|
AL4 OTOMATİK ŞANZUMAN SORUNU ( D de giderken boşa |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
neco325
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2017 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2017 Saat 03:00 |
Öncelikler selamlar arkadaşlar..2004 model triptonk bir 307 SW aracım var..212000km de ve yeni aldım..Araç ilk önce 90 km de giderken ekranda Dyazmasına rağmen vites boşa attı ve boş gaz basıyomuş gibi bağırdı..Sağa yanaşırken durmaya yakın yine vitese geçti..Gaz verdim 1 de kalktı sonra 2 ye geçecekken yine boşa attı..Ekranda D yazıyor fakat boş gaz basıyosun araba bağırıyor..Bir kaç dur kalk,stop et çalıştır derken düzeldi ve eve attım kendimi..Sonra ki gün bi 20 km falan yol yaptım şanzuman ısındı ve ışıklarda durdum kalkarken 1 den 2 ye geçerken yine boşa attı..Sonra dörtlüleri yak sağa doğru yanaş derken durmaya yakın yine vitese geçiyor kendi ama kalkarken 1 den 2 ye geçerken yine boşa atıyor..Birkaç stop et çalıştır derken yine düzeldi yola devam ettim..Bunlar olurken ekranda D yazıyor bu arada..Bundan başka da bu akşam şanzuman soğukken AUTOMATİC GEAR FAULT yazdı ve vites değiştirmedi ekranda D YERİNE - böyle düz bir çizgi çıktı..Stop ettim çalıştırdım ve eve attım yine kendimi..İlk arıza verdiğinde sanayide bir tamirci arkadaşıma şanzuman yağını değiştirttim..Fakat yazılım güncelleme yada yağın fazlasını akıtma gibi bir işlem yok tabi..Birkaç usta gezdim anlattım durumu..Klasik tabi onlarda yapmadı arızayı ben anlattım durumu..Biri şanzuman ile beyin arasındaki bağlantıdan olur dedi..Kimi beyinden,kimi şanzuman açılacak 3000-4000 arası dedi,kimi de başka şeyler..Kafam çok karıştı ve moralim bozuldu haliyle..BİLGİSİ OLAN YADA BÖYLE BİR TECRÜBESİ OLAN VARSA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM LTF..
|
|
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benzer sorunu bende yaşadım. Şehir içinde hiç problem yokken 20-30 km uzaklıkda yola cıktıgımda genelde 3 viteste boşa düşüyordu.Durup tekrar kalktıgımda problem yok 2ye atıyor ama 3 e atınca boşa düşmüş gibi bagırıyordu. en son bir gün yine aynısı oldu biraz zorladım bir yanık kokusu geldi. Zar zor gittim şanzumancıya. Komple revizyon balatalar yanmış. 3500 tl bayıldım şanzumancıya. Aracı aldım denemek için yine aynı yola gittim. sonuc aynı:). BAstım geri gittim şanzumancıya durumu anlattaım beyinden dedi. yedek beyin taktı dene gel dedi tamam dedim gittim yine aynı değişen bişi yok. geri gittim dedi bu beyinde bozuk olabilir dedi sıfır beyin takalım 1200 tl dedi. tamam ben fiyatları araştırayım dedim ben alıp geleyim sen tak dedim tama dedi servise sordum 900 tl dedi beyine buarada yönetici gökhana sordum o cok daha uygun fiyat cıkardı sagolsun. ancak aractan sogudum ugramakdan bıktıgım için sattım kurtuldum. Sonra şanzumancı aradı taktıgı beyini istedi:). dedim zaten bozuk değilmiydi evet bozukdu ama getir dedi ozaman sende benim arabadan söktügün beyini ver dedim konu kapandı. Ancak sonradan ögrendim ki yag sogutucu calışmıyormuş.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
@KILIÇ hocam gerekli açıklamaları yapmış zaten.şazuman revizyon istiyor büyük ihtimal.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bizim ustaların arabadan anlamaması en çok galerilerin işine geliyor. Aynı arıza için sürekli para verip sonuç alamayınca dipsiz kuyu gibi hissediyorsun.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
giderken boşa düşme olayı revizyon gerektiriyor genelde. Ama iyi araştırın beyinden dolayı da olma ihtimali var.
|
|
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aslında boşa düşmüyor. SAdece gaz verdiğinizde devir saati yükseliyor ama araba boştaymış gibi gaz yemiyor ve tuhaf bir ses cıkarıyor. Teflon bandlar aşındıgında oluyor genelde demişlerdi bana ama
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
syzr
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2024 Konum: şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar aynı sorun bende de var aracı ilk aldığımda yoktu taki termostat takana kadar motor rampada ısınınca arada boşa düşüyor vites motordan geçen sıcak su yağ sogutucusundan da geçtiği için arıza veriyor önerim sizlere
1.olarak termostat söküp deneyin 2.olarak teflon bantları dediklere şeye baktırın beyin revizzyon hikaye
|
|
Eycof
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mart 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ustam geçmiş olsun BOŞA DÜŞMÜYOR KORUMAYA GEÇİYOR AYNI SORUN İÇİN bi tanıdık vasıtası ile şanzımancıya gittim ve bilgisayara bağlandı gaz pedalı potansiyemetresi arıza vermiş ondan dolayı şanzıman korumaya geçiyormuş BARÇA DEĞİŞİMİ VE ORJİNAL yazılım ile arızayı sildi şimdilik sorun düzeldi tavsiyem orijinal program ile baktırmanız sorunun ne olduğu çıkayor çoğu usta direk valfleri değiştiriyor yada ŞANZIMAN İNDİRİYOR öyle diyor ve ufak bi arıza yı şanzıman inecek diyip geçiriyor GEÇMİŞ OLSUN TEKRAR
BİRDE AL4 ŞANZIMAN MOTORDA YADA ELEKTRONİK BİR ARIZADA HEMEN KENDİNİ KORUMAYA ALIYOR SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ORJİNAL PROGRAM İLE DETAYA İNİP SORUNU TESPİT ETMEK SAYGILAR
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |