|
Peugeot 308 Kalkışta Titreme Sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
tobeornottob
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2020 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tobeornottob
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2020 Saat 16:26 |
2020 model 1.2 puretech peugeot 308 (otomatik şanzıman) aldık ancak araç kalkışlarda çok titreme yapıyor. Araç biraz hızlanınca bu titreme kesiliyor. Aynı araca sahip arkadaşlardada bu durum oluşmaktamıdır ?
|
|
Eleman1987
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2020 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Eleman1987
|
Geçmiş olsun. Motor takozları sağlam ise debriyaj kalibrasyonu ile düzelebilir. Benim araç akü değişince bunu yapıyordu. Servis şanzuman indirecekti. Kalibrasyonun bu araçlarda olmadığını söyledi. Ama sanayide yaptırdım. Bir deneyin isterseniz birşey kaybetmezsiniz.
|
|
wacd
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2019 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Eğer imkanınız varsa servise gittiğinizde aynı nesil bir araç ile test sürüşü talebinde bulunun ve karşılaştırın. Klasik 4 silindirli motor karakteristiğine alışıksanız 3 silindirli 1.2 motorlar size biraz garip gelebilir. Zaten bunun alt devirlerde normalinden bir tık daha titreşimli çalıştığı konuşuluyor.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bencede tam otomatik şanzumanlar bu sorun olmaması lazım hocam. Motor ile ilgili olarak yetkili serviste yazılım güncellemesi olup olmadığı sorun. Şanzuman kalibrosyunu ile sorun giderilir düşüncesindeyim arkadaşımızdın söylediği gibi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
06ahmetcantoprak
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2020 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ahmetcantoprak
|
3 silindirli motorlarda karşılıklı inip kalkan bir piston olmadığı için titreşimli çalışırlar.Bende de 2020 308 1.2 Puretech Eat8 var o da dediğiniz gibi bu da normali zaten içiniz rahat olsun.
Düzenleyen 06ahmetcantoprak - 27 Temmuz 2020 Saat 11:25 |
|
06ACT06
|
|
aaktas
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2020 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dostum merhaba
servise götürdünmü aracı ? son gelişmeleri aktarırsan güzel olur.
|
|
experta
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2021 Konum: Afyon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba,
2020 1.2 puretech 130hp araç almayı düşünüyorum. Ama motoru konusunda kararsız kaldım Kronik arızası vs var mıdır motorun? 2018 1.6 BlueHdi Eat6 mı önerirsiniz yoksa 1.2 puretech eat8 mi?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |