda denerim tavsiyen için sagol kardesim
aslında dedigin biraz mantıklı altına eyılıp bakdıgım da benzin tankı buyuk ama bana göre benzin işigi yanmadan 1 inci çizgideykende sönecek gibi oluyor bunun olması normalmı sence? ayrıca BENZİN TANKIDA BASINÇ YAPIYOR KAPUTU ACINCA ONDE SOL TARAGDA BİR HORTUM WAR İNCE O HORTUM TAKILI IKEN BASINCA YAPIYOR BENZIN TANKI. O HORTUMU SOKUNCA TANK BASINC YAPMIYOR VE USTAYA SORDUM PEK ANLAMAM DEDI SANIRIM O PARMAGIMI KOYUNCA EMIYOR ELIMI SANIRIM TANKDAKİ HAVA BASINCINI CEKIYOR OLMASI LAZIM O HORTUMUN:S
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bak o bahsettıgın sag camurlugun ıc tarafındakı kahverengı valf benzın buharını emme sıstemının valfıdır. motor calısırken cesıtlı devırlerde elınle tuttugunda kut kut kut dıye calısmasını hıssetmen gerekır. ecu dan gelen sınyal ıle belırlı zaman aralıklarında acılıp kapanması gerekır.
sana bıraz bılgı vereyım. depodan 3 hortum cıkar.
benzın gıdıs hortumu
benzın gerı donus hortumu
ve son olarak benzın buharı emme sıstemı kanıster dıyede gecer.
depodan gelen bu kanısterın borusu cag camurlugun ıcındekı plastık sıyah kutuya gırer ve dıger tarafından cıkar ve o bahsettıgım kahverengı valfe gelır. bu kutunun ıcınde bıldıgım kadarıyla komur gıbı bır madde varmıs. valfın sonrasındakı hortum ıse aracın emme manıfolduna gıder. motor calısırken motor tarafı hortumunu cekersen devamlı bır vakum hıssedersın. ama depo tarafını cekersen herhengı bırsey hıssetmezsın. manıfold tarafını cekık olarak bırakırsan motor oradan devamlı hava alacagı ıcın calısmasını etkıleyebılır o acıdan cekmenı tavsıye etmem ve devamlı olarak oradan ıcerı toz toprak gırecegı ıcınde zararlıdır.
onun harıcınde bu dedıgın olayı asla yapmaması lazım. bu kesınlıkle bır arıza...
ama belkı bu kanıster ıle alakalı olabılır... benzını doldur dene bakalım sonra yıne konusalım...
|
|
volkan22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cecoli kardeşim tavsiyelerini deneyecegim o dedigin hortum aynen senin dedigin gibidir
tankı dolduruyum saga viraj alayım bakalım gene aynı benzınden kesılecekmi araç ona göre harekete geceyim yardımın için çok tesekkür ederim kolay gelsin.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yarım depo yapıp dene bakalım veya tamda doldurabılırsın zaten benzınle bınıyorsun :))
bu arada sen neredensın. profılındekı konum kısmına ıl-ılce yazkı bılelım...
|
|
volkan22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kardeşim ben kıbrısda kalıyorum.
burdaki ustaların işi hikaye yapamadılar:S ondan size danısmak ısdedım:S o valf dedin ya manifortdan gelen hortum dedigin gibi emiyor tank dan gelen hortum emmesi gerekmezki oda oyle fakat benim anlam veremedıgım tankdan gelen hortumu valf den sokdum SEBEBİ İŞE; ONU TAKINCA BENZİN TANKI BASINCA YAPIYOR ARAC DA BENZIN OLMASINA RAGMEN BENZIN ISIGI YANIYOR VE BENZIN TANKININ KAPAGINI ACINCA HAVA UFLUYOR YANI; BASINCA YAPIYOR KARDESIM AMA VALF DEN TANK DAN GELEN HORTUMU SOKUNCA BASINCA YAPMIYOR TIKALI OLSA SOKUNCEDE TANKIN BASINÇ YAPMASI LAZIM DIYE DUSUNUYORUM AMA VALF DEN SOKUNCA BASINC YAPMIYOR TANK ONDAN KARARSIZIM:S
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
pekı depodan gelen hortumu cektıgınde arac bu stop etme sıkayetını yapıyormu??? |
|
volkan22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
HAYIR ZATEN DEPODAN GELEN HORTUMU VALF DEN SOKUNCA BENZIN TANKI BASINC YAPMIYOR .
ARAC GAYET NORMAL CALISIYOR ONU TAKINCA YAKLASIK 3 DK SONRA BENZIN IBRESI SIFIRA DUSUYOR BENZIN ISIGI YANIYOR BENZIN TANKININ KAPAGINI ACIYORUM TANK HAVA BASINCI YAPIYOR VE PISS DIYE HAVA SESI GELIYOR . SONRA ; DEDIM BIRDE TANKDAN GELEN HORTUMU VALF E TAKAYIM BENZIN KAPAGINI KAPATMAYAYIM Kİ >>> TANK BASINC YAPMASIN DEDIM AMA ARABA GENE SAGA VIRAJ ALIRKEN BENZINDEN KESILDI ICINDE BENZIN AZ OLDUGUNDA SAGA VIRAJ ALIRKEN BAZENDE SONUYOR:S |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
egerkı valften depo tarafı borusunu soktugunde arac stop etme sıkayetını asla yapmıyorsa demekkı senın valfın bozulmus acık kalmıs ve aracın emme vakumu ıle deponun ıcınden vakum olusuyor ve depo buzusuyor. depo kapagını acında fıss sesı gelıyor kı bu ses buzusen deponun ıcıne hava gırmesı sesıdır. yanı basınc yapmak degıl buzusmekten dolayı olan bır ses. kutu meyvasuyu dusun. ıcınden pıpet ıle emdıkce buzulur ve bıraktıgımızda ıcıne hava gırer ve normale gelır ya aynen o tarz bır durum...
sen sunu denemelısın. o valfı tamamen sok yerınden. agzınla ufle bakalım hava gecıyormu gecmıyormu???????
hava gecıyorsa acık kalmıstır. muhtemelen bozulup acık kalmıstır. degısmesı gerekebılır...
baska bır valf takarakta deneyebılırsın...
|
|
volkan22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
TAMAM KARDEŞİM
1. BENZİN FULLEYİP DENEYEYİM BAKALIM SONECEKMİ 2. DE SOKAYIM BİR ÜFLEYEYİM VALF E DEDİGİN GİBİ HAVA GECİRİYORSA SANA İLETİRİM BÜGÜN SOKEMEM AMA SOKERSEM SANA YAZARIM KOLAY GELSİN TEKRAR TESEKKÜRLER
|
|
Cancan45manisa45
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Mart 2022 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Cancan45manisa45
|
Selamınaleyküm arkadaşlar aranıza yeni katıldım forumu kullanmakla ilgilide pek bilgim yok sizden yardım istiyorum
Aracım pejo 306 griffe aracımı 1 hafta oldu alalı aracımda tekleme sıkıntısı yaşıyorum çok yere götürdüm sıkıntı çözülemedi buji değiştirdim olmadı ateşleme bobini değiştirdim olmadı sensörleri okuyucuları temizlettim olmadı aracım bazen çok tekliyor Kontağı açıp kapatıyorum düzeliyor gibi oluyor bazen 1 2 saat hiç teklemiyor masraf üzerine masraf yaptım tamircide siboplardan yapar üst kapak yapılacak diyor ne yapmalıyım neyden yapar lütfen yardımcı olurmusunuz
|
|
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hata kodu veriyor mu ? çok fazla şeyden yapar tekleme . lpg varsa ondan da olabilir .
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |