|
Motor yağ kaçağı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
snejniybar
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı snejniybar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2021 Saat 01:38 |
Herkese iyi forumlar dilerim,
2015 model 308 aracımın motorunda hafif bir yağ kaçağı mevcut. Motor bloğunun sol tarafından bakınca siyah bir plastik kapak altindan yağ kaçağı olduğu görülüyor. Konu ile ilgili yağ kaçağının tam konumunu gösteren bir youtube videosu buldum ancak problemin nasıl giderileceği hakkında bilgi yok ne yazık ki. Videoyu inceleyip fikirlerinizi paylaşabilirsiniz sevinirim. Acaba bu tür bie kaçak sadece ilgili plastiğin değişimiyle ortadan kalkar mı yoksa daha ciddi bir sorunun işareti midir? Saygılar |
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Selam
üst kapak contası değişmesi gerekiyor olabilir çok ciddi bir sorun gibi gözükmüyor. Aracın yağ seviyesini çubuktan kontrol ettinizmi
|
|
snejniybar
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı snejniybar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Cevabınız için teşekkür ederim Gökhan Bey. Eylül 2020 deki yağ değişimi üzerinden 6000km yol yapmışım, nazar değmesin yağda eksilmesi yok kontrol ettiğim kadarıyla. Videodakinden çok daha az kaçak olsa da problemin ilerlemesi riskine karşı gerekli işlemi yaptırmak istiyorum.
Bahsettiğiniz üst kapak contası tam olarak nedir, eğer link paylaşabilirseniz çok sevinirim. Ben internette arattığımda bazı görseller buldum ancak acaba sizin dediğiniz şeyi doğru mu anladım emin olamadım. İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim. Saygılar.
Düzenleyen snejniybar - 20 Mayıs 2021 Saat 01:08 |
|
Memreze
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2021 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu videodaki üst kapak contası gibi duruyor ama siz değistiremezsiniz büyük ihtimalle biraz ustalık gerektiriyor motorun üst metal olan kısmını söküyorlar, güzelce temizliyorlar. sonra üst kapakta çatlak fln varmı diye baktırıyorlar. yeni conta takıp topluyorlar diye biliyorum. sadece conta 200-400 tl arasında diye biliyorum. Tabi benim gibi eliniz yaktınsa ve macera seviyorsanız kendiniz de değistirmeyi deneyebilirsiniz.
bu videoya da bi göz atabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=CE1z6lztKt8 (Usta değilim ;) ) Düzenleyen Memreze - 21 Mayıs 2021 Saat 10:25 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |